Ακρόαση από το Εθνικό Θέατρο και τον Στάθη Λιβαθινό

Για τις ανάγκες νέας παραγωγής που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου κατά τη θεατρική περίοδο 2024-25.

Κτήριο Τσίλερ Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες νέας παραγωγής σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή κατά τη θεατρική περίοδο 2024-25 αναζητά νέους/νέες άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 20 έως 30 χρονών, με ικανότητες στο τραγούδι και την κίνηση. Η γνώση μουσικού οργάνου θα συνεκτιμηθεί θετικά.

Στην ακρόαση θα κληθούν οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα, το οποίο θα αξιολογηθεί από το σκηνοθέτη και τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες της παραγωγής. Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει δύο μονολόγους και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους καθώς και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) μέχρι και την Κυριακή 31/3/24, ηλεκτρονικά στο cv@n-t.gr αναγράφοντας στο θέμα: "Ακρόαση- Χειμερινή παραγωγή". Η ενημέρωση των υποψηφίων θα γίνει αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Όσοι καταθέσουν το βιογραφικό τους εντός της οριζόμενης προθεσμίας θα ειδοποιηθούν μέχρι και τις 15/4/24 από το Γραφείο Σκηνής μέσω e-mail για τη συμμετοχή τους ή μη στην ακρόαση.

Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή). Επίσης, θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Σημειώσεις

Η α’ φάση της ακρόασης θα διεξαχθεί από τις 22/4/24 και μετά και η β΄ φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/4/24. Η β’ φάση θα διεξαχθεί σε μορφή workshop που θα διαρκέσει 3 μέρες.

Οι δοκιμές της παράστασης θα ξεκινήσουν τέλος Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι έως και τα μέσα Μαρτίου 2025.

Γνωστοποιείται ότι στο Εθνικό Θέατρο ισχύει Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος είναι αναρτημένος στην Ιστοσελίδα του Θεάτρου https://www.n-t.gr/el/knowus/codeofconduct και είναι δημόσια προσβάσιμος.

Η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον  από το Εθνικό Θέατρο για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.