"Anastasia Τhe musical": Τελευταίες παραστάσεις για ένα λαμπερό θέαμα

Λίγες ακόμη ευκαιρίες απομένουν για να παρακολουθήσετε τη Demy, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τον Θανάση Τσαλταμπάση και τον Ίαν Στρατή στο Παλλάς, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που μαγεύει.

Anastasia The Musical Σταύρος Χαμπάκης©

Η παράσταση "Anastasia The musical”, που αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας (βασισμένη στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997) συνεχίζεται με επιτυχία στη σκηνή του λαμπερού θεάτρου Παλλάς. Προλάβετε κι εσείς μια θέση μέχρι και τις 18/2, πριν το έργο του Μπρόντγουεϊ που σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανέβει στο Radio City Theatre της Θεσσαλονίκης.

Anastasia The Musical
Σταύρος Χαμπάκης©

Λίγα λόγια για το έργο

 

Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία για ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα της ιστορίας: τι συνέβη στη Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Ρομανόφ; Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια (Demy), βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που κάποτε ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Αγία Πετρούπολη, και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη,  Βλαντ Πόποφ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντιμίτρι (Ίαν Στρατής), που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Άνια για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι.

Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, για να ανακαλύψεις ποιος είσαι και να ορίσεις ποιος είσαι προορισμένος να είσαι!

Anastasia The Musical
Σταύρος Χαμπάκης©

 

Anastasia The Musical
Σταύρος Χαμπάκης©

Τους Demy, Ίαν Στρατή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Θανάση Τσαλταμπάση πλαισιώνουν οι Βασίλης Αξιώτης, Κατερίνα Σούσουλα, Πάρις Παρασκευάδης. Το καστ συναποτελούν οι Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Πάνος Μαλακός, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Άνθια Ξυδά,  Στέργιος Περτσινίδης, Δανάη Τσούμου και η Θέμις Μαρσέλλου. Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική με μία πολυμελή ορχήστρα, την οποία διευθύνει ο Νικόλας Γουάστωρ (ο οποίος θα παίζει και πιάνο και πλήκτρα). Στο φλάουτο, το σαξόφωνο και το κλαρινέτο είναι ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος, στο σαξόφωνο και το κλαρινέτο ο Γιώργος Κάστανος, στο βιολί ο Γεννάδιος Μπίκοφ, στο πιάνο και στα πλήκτρα ο Αιμιλιανός Σταυρίνος, στο μπάσο αλλά και στο κοντραμπάσο ο Γιώργος Κωστόπουλος, στα ντραμς και στα κρουστά ο Ιάσονας Γουάστωρ, στην τρομπέτα ο Διονύσης Κοκόλης και στο τσέλο ο Βαγγέλης Μπακάλος. Τα εντυπωσιακά σκηνικά του "Anastasia The musical” σχεδιάστηκαν από τον Μανόλη Παντελιδάκη (υποψήφιος στα θεατρικά βραβεία κοινού του αθηνοράματος 2023 για τη σκηνογραφία της παράστασης "Ζορμπάς")  και τα κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκκορού.

Anastasia The Musical
Σταύρος Χαμπάκης©

Το "Anastasia The musical", που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Concord Theatricals Ltd., είναι εμπνευσμένο από την κινηματογραφική ταινία της Twentieth Century Fox Motion Pictures σε ειδική συμφωνία με την Buena Vista Theatrical. Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο της Marcelle Maurette σε διασκευή του Guy Bolton.

Προπώληση στο more.com με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Anastasia The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 180 '

Η συγκλονιστική ιστορία της χαμένης πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ με φόντο τη ρωσική επανάσταση, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997 και το θεατρικό έργο της Μαρσέλ Μορέτ (διασκευή: Γκ. Μπόλτον). Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Αγία Πετρούπολη και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη, Βλαντ Πόποφ κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι, που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία, ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!