"Όλοι στα καζάνια σας": Η καυστική κωμωδία επιστρέφει δριμύτερη

Η παράσταση της ομάδας "Μικρός Αριστοφάνης" μένει πιστή στο όνομά της και παρουσιάζει μία ξέφρενη σάτιρα σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Καφαντόγια.

Όλοι στα καζάνια σας

Η ομάδα "Μικρός Αριστοφάνης", μένοντας πιστή στο όνομά της και τον μεγάλο κωμικό της αρχαίας Ελλάδας, παρουσιάζει μία σουρεαλιστική σατιρική παράσταση σε κείμενο-σκηνοθεσία του Πέτρου Καφαντόγια. Συνεχίζοντας με φόρα από το καλοκαίρι, η φετινή πρεμιέρα του έργου που πρόκειται να χαρίσει άφθονο γέλιο έχει προγραμματιστεί για τις 4/11 στη σκηνή του "Θεάτρου της Ημέρας".

Όλοι στα καζάνια σας

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Κόλαση... Παντού φωτιές και καζάνια που κατασκευάστηκαν κατά την αρχαιότητα
για να σιγοβράζουν εκεί στους αιώνας των αιώνων. Εκεί οδηγείται και το μεγάλο πειραχτήρι της αρχαιότητας, ο Αριστοφάνης, επειδή δεν ήταν και τόσο καλό παιδί, και ούτε είχε το μέσον για να πάει στον Παράδεισο. Ενώ, λοιπόν, βρίσκεται στον Κάτω Κόσμο, στον Επάνω μαθαίνει ότι γίνεται με τα έργα του χαμός κι έτσι κινητοποιείται ώστε να γράψει ένα καινούργιο

Ταυτόχρονα, ο Λόρδος Έλγιν, ο γνωστός κλέφτης που σήκωσε από την Ακρόπολη σχεδόν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα και μετά τα πούλησε στο Βρετανικό Μουσείο, βιοπορίζεται στον Κάτω Κόσμο κάνοντας τοκογλυφίες και άλλα διάφορα μικροεγκλήματα. Θέλοντας να κλέψει ένα καζάνι (του Σαίξπηρ) για να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, κατά λάθος, βάζει στο μάτι το καζάνι μέσα στο οποίο "σιγοβράζει" ο Αριστοφάνης την κωμωδία του, το οποίο πολύ γρήγορα θα μπουρλοτιάσει… 

Η διανομή του έργου αποτελείται από τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Αντώνη Καφαντόγια, Έφη Χαντζούλη, Αναστασία  Ποντίκα, Πέτρο Καφαντόγια και τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο. Τα σκηνικά είναι σε επιμέλεια της ομάδας και του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και τα κοστούμια είναι του John Terziotis.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.