Ο Ανδρέας Πασπάτης αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο εχθρό της κωμωδίας (δεν είναι αυτός που νομίζετε)

Ο stand-up κωμικός, με αφορμή την παράστασή του "Σόλο" στο Άβατον, αποκαλύπτει στο ''α" πώς μπήκε μέσα του το μικρόβιο της κωμωδίας και τι τελετουργικό ακολουθεί πριν ανέβει στη σκηνή, ενώ κάνει και μια relatable εξομολόγηση off the record.

Ανδρέας Πασπάτης “Σόλο”

Από πού σε ξέρω;
Από την κωμωδία μου ελπίζω.

Πού αλλού σε βρίσκω;
Πέρα από τα σόσιαλ με βρίσκεις να παίζω την "Σόλο" μου παράσταση κάθε Σάββατο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, στο θέατρο Άβατον στον Κεραμεικό.

Πες μου κάτι για το stand up comedy…
Ό,τι και να σου πω δεν φτάνει. Εγώ προτείνω να έρθεις να δεις μια παράσταση από κοντά. Α, να τι θα σου πω: Από κοντά είναι πάντα καλύτερο από ό,τι τα βιντεάκια που βλέπεις στο ίντερνετ.

Πες μου κάτι για τους κωμικούς που θαυμάζεις και σε έχουν επηρεάσει…
Είναι αρκετοί και θαυμάζω διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Γενικά μ’ αρέσει να βλέπω καλή κωμωδία και το πώς εξελίσσεται το σταντ-απ και εδώ και έξω. Όπως μ’ αρέσει και να ανακαλύπτω καινούριους κωμικούς που δεν τους ήξερα και να με κερδίζουν με την κωμωδία τους.

Ανδρέας Πασπάτης

Τι αγαπάς περισσότερο στο stand up comedy;
Τον κόσμο. Και δεν το εννοώ με τον κρίπι τρόπο. Μου αρέσει η αμεσότητα που έχει. Μπορείς να γράψεις κάτι και να ανέβεις να το πεις ακόμα και το ίδιο βράδυ. Είσαι εσύ ο ίδιος, μόνος σου, απέναντι στον κόσμο και παίρνεις την πιο άμεση αντίδρασή τους από πρώτο χέρι. Δεν είναι ένα βίντεο που το ανεβασες κάπου και περιμένεις να δεις πώς θα πάει και τι σχόλια θα πάρει. Όχι, είσαι εκεί και βιώνεις την ολοκληρωτική επιτυχία ή αποτυχία του κειμένου σου.

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τη νέα παράσταση με τίτλο "Σόλο";
Σόλο είναι το όνομα του σκύλου μου τον οποίο κρατάω και στην αφίσα. Οπότε επειδή και η παράσταση είναι ένα stand up comedy solo το έβαλα παίζοντας με αυτό. Ιδιοφυές;... Οκ όχι. Αλλά χαριτωμένο τουλάχιστον;

Έχουν επηρεάσει τα social media την ανάδειξή σου ως κωμικό;
Ναι νομίζω. Είδα μεγάλη αύξηση στην προσέλευση και την αναγνωρισιμότητά μου όταν ανέβασα τη δεύτερη σόλο μου παράσταση, το "Διαβάστηκε” και ειδικότερα από τα κομμένα αποσπάσματα που ανέβασα στα social.

Το μικρόβιο του κωμικού σού μπήκε…
Από το λύκειο που πρωτοείδα μια διαφήμιση στην τηλεόραση για τις "Νύχτες κωμωδίας" και από το Youtube όπου είχαν κυκλοφορήσει κάποια ελάχιστα βιντεάκια από ξένους κωμικούς. Είχα δει συγκεκριμένα το "Delirious Eddie Murphy" κι έπαθα πλάκα. Κάπως έτσι ερωτεύτηκα το είδος.

Κάνεις κάποιο τελετουργικό προετοιμασίας πριν ανέβεις στη σκηνή;
Απλά επικαλούμαι τους δαίμονες της κωμωδίας με μια μικρή ανθρωποθυσία. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Ανδρέας Πασπάτης

Αποκάλυψε την αγαπημένη σου στιγμή σε μία παράσταση…
Δεν κάνω τέτοιες διακρίσεις, γενικά περνάω πολύ καλά στις παραστάσεις μου καθόλη τη διάρκεια.

Η μεγαλύτερη σου αγωνία για την παράσταση είναι…
Μήπως για κάποιο λόγο κάποιος δεν περάσει καλά. Το ξέρω ότι είναι παράνοια αλλά με πιάνει αυτό που θέλω όλοι να φεύγουν ευχαριστημένοι.

Ο τίτλος της προηγούμενης σου παράστασης ήταν "Διαβάστηκε". Σε έχουν αφήσει ή έχεις αφήσει ποτέ κάποιον/α στο "διαβάστηκε";
Γενικά προσπαθώ να μην αφήνω ποτέ κόσμο στο "διαβάστηκε" και όσους ίσως να έχω αφήσει είναι απο αφηρημάδα. Απ την άλλη τώρα, ναι προφανώς έχω φάει πολύ "διαβάστηκε” σε τσατ δεν έχω παράπονο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της κωμωδίας είναι…
O Darth Vader. Είναι στερεοτυπικά κακός και γενικά έχει προσπαθήσει να καταστρέψει ολόκληρους γαλαξίες. Δεν νομίζω πως θα είναι πιο ευγενικός με την κωμωδία. 

Ανδρέας Πασπάτης

Σε κοινωνικό επίπεδο σε τρομάζει…
Η αγένεια και η ευκολία με την οποια μπορεί κάποιος να σου φερθεί άσχημα.

Η φιλοσοφία σου είναι…
Λάθος. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη δηλαδή, αλλά όσες έχω ακολουθήσει δεν δείχνουν να λειτουργούν και πολύ.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι αυτό θα ήταν…
Σεντόνια. Έχει μια εβδομάδα σερί που δουλεύω μέχρι πολύ αργά και μετά απλά δεν έχω κουράγιο να τα αλλάξω και πέφτω ξερός για ύπνο. 

Πες μου κάτι off the record…
Πάχυνα πάλι ρε γαμώτο.

Τα επόμενα σου σχέδια είναι…
Λέω να βγω το βράδυ. Τώρα, όσο αναφορά το stand up, θέλω να βιντεοσκοπήσω φέτος το "Σόλο” και του χρόνου να έχω νέα παράσταση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σόλο

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, πάντα με όπλο το έξυπνο χιούμορ και τις γρήγορες εναλλαγές θεματολογίας που βλέπουν την καθημερινότητα από μία πιο κωμική πλευρά.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.