"Έρως μονόπτερος ο πλάνης": Η παράσταση του Γεράσιμου Γεννατά και της Μάριας Φλωράτου επιστρέφει

Έρχεται ξανά στο H.ug ένα έργο που μιλά για την παντοδύναμη τρέλα του έρωτα, το οποίο συνδυάζει την ποίηση με τη μουσική και το γέλιο, με επί σκηνής μία ηθοποιό σε είκοσι ρόλους.

Έρως μονόπτερος ο πλάνης Σωτηρία Πούλη, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Παπαθεοδώρου©

Η παράσταση "Έρως μονόπτερος ο πλάνης" επιστρέφει από 17 Φεβρουαρίου στο H.ug Art Space για οκτώ μόνο παραστασεις. Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτήν την καταιγιστική κωμωδία για μια ηθοποιό, είκοσι ρόλους, πέντε κοστούμια, οκτώ τραγούδια και ένα κοντραμπάσο. Οι δύο καλλιτέχνες έγραψαν από κοινού ένα διασκεδαστικό βαριετέ με πολλή ποίηση, υψηλή μαγειρική και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, που μιλά για την τρέλα του Έρωτα, αυτής της δύναμης που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθάει και στο τέλος μας νικάει.

>> Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης

Ο θεός Έρωτας, μονόπτερος και πλάνης, εμφανίζεται στο κοινό και προσφέρει μυστικές ερωτικές συνταγές. Έρωτας "Κεραυνοβόλος", "Ανεκπλήρωτος", "Παράνομος", "Βουκολικός" και "Πλατωνικός", επενδύονται με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, δημιουργώντας ένα εύθυμο μουσικοθεατρικό θέαμα. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, τη Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται με πρωτότυπα κείμενα και συνθέτουν ένα απροσδόκητο "ερωτικό μενού".

Έρως μονόπτερος ο πλάνης
Σωτηρία Πούλη, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Παπαθεοδώρου©

Έρως μονόπτερος ο πλάνης
Σωτηρία Πούλη, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Παπαθεοδώρου©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχουν την υπογραφή της Μαρίας Βασιλάκη, οι φωτισμοί είναι του Νίκου Σωτηρόπουλου, ενώ ο Διονύσης Μπάστας συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έρως μονόπτερος ο πλάνης

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα για φωνή και κοντραμπάσο, συνθέτουν μια παράσταση για τον έρωτα, που ερμηνεύει μία ηθοποιός μέσα από είκοσι ρόλους. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται με πρωτότυπα κείμενα και συνθέτουν ένα απροσδόκητο «ερωτικό μενού».

H.ug (Human underground) art space

Μελιταίων 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.