"Αυτός και το παντελόνι του": Καμπανέλλης για γαλλόφωνους με τον Antonio Labati

Το Θέατρο της Ημέρας τιμά τον πατέρα της νεοελληνικής δραματουργίας με ένα μονόλογο σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

Αυτός και το παντελόνι του

Μετά την επιτυχία των περσινών παραστάσεων στην Αθήνα και στο Παρίσι (θέατρο Pixel) και αναμένοντας τις νέες παραστάσεις στο Παρίσι τον Απρίλιο στο θέατρο l’Epée de Bois της περίφημης Cartoucherie de Vincennes, το Θέατρο της Ημέρας επαναλαμβάνει, μόνο για έξι παραστάσεις (15,17,18,22,24,25/2) και υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, τον εμβληματικό μονόλογο "Αυτός και το παντελόνι του", που ερμηνεύει στη γαλλική γλώσσα και με ελληνικούς υπερτίτλους ο Γάλλος ηθοποιός Antonio Labati, που έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για την παράσταση αυτή. 

Αυτός και το παντελόνι του

Το Θέατρο της Ημέρας τιμά τον πατέρα της νεοελληνικής δραματουργίας, Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η πρώτη επαφή με το παρισινό κοινό με τα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έγινε με την παράσταση "Mono-dialogues" (Μονο-διάλογοι) τον Μάιο του 2018 στο θέατρο Lucernaire στο Παρίσι σε μετάφραση Jacqueline Razgonnikoff και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή. Με την ευκαιρία των παραστάσεων στο Θέατρο της Ημέρας, παρουσιάζεται η έκδοση έξι εμβληματικών έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη στα γαλλικά, σε μετάφραση Jacqueline Razgonnikoff, από τις εκδόσεις "Ηρόδοτος".

Αυτός και το παντελόνι του

Ο Antonio Labati είναι Γαλλοϊσπανός ηθοποιός με εικοσαετή σταδιοδρομία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Διευθύνει θεατρικά εργαστήρια στην École des Sciences politiques (Σχολή Πολιτικών Επιστημών) στο Μαντόν και στη Ρεμς και διδάσκει στη Σχολή Κινηματογράφου École de cinéma 3iS της Λυών. Συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους. Είναι επίσης μουσικός, παίζει πιάνο και συνθέτει τραγούδια. "Μέσα από τον θεατρικό μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Αυτός και το παντελόνι του, ανακάλυψα τις πολυποίκιλες αποχρώσεις ενός ανθρώπινου όντος, ένα βάθος όπου εναλλάσσονται το χιούμορ και η τραγωδία. Μέσα στη γραφή υπάρχει η σιωπή. Ως ηθοποιός, την χρησιμοποιώ για να παίζω μαζί της και να της δίνω ρυθμό."

Αυτός και το παντελόνι του

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο της Ημέρας

Γεννηματά 20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!