Αποκλειστικό: Ο Γιωργής Τσουρής ετοιμάζει νέα παράσταση με μια σάτιρα του 19ου αι.

Ο αγαπημένος συγγραφέας και ηθοποιός περνάει στο πόστο της σκηνοθεσίας τη νέα σεζόν μαζί με τον Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Γιώργης Τσουρής: «Η νεοελληνική δραματουργία φαίνεται να ξεφυτρώνει και να ανθίζει ακόμη και στο τσιμέντο»

Έχουμε απολαύσει τα έργα του, εμπνευσμένα όλα από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, και τον ίδιο ως ηθοποιό στις παραστάσεις τους. Με τη νέα σεζόν, ο Γιωργής Τσουρής, βραβευμένος με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στο έργο του "170 τετραγωνικά/Moonwalk" (σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη), επιμένει στο ελληνικό έργο και προεκτείνει τη σκηνική του δραστηριότητα. Αφορμή στέκεται όχι ένα δικό του κείμενο, αλλά η κοινωνική σάτιρα του 19ου αι., "Ο Φιάκας" του Δημοσθένη Μισιτζή, που θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, σε δική τους ελεύθερη διασκευή. Η παράσταση θα ανεβεί στον πρώην κινηματογράφο Πτι Παλαί, που θα λειτουργήσει ως θέατρο.  Έξι σημαντικοί ηθοποιοί-μουσικοί-τραγουδιστές θα ζωντανέψουν την ιστορία του Μισιτζή και μαζί την ιστορία των περιπλανώμενων θιάσων του 19 ου αιώνα, στήνοντας μια φαρσοκωμωδία μετά ζωντανής μουσικής και ένα παιχνίδι ρόλων που αποτυπώνει την υποκρισία και τα αδιέξοδα μιας εποχής παλιάς και συνάμα πολύ… μα πολύ γνώριμης!

Ποιος είναι ο "Φιάκας"

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη του 1870 και ήρωας είναι ένας χρεωκοπημένος απατεώνας, που ζει παρασιτικά. Παριστάνει, λοιπόν, τον γόνο καλής οικογενείας, προκειμένου να επιτύχει έναν καλό γάμο -και μια ακόμη καλύτερη προίκα- με την εύπιστη Ευανθία. Οι κωμικές και τραγελαφικές καταστάσεις κορυφώνονται όταν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του ήρωα, γεγονός που τον αναγκάζει να παραστήσει έναν Γερμανό βαρόνο που βρίσκεται incognito στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Swan": Το ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Σεπτέμβριος 2026 φέρνει στο Christmas Theater μια κινέζικη παράσταση με ακροβατικά που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2026

Ο Willem Dafoe έρχεται στο Νιάρχος και διαβάζει Ίψεν με ελεύθερη είσοδο

Στο πλαίσιο του SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το έργο του Ίψεν γίνεται αφορμή για συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο.

Το σώμα ζητάει "recess" από την ένταση της πόλης στο χορευτικό "Feed me peace"

Σε έναν κόσμο που κινείται με εξαντλητικούς ρυθμούς, το "Feed me peace" της Αναστασίας Βαλσαμάκη έρχεται στο ΠΛΥΦΑ ως μια συνειδητή προσπάθεια να "αυτοφροντιστούμε". Μια χορευτική περφόρμανς που γεννιέται μέσα από συνθήκες υψηλής έντασης, αναζητώντας τη γαλήνη και την εσωτερική ισορροπία.

30 Χρόνια Κινητήρας: Γιορτή των παραστατικών τεχνών με τρεις παραστάσεις

Τέσσερις γενιές ανθρώπων ενώνονται στη σκηνή, συνδυάζοντας χορό, θέατρο και συναίσθημα σε μια συλλογική εμπειρία, που πραγματοποιείται με αφορμή τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του Κινητήρα.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σας επιστρέφει δωρεάν στο κέντρο από την Πειραιώς 260

Φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μας θέλει εκεί μέχρι τα τελευταία beats! Με τις δωρεάν μετακινήσεις προς το κέντρο, εσείς θα φύγετε με το πούλμαν των 00:30 ή θα ξεμείνετε μαζί μας μέχρι τις 02:30;

Όλο το θέατρο του καλοκαιριού στο Βεάκειο: Δείτε το πρόγραμμα

Το Βεάκειο Θέατρο υποδέχεται το καλοκαίρι του 2026 με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Από το αρχαίο δράμα μέχρι τη σύγχρονη κωμωδία, ανακαλύψτε όλες τις παραστάσεις της φετινής σεζόν.

Αυτή η παράσταση φέρνει στη σκηνή της Πειραιώς ένα κορεάτικο φαστ φουντ και είναι ήδη sold out

Το 'Haribo Kimchi' του Jaha Koo μας μεταφέρει σε ένα ​​​​pojangmacha ("ποτζανγκμάτσκα"), ένα από τα τυπικά νυχτερινά στέκια για γρήγορο φαγητό που συναντά κανείς στους δρόμους της Νότιας Κορέας.