Ο Ντέιβιντ Τέναντ του "Doctor Who" σε δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου θα δούμε ένα καταιγιστικό πολιτικό δράμα, με πρωταγωνιστή τον γνωστό Σκωτσέζο ηθοποιό, στο πλαίσιο του κύκλου National Theatre Live του Μεγάρου.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ Johan Persson©

O Ντέιβιντ Τέναντ ("Doctor Who”), στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο Γουέστ Εντ, πρωταγωνιστεί σε μια νέα, καταιγιστική εκδοχή του επίκαιρου πολιτικού δράματος "Good" του Σέσιλ Φίλιπ Τέιλορ, το οποίο ανέβηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times ο γνωστός Σκωτσέζος ηθοποιός "καθηλώνει με την ευφυή και γεμάτη ανθρωπιά ερμηνεία του". Η παράσταση παρουσιάζεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο πλαίσιο του κύκλου National Theatre Live, που φέρνει στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών  εξαιρετικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. 

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο βραβευμένος με Ολίβιε Ντόμινικ Κουκ ("Follies”), ενώ ένα καστ εκλεκτών ηθοποιών ‒ανάμεσα τους, ο Έλιοτ Λίβι (Κοριολανός) και η Σάρον Σμολ (The Bay)‒ καθηλώνει τους θεατές με τις συγκλονιστικές του ερμηνείες.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Το θεατρικό έργο του διάσημου σκωτσέζου συγγραφέα, ένα από τα σημαντικότερα της βρετανικής δραματουργίας, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. (με ελληνικούς υπότιτλους) στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη”.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Η υπόθεση

O Τζον Χάλντερ είναι ένας ευφυής, καλοσυνάτος γερμανός καθηγητής. Λίγο πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών και να επιβιώσει, προσχωρεί σε ένα κίνημα του οποίου τις μελλοντικές διαστάσεις αδυνατεί να διανοηθεί. 

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Jim Creighton, Rebecca Bainbridge, Izaak Cainer, Harry Napier, Edie Newman, Lizzie Schenk, George Todica.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Vicki Mortimer, τους φωτισμούς η Zoe Spurr, τον σχεδιασμό του ήχου ο Tom Gibbons και τη σύνθεση και διασκευή της μουσικής ο Will Stuart.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Περισσότερες πληροφορίες: megaron.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber