Παγκόσμια πρεμιέρα για την "Τοσοδούλα" στο Μέγαρο από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που βασίζεται στο κοσμαγάπητο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Γκάρι Σιβογιάν.

Τοσοδούλα

Αυτά τα Χριστούγεννα, το διάσημο Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη, από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη νέα του διεθνή χορευτική υπερπαραγωγή, την "Τοσοδούλα", μια παράσταση για όλη την οικογένεια που βασίζεται στο κοσμαγάπητο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Γκάρι Σιβογιάν.

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα μπαλέτο με φαντασμαγορικά σκηνικά (Γκάνα Ιπάρεβα) και κοστούμια (Σεργί Βασίλιεφ), αλλά και εντυπωσιακά εφέ (Μαξίμου Ντιέντοφ). Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Σολίστ και οι Κορυφαίοι του περίφημου χορευτικού συνόλου, το οποίο ‒ όπως άλλωστε η ιστορική Εθνική Όπερα της Οδησσού ‒ μετρά πάνω από διακόσια χρόνια πορείας και δημιουργικής σύμπραξης με σπουδαίους καλλιτέχνες. Οι χορογραφίες είναι του σκηνοθέτη και του Βίκτορ Λιτβίνοφ.

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Όλοι γνωρίζουν την Τοσοδούλα, τη μικροσκοπική ηρωίδα της φαντασίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το κοριτσάκι που γεννήθηκε μέσα σε ένα μαγικό λουλούδι. Μέσα από το ξεχωριστό υπερθέαμα που ετοίμασε για τους φίλους του χορού το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, η χαριτωμένη πρωταγωνίστρια του διάσημου δανού συγγραφέα αποκτά σάρκα και οστά και ξαναζεί τις διασκεδαστικές περιπέτειές της επί σκηνής, χάρη σε μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών που ξαναδιάβασαν το παραμύθι του Άντερσεν με τον δικό τους τρόπο. Συμμετέχουν μαθητές της Ακαδημίας Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Δείτε φωτογραφίες από την "Τοσοδούλα"

Τοσοδούλα

Τοσοδούλα

Τοσοδούλα

Τοσοδούλα

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Τοσοδούλα Odessa National Opera Ballet

Δείτε το trailer της "Τοσοδούλας"

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Ο παππούς έχει πίεση" ετοιμάζεται για καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο"

Η πιο πετυχημένη κωμωδία της γνωστής δημιουργού έρχεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με έναν δυνατό θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

"Πόθεν έσχες": Ρίχνουμε νέα μάτια στο καινούργιο έργο των 4Frontal

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη σκηνή του θεάτρου Βεάκη, στην οποία παίζεται η παράσταση που έχει ως πρωταγωνιστή έναν κλασικό Νεοέλληνα της "πράσινης" εποχής των '80s.

"Όρνιθες" ανεβάζει ο Άρης Μπινιάρης στην Επίδαυρο με Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου

Ως Πεισθέτερο και Ευελπίδη θα δούμε αντίστοιχα τους δύο ερμηνευτές στο έργο του Αριστοφάνη που σηματοδοτεί την πρώτη ενασχόληση του σκηνοθέτη με την αρχαία κωμωδία.

"Δραματουργία τώρα!": Το Θέατρο Τέχνης αφιερώνει μια βραδιά στη σύγχρονη θεατρική γραφή

Καυτά θέματα της σύγχρονης ζωής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κλιματική κρίση και οι queer και φεμινιστικοί προβληματισμοί, αποτελούν τα εναύσματα για τα έργα των νέων δραματουργών που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου (είσοδος ελεύθερη).

Updated | Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 29 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Η Πηνελόπη Φλουρή γοητεύεται από καλλιτέχνες που κρατήθηκαν στη ζωή από την τέχνη τους

Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ιδρύτρια τη ομάδας Abnormal φέρνει στο H.ug το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα και μας μιλά για την κατάβασή της στον εμμονικό κόσμο του παιδιού Φραντς.

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ": Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα στο Τρένο στο Ρουφ

Δείτε το πρόγραμμα της δωδέκατης διοργάνωσης του μοναδικού σιδηροδρομικού πολιτιστικού φεστιβάλ που αφιερώνεται στη σύγχρονη νεανική έκφραση σε καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνας Λύγαρη.