Η επιθεώρηση "Τι φάση πάλι, ρε;" ρίχνει αυλαία στο Θέατρο Άλσος

Ραντεβού ως τα τέλη Σεπτέμβρη δίνει η ξεκαρδιστική επιθεώρηση - υπερπαραγωγή της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Τι φάση πάλι ρε

Γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι, η επιθεώρηση – υπερπαραγωγή της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Τι φάση πάλι, ρε;", σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη και του Φωκά Ευαγγελινού με μουσική της Μαρίζας Ρίζου, κάνει φινάλε το φθινόπωρο με έξι τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος στις 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Με το μοναδικό της χιούμορ, καυστικούς διαλόγους και τρελά νούμερα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου περιγράφει την καθημερινότητα που ζούμε, στην οποία πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία. Τα σενάρια της ζωντανεύει ένα all star επιτελείο: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ροζαμαλία Κυρίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Αλευράς, Λευτέρης Ελευθερίου, Στράτος Λύκος, Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Μουζουράκης.

Τι φάση πάλι ρε
Θανάσης Λαϊνάς©

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα;  Όλες οι απαντήσεις δίνονται επί σκηνής.

Η Βίκυ Σταυροπούλου σε συνέντευξή της στο "α" ανέφερε ότι: "Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε επιθεώρηση, κι αυτό μου δημιουργεί μια πολύ γλυκιά αναστάτωση. Φυσικά έχω παίξει πάρα πολλή κωμωδία, αλλά η επιθεώρηση είναι κάτι που σ’ εμένα φαντάζει δύσκολο. Στην κωμωδία έχεις ένα ρόλο που εξελίσσεται, αλλά στην επιθεώρηση βρίσκεσαι στη σκηνή με ένα νούμερο 5-10 λεπτών και πρέπει να έχεις μια τόσο ανοιχτή διάθεση και χαρά ώστε να συμπαρασύρεις τον κόσμο, να πάρει αυτό που θέλεις να του πεις, να γελάσει μαζί σου – και βέβαια να γελάσει με τα χάλια μας. Γιατί αυτό κάνει η επιθεώρηση, είναι μια θεατρική τέχνη που με καυστικό και χιουμοριστικό λόγο σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που μου συμβαίνει αυτό φέτος, γιατί συμβαίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες".

Προπώληση εισιτηρίων more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τι φάση πάλι, ρε;

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 180 '

Η παράνοια της νεοελληνικής πραγματικότητας εμπνέει τη νέα σύγχρονη επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που έρχεται γεμάτη χιούμορ, άκρως σατιρικό πνεύμα, τρελά νούμερα και καυστικούς διαλόγους, για να συνεχίσει την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Στην παράσταση-«ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό» όλες οι συναντήσεις που θεωρούμε απίθανες γίνονται πιθανές, ενώ τίθενται τα πιο αναπάντεχα ερωτήματα: Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο; Θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα; Τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας; Πόσα reality μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Θα κλείσει η τρύπα του όζοντος; Είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Αυτά και ακόμη περισσότερα θέματα που μας απασχολούν μπαίνουν στο «μπλέντερ» της επιθεώρησης, με στόχο να μας λυτρώσουν από την κωμικοτραγική καθημερινότητα με όπλα το χιούμορ, τη σάτιρα, το χορό και το τραγούδι σε μια καλοκαιρινή υπερπαραγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Δύο πράξεις θεατρικής απελευθέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών

Σε δύο παραστάσεις που αγγίζουν βαθιά τον θεατή, δύο σπουδαίες και έμπειρες πρωταγωνίστριες, η Κατερίνα Διδασκάλου και η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνουν να φέρουν στο φως τη διαδρομή γυναικών που έμαθαν να σωπαίνουν – και αποφασίζουν επιτέλους να μιλήσουν.

Τελευταία παράσταση για τα "Πιρούνια σε ακριβά σπορτέξ"

Το έργο του Κωσταντή Ντίσιου, μια ιστορία ενός καλά θαμμένου τραύματος, θα παρουσιαστεί για ακόμη μία φορά στο Red Jasper, σε σκηνοθεσία Τάσου Καρακύκλα.

Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το "Cleansed" του Δημήτρη Καραντζά

Το τολμηρό έργο του 20ού αιώνα παρουσιάζει ο Δημήτρης Καραντζάς από 4/12 με ιδανικό θίασο: Χρήστος Λούλης, Μαίρη Μηνά, Δημήτρης Καπουράνης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Γιώργος Ζυγούρης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Θανάσης Ραφτόπουλος.

Σύγχρονη ανάγνωση της "Ημερης του Ντοστογιέφσκι" από τον Γιάννη Νταλιάνη

Η "Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης" του Γιάννη Νταλιάνη αναδεικνύει, με σεβασμό στο σκοτεινό σύμπαν του Ντοστογιέφσκι, την κωμικοτραγική μοναξιά των ηρώων και τη διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη για ουσιαστική συνύπαρξη.

Οι "Δανειστές" του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο 2510

Ένα έργο-σπουδή στον έγγαμο βίο, στη φθορά και στα αδιέξοδα της συμβίωσης που οδηγούν τους ήρωες προς την αναπόφευκτη εξόντωσή τους.

"Ο Πουπουλένιος" σε 20 τελευταίες παραστάσεις

Last call για την παράσταση "Ο πουπουλένιος" με τους Νίκο Πουρσανίδη, Αργύρη Αγγέλου, Γεράσιμο Σκαφίδα, Δημήτρη Πιατά στο Σύγχρονο Θέατρο.