"Συρανό", "Ο Θάνατος του εμποράκου", "Ο Γλάρος", "Όταν πέθανα", "Εγώ, εγώ… κι εγώ": Πέντε δυνατά έργα για όλα τα γούστα

Συρανό 'Συρανό'

Ξεκινάμε με τον "Συρανό", την ιστορία που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Μιχάλης Σαράντης, με τη Λένα Παπαληγούρα ως την αγαπημένη του, που αγνοεί τον εσωτερικό του κόσμο – ή μήπως όχι; (Αλκυονίς).

Ο Θάνατος του εμποράκου
"Ο Θάνατος του εμποράκου"

Στο Ζίνα βλέπουμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη σε μια κατάθεση ψυχής να υποδύεται τον κατεστραμμένο από το αμερικάνικο όνειρο Γουίλι στον "Θάνατο του εμποράκου". Στο πλάι του, η Έφη Μουρίκη, με σκηνοθέτη και εδώ τον Νανούρη.

Γλάρος
"Ο Γλάρος"

Παραμένοντας στα Εξάρχεια, συναντούμε στο Προσκήνιο (από 15/12) τον τσεχοφικό "Γλάρο" από τον Δημήτρη Καραντζά.

Όταν πέθανα
"Όταν πέθανα"

Από κωμωδίες αναμένουμε τη θεατρική επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου με το "Όταν πέθανα" (από 23/12, Βέμπο): Τι έχει να πει στην πρώτη του γυναίκα (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και στον ψυχίατρό του (Διονύσης Ατζαράκης) ένας νεκρός που ζωντανεύει; Τέλος, πού τελειώνει το ψέμα και πού αρχίζει η αλήθεια θα αναρωτηθούμε στην κωμωδία "Εγώ, εγώ… κι εγώ", με τους Φάνη Μουρατίδη και Εβελίνα Παπούλια. Σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου (από 15/12, Αλάμπρα).

Εγώ, εγώ... κι εγώ
"Εγώ, εγώ… κι εγώ"

ΑΛΚΥΟΝΙΣ Ιουλιανού 42, Πλ. Βικτωρίας, 2108828100
ΖΙΝΑ Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Εξάρχεια, 2106424414
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Καπνοκοπτηρίου 8, Εξάρχεια, 2108256838 Β
ΕΜΠΟ, Καρόλου 18, Μεταξουργείο, 2105221767
ΑΛΑΜΠΡΑ Στουρνάρη 53, Εξάρχεια, 2105220120
tagaristheatre.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.

Στη συνέντευξη τύπου του "Reunion The Musical" καταλάβαμε ότι θα δούμε μια ομαδική δουλειά ψυχής

Βρεθήκαμε στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς για τη συνέντευξη τύπου του μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου όπου θα ακούσουμε τις επιτυχίες των Βόσσου, Μπίγαλη, Μαντώς και Πωλίνας.

Η σκηνοθέτρια Βαρβάρα Νταλιάνη αυτοσυστήνεται

Γνωρίζουμε καλύτερα την απόφοιτη της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί την παράσταση "Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη" στο θέατρο Φούρνος.