Μια παράσταση για την "Αγάπη" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

Η ταλαντούχα Ελένη Ευθυμίου συνεργάζεται για πρώτη φορά με το ιστορικό θέατρο με ένα πρωτότυπο έργο-βίωμα, βασισμένο στην προσωπική της μαρτυρία.

Αγάπη Θέατρο Τέχνης

Ο σπαραγμός των σχέσεων που χάνονται στα βάθη της μνήμης, αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε όσους απομακρύνονται μέρα με τη μέρα, γίνονται το υλικό μίας παράστασης-αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς και του παππού της σκηνοθέτριας Ελένης Ευθυμίου. Η "Αγάπη" θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, με ένα εξαιρετικό σύνολο πρωταγωνιστών: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Αγάπη Ελένη Ευθυμίου
©Μιχάλης Κλουκίνας

Είμαστε οι μνήμες μας; Και αν οι μνήμες θολώσουν, ποιοι είμαστε; Και τι επίδραση έχει αυτό στους αγαπημένους μας; Ο ρόλος της μνήμης για την ανθρώπινη ταυτότητα, η αορατότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η έννοια της φροντίδας και τα όρια της αγάπης γίνονται οι κινητήριες θεματικές για τη δημιουργία μιας παράστασης που επιχειρεί να μιλήσει για όσα συχνά δεν μοιραζόμαστε ή δεν τολμούμε καν να αρθρώσουμε. Μπροστά στην απώλεια του εαυτού, είναι τελικά η αγάπη ανήμπορη; Πώς συγκρούεται με την αρρώστια και τον πόνο; Και, τελικά, θριαμβεύει ή κατακρημνίζεται;

Αγάπη Ελένη Ευθυμίου
©Μιχάλης Κλουκίνας

Το κείμενο & η δραματουργία είναι της Ελένης Ευθυμίου & της Σοφίας Ευτυχιάδου, στο κείμενο συνεργάστηκε η Γιώτα Κουιτζόγλου, η μουσική σύνθεση είναι του Λευτέρη Βενιάδη, τα σκηνικά & οι φωτισμοί της Ζωής Μολυβδά-Φαμέλη, τα κοστούμια της Διδώς Γκόγκου.  Ερμηνεύουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώτα Κουιτζόγλου, Μάρκος Κώτσιας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Όλια Λαζαρίδου μας μιλά για τη "Θήβα μοναξιά"

Λίγο πριν η "Θήβα μοναξιά" μας ταξιδέψει στη Μικρή Επίδαυρο, η Όλια Λαζαρίδου μάς ανοίγει την καρδιά της: για τη μνήμη που ζει μέσα μας και το θέατρο που γίνεται όνειρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
01/07/2025

"Αντιγόνη" από τον Ούλριχ Ράσε: Είδαμε το φιλόδοξο εγχείρημα στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Εντυπώσεις από την παράσταση που άνοιξε, σε παγκόσμια πρεμιέρα και ελληνογερμανική συνεργασία, το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου.

Τα ραντεβού της εβδομάδας στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (30/6-6/7)

Η καρδιά του πολιτιστικού καλοκαιριού 2025 χτυπά δυνατά αυτή την εβδομάδα, με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου να παρουσιάζει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Μια αξέχαστη εμπειρία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: 6 καλλιτέχνες αφηγούνται

Με αφορμή τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, έξι σπουδαίοι καλλιτέχνες μοιράζονται προσωπικές, συγκινητικές στιγμές από τη δική τους πορεία στο ιερό αυτό θέατρο.