Τέσσερις λόγοι για να δείτε το "Sexy laundry"

Είναι ευχάριστο, με έξυπνο χιούμορ και συγκίνηση. Το έργο της Μισέλ Ριμλ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Κάππα με τους Σπύρο Παπαδόπουλο-Ρένια Λουιζίδου και αξίζει να το δείτε με το έτερον ήμισυ και όχι μόνο.

Sexy_Laundry Πάνος Γιαννακόπουλος©

1#  Δυνατή επανασύνδεση

Μερικές καλλιτεχνικές συναντήσεις είναι μοιραίες και ωραίες. Ποιος δε θυμάται τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Ρένια Λουιζίδου στους "Απαράδεκτους", το θρυλικό σίριαλ της δεκαετίας του ’90 που χάρισε άφθονο γέλιο και σάρωσε τις τηλεθεάσεις! Μια feel-food κωμωδία που ακουμπά το κοινό τους γούστο ξαναέφερε κοντά τους δυο πρωταγωνιστές μετά από αρκετά χρόνια. Παπαδόπουλος και Λουιζίδου "κουμπώνουν" απόλυτα στο "Sexy laundry" της Μισέλ Ριμλ και φτιάχνουν ένα ζευγάρι που όλοι θα θέλατε να έχετε για φίλους. Η κωμωδία λεπτών εντάσεων παίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Κάππα σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου.

# Έργο-καθρέφτης των σχέσεων

Δεν είναι απίθανο να δείτε πράγματα για τις δικές σας προσωπικές σχέσεις μέσα από το "Sexy laundry", καθώς η συγγραφέας τοποθετεί απέναντι μας ένα απλό, καθημερινό ανδρόγυνο. Το "ανήσυχο" μυαλό τη οικογένειας, η Άλις, αναρωτιέται για την πορεία της σχέση με τον σύζυγο της, Λάρι. Οι καλές και οι κακές στιγμές του έγγαμου βίου, τα παιδιά, η δουλειά, η καθημερινότητα, η ερωτική επιθυμία μπαίνουν στο μικροσκόπιο με τον πιο χαριτωμένο τρόπο. Ο Λάρι και η Άλις δεν επιλέγουν να συναντηθούν στο ντιβάνι του ψυχολόγου για να συζητήσουν, να ξεστομίσουν αλήθειες και επιθυμίας, αλλά το δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Εκεί, με τη βοήθεια του εγχειριδίου "Σεξ για αρχάριους", αμήχανοι, προσπαθούν να βρουν τη χαμένη ερωτική επιθυμία και το περασμένο μεγαλείο του πάθους τους. 

Sexy Laundry
Πάνος Γιαννακόπουλος©

#  Φινάλε με χαμόγελο και αισιοδοξία

Λίγα έργα μπορούν να πιάσουν τον παλμό των ερωτικών σχέσεων και να σχολιάσουν με γλύκα την καταστροφική, για το ζευγάρι, δύναμη της συνήθειας. Το "Sexy laundry" το καταφέρνει φέρνοντας ενώπιον μας ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας που πολύ τρυφερά λύνει τον γόρδιο δεσμό της ασυνεννοησίας μεταξύ θηλυκού-αρσενικού και κάνει μια πολύ απλή διαπίστωση: αλλιώς βιώνει η γυναίκα τις καταστάσεις κι αλλιώς ο άντρας. Η Άλις, έχοντας μεγαλώσει με συγκεκριμένα κοινωνικά πρότυπα, παρατηρεί ότι ο άνδρας μεγαλώνει και γίνεται πιο σοφός και γοητευτικός, ο χρόνος είναι υπέρ του. Αντίθετα, η γυναίκα πρέπει να νικήσει τη φθορά που λιγοστεύει την ομορφιά, οπότε είναι εκείνη που θα πρέπει να παλέψει με το χρόνο, να αναζητήσει την ανανέωση και να "ταρακουνήσει" τον σύντροφό της, που βρίσκεται στον κόσμο του…. Οι δυο ήρωες του έργου με όπλα το χιούμορ και την ειλικρίνεια, δίνουν απαντήσεις, χαμογελούν στην αισιοδοξία και αποδεικνύουν πως ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη είναι τα κλειδιά της ευτυχίας.

#  Η κωμωδία ενταγμένη στη ζωή

"Η κωμωδία επινοήθηκε για να διορθώνει τις ανθρώπινες αδυναμίες και να γελοιοποιεί τις δυσάρεστες συνήθειες" πίστευε ο Κάρλο Γκολντόνι. Αγαπάμε την κωμωδία, την έχουμε ανάγκη και το Κάππα είναι ένα από τα θέατρα της πόλης που φροντίζει να μας συστήνει ωραία έργα σε προσεγμένες παραγωγές. Παραγωγός, σκηνοθέτης και ηθοποιός ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανεβάζει κωμωδίες αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σταθμισμένο. "Πρωτίστως κοιτάω αν το έργο μου λέει κάτι, αν νιώσω ότι έχει λόγο να ανέβει. Θα πρέπει να με προκαλεί για μπορώ να το κάνω", δήλωνε στα "α" πριν από λίγα χρόνια με αφορμή το ανέβασμα μιας παράστασης.  Το "Sexy laundry" του ταιριάζει γάντι, έγινε sold out την περασμένη θεατρική σεζόν και συνεχίζει στη προσεγμένη μετάφραση της Νικολέτας Κοτσαηλίδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η νεαρή και ταλαντούχα Ηλένια Δουλαδίρη, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι, ο Λάρι και η Άλις, προσπαθούν να σώσουν τη σχέση τους ύστερα από 25 χρόνια γάμου και τρία παιδιά, αντιμετωπίζοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσουν ζωντανή, στην πρωτόπαιχτη ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία της Καναδής συγγραφέα που αγγίζει τους θεατές όλων των ηλικιών. Στο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με ένα εγχειρίδιο του σεξ για αρχάριους ανά χείρας και με οδηγό το χιούμορ και την ειλικρίνεια, προσπαθούν να βρουν τη χαμένη ερωτική επιθυμία και το πάθος που τους ένωσε, αποδεικνύοντας πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.