"Ο βυσσινόκηπος": Η Μαίρη Βιδάλη "συναντά" τον Τσέχοφ

Στο Διάχρονο Θέατρο έρχεται προσεχώς μία θεατρική παράσταση πιστή στο κείμενο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, η οποία πρόκειται να προβληθεί σε avant première για τους/τις αναγνώστες/τριες του "α".

Ο βυσσινόκηπος Βιδάλη Απόστολος Δελάλης©

Το Διάχρονο Θέατρο στον Νέο Κόσμο, πιστό στον χαρακτήρα του, ανεβάζει από τις 17 Φεβρουαρίου το κορυφαίο έργο "Ο βυσσινόκηπος”. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος δηλώνει ότι θα μείνει απολύτως πιστός στο κείμενο αλλά και το πνεύμα του συγγραφέα του έργου Άντον Τσέχοφ, πάντα ακολουθώντας τα διδάγματα της διδασκαλίας του Κάρολου Κουν. Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί σε avant première για τους αναγνώστες του "α".

Ο βυσσινόκηπος Βιδάλη
Απόστολος Δελάλης©

Μία επιστροφή επτά ατόμων στο παρελθόν και στο σπίτι των παιδικών τους χρόνων. Το σπίτι έχει ήδη πουληθεί και τα πρόσωπα του σπιτιού αναπολούν παρελθοντικές καταστάσεις σε ένα σπίτι γκρεμισμένο. Θα καταφέρουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω;

Τρεις καταξιωμένοι πρωταγωνιστές κρατούν τους βασικούς ρόλους. Ως Λιούμπα θα δούμε τη Μαίρη Βιδάλη, ως Γκάγκεφ τον Οδυσσέα Σταμούλη, ενώ τον ρόλο του Λοπάχιν θα ερμηνεύσει ο Μπάμπης Χατζηδάκης. Μαζί τους οι Σωτήρης Αντωνίου, Μαρλέν Κάραλη, Χρήστος Μαραθιάς, Ρόουζ Μουτζούρη, Κατερίνα Σωτηρίου, Βασίλης Τραϊφόρος, Περικλής Τσαμαντάνης, Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Ροδούλα Χαμηλοθώρη.

Ο βυσσινόκηπος Βιδάλη
Απόστολος Δελάλης©

Ο βυσσινόκηπος Βιδάλη
Απόστολος Δελάλης©

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και φωτισμούς του Γιώργου Δανεσή. Τα σκηνικά είναι της Ιωάννας Κατσιαβού, τα κοστούμια σχεδίασε η Γκαλίνα Σουλτανόβιτσι, ενώ η μουσική σύνθεση δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση από τον Θάνο Γεωργουλά. Βοηθός σκηνοθέτη ο Χρήστος Μαραθιάς.

Kάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 7233229.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.