"Εύθραυστον": Ένας μονόλογος προς τη Φρίντα Κάλο στον Πολυχώρο Vault

Ένα έργο στο οποίο η συγγραφέας και ερμηνεύτρια Αγγελική Τσαμπάζη απευθύνεται σε μια γυναίκα σύμβολο, με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.

Ευθραυστον

Ο Πολυχώρος Vault φιλοξενεί τον μονόλογο της Αγγελικής Τσαμπάζη"Εύθραυστον", σε σκηνοθετική επιμέλεια Ιωακείμ Κάσδαγλη. Ο μονόλογος είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, το οποίο βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως και ερμηνεύτριας. Ένα κείμενο, το οποίο γράφτηκε κυριολεκτικά πάνω σ΄ ένα κρεβάτι, για να παιχτεί πάνω σ΄αυτό. Oχι από άποψη, αλλά γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Η Αγγελική, για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της, δεν μπορούσε να σταθεί πολλή ώρα όρθια, να περπατήσει, να μείνει καθιστή σε μια καρέκλα, λόγω του αυτοάνοσου νοσήματος, των κινητικών προβλημάτων και του χρόνιου πόνου, που αυτό της προκάλεσε. Περνούσε ως επί το πλείστον το χρόνο της σ‘ ένα κρεβάτι. Έμαθε να ζει και να συνδιαλέγεται με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από αυτήν τη συνθήκη. Ξαπλώνοντας κυριολεκτικά όπου και αν βρισκόταν. Αυτό που για τον υπόλοιπο κόσμο ήταν περίεργο, γι' αυτήν ήταν απολύτως φυσιολογικό. Μέσα από τα μάτια της, έπαψαν και οι γύρω της, να το βλέπουν πια περίεργο. 

Εύθραυστον

Οι φίλοι της τη φώναζαν "Φρίντα". Σ΄ αυτόν τον μονόλογο η ηρωίδα, ως η παιδική φίλη της Φρίντα Κάλο, συναντιέται μαζί της σε μια φανταστική συνθήκη. Επάνω σε ένα κρεβάτι, αναμέτρηση "στα ίσα". Πρόσωπο με πρόσωπο, αποζητώντας τη βοήθεια της. Με ειλικρίνεια και χιούμορ, η παράσταση μιλά για το πώς βιώνεται το κάθε τι, μέσα από τη ματιά ενός ανθρώπου, που τίποτε γι΄ αυτόν δεν είναι δεδομένο. 

Εύθραυστον

Ο μονόλογος "Εύθραυστον" απέσπασε το 3ο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου του Χώρου Τέχνης και Πολιτισμού ΕύΠολις-art το 2018 και ανέβηκε στο Θέατρο Φούρνος τη σεζόν 2022-2023 και στη σκηνή του ΕύΠολις-art τη σεζόν 2018-2019 .

Ευθραυστον

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εύθραυστον

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Ο εσωτερικός μονόλογος μιας γυναίκας, που απευθύνεται σε μια γυναίκα-σύμβολο με την οποία ταυτίζεται, τη Φρίντα Κάλο, ζητώντας βοήθεια. Με ειλικρίνεια και χιούμορ, το έργο μιλά για το πως βιώνεται το κάθε τι, μέσα από τη ματιά ενός ανθρώπου, που τίποτε γι΄ αυτόν δεν είναι δεδομένο, ενώ διερωτάται αν η ανάγκη για ζωή και δημιουργία μπορεί να υπερβεί κάθε δυσκολία όταν η κατάσταση του πόνου γίνεται δεύτερη φύση.

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.