"Το βεραμάν φόρεμα" γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με προσφορά

Η Άννα Βαγενά και το θέατρο Μεταξουργείο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μία έκπτωση στην τιμή του εισιτήριου για τον μονόλογο που έγραψε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει η ηθοποιός.

Βεραμάν φόρεμα Γιώργος Σκιτζάκος©

Με μια προσφορά στην τιμή των εισιτηρίων, γιορτάζει το θέατρο Μεταξουργείο και η Άννα Βαγενά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3). Έτσι, όποια γυναίκα θέλει να δει την παράσταση "Το βεραμάν φόρεμα" το Σάββατο 9/3 ή την Κυριακή 10/3 θα καταβάλλει το ποσό των 10 €.

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις "Όταν", έγινε παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια, η οποία ερμηνεύει ενώ έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Το βεραμάν φόρεμα
© Γιώργος Σκιτζάκος

 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Το "Βεραμάν φόρεμα” είναι μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους, σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Από τη μία πλευρά έχουμε την Ειρήνη, που αν και έχει παιδιά η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο. Από την άλλη, ο κύριος Φώτης, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης. Τι  μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε οίκο ευγηρίας; Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το "Βεραμάν φόρεμα", με φόντο την εποχή του κορονοϊού.

Βεραμάν φόρεμα
Γιώργος Σκιτζάκος©

 

Τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου υπογράφει ο Wasaf Butt και την επεξεργασία της μουσικής και τις ενορχηστρώσεις ο Θέμος "Apicos” Ρίζος

Για προπώληση μέσω more.com κλικ εδώ.

>> Μία επιθεώρηση αλλά κι ένα κοινωνικό έργο παίζουν επίσης στο θέατρο Μεταξουργείο. Μάθετε περισσότερα εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

...και για τους μικρούς μας φίλους:

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το βεραμάν φόρεμα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Μια ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία για δυο μοναχικούς ανθρώπους που βρίσκονται σε έναν οίκο ευγηρίας. Από τη μία, η Ειρήνη που, αν και έχει παιδιά, η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο, και από την άλλη ο κύριος Φώτη, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης. Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε οίκο ευγηρίας; Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν τελικά καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το έργο αυτό (που αποτελεί δραματοποίηση του πρώτου διήγηματος της Άννας Βαγένα) με φόντο την εποχή του κορονοϊού.

Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.