Η επιθεώρηση "Τι φάση πάλι, ρε;" ρίχνει αυλαία στο Θέατρο Άλσος

Ραντεβού ως τα τέλη Σεπτέμβρη δίνει η ξεκαρδιστική επιθεώρηση - υπερπαραγωγή της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Τι φάση πάλι ρε

Γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι, η επιθεώρηση – υπερπαραγωγή της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Τι φάση πάλι, ρε;", σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη και του Φωκά Ευαγγελινού με μουσική της Μαρίζας Ρίζου, κάνει φινάλε το φθινόπωρο με έξι τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος στις 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Με το μοναδικό της χιούμορ, καυστικούς διαλόγους και τρελά νούμερα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου περιγράφει την καθημερινότητα που ζούμε, στην οποία πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία. Τα σενάρια της ζωντανεύει ένα all star επιτελείο: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ροζαμαλία Κυρίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Αλευράς, Λευτέρης Ελευθερίου, Στράτος Λύκος, Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Μουζουράκης.

Τι φάση πάλι ρε
Θανάσης Λαϊνάς©

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα;  Όλες οι απαντήσεις δίνονται επί σκηνής.

Η Βίκυ Σταυροπούλου σε συνέντευξή της στο "α" ανέφερε ότι: "Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε επιθεώρηση, κι αυτό μου δημιουργεί μια πολύ γλυκιά αναστάτωση. Φυσικά έχω παίξει πάρα πολλή κωμωδία, αλλά η επιθεώρηση είναι κάτι που σ’ εμένα φαντάζει δύσκολο. Στην κωμωδία έχεις ένα ρόλο που εξελίσσεται, αλλά στην επιθεώρηση βρίσκεσαι στη σκηνή με ένα νούμερο 5-10 λεπτών και πρέπει να έχεις μια τόσο ανοιχτή διάθεση και χαρά ώστε να συμπαρασύρεις τον κόσμο, να πάρει αυτό που θέλεις να του πεις, να γελάσει μαζί σου – και βέβαια να γελάσει με τα χάλια μας. Γιατί αυτό κάνει η επιθεώρηση, είναι μια θεατρική τέχνη που με καυστικό και χιουμοριστικό λόγο σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που μου συμβαίνει αυτό φέτος, γιατί συμβαίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες".

Προπώληση εισιτηρίων more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τι φάση πάλι, ρε;

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 180 '

Η παράνοια της νεοελληνικής πραγματικότητας εμπνέει τη νέα σύγχρονη επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που έρχεται γεμάτη χιούμορ, άκρως σατιρικό πνεύμα, τρελά νούμερα και καυστικούς διαλόγους, για να συνεχίσει την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Στην παράσταση-«ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό» όλες οι συναντήσεις που θεωρούμε απίθανες γίνονται πιθανές, ενώ τίθενται τα πιο αναπάντεχα ερωτήματα: Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο; Θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα; Τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας; Πόσα reality μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Θα κλείσει η τρύπα του όζοντος; Είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Αυτά και ακόμη περισσότερα θέματα που μας απασχολούν μπαίνουν στο «μπλέντερ» της επιθεώρησης, με στόχο να μας λυτρώσουν από την κωμικοτραγική καθημερινότητα με όπλα το χιούμορ, τη σάτιρα, το χορό και το τραγούδι σε μια καλοκαιρινή υπερπαραγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

5+1 άχαστες θεατρικές επαναλήψεις

Εσείς είδατε τις έξι περσινές επιτυχίες που επέστρεψαν αυτή τη σεζόν; Μην τις χάσετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Δυναμική σεζόν με εμβληματικά έργα στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Συγκίνηση, ιστορία, χιούμορ και δυνατές εμπειρίες για όλη την οικογένεια επιφυλάσσει η σεζόν στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", που για ακόμη μία φορά αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις προτιμήσεις του κοινού.

Χορός: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα 100 χρόνια Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο

Έφτασε η ώρα της πρεμιέρας για το χορευτικό γεγονός της χρονιάς: Όλα όσα μάθαμε στη συνέντευξη τύπου για την επετειακή παράσταση "The First and the Future" που έφερε την Martha Graham Dance Company στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τον σαγηνευτικό "Dracula" στο θέατρο Πόρτα

Ο μύθος του Δράκουλα ζωντανεύει επί σκηνής από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών με την υπογραφή του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

"Η ράβδος"- Τελευταίες παραστάσεις στο Οδού Κυκλάδων

Ένα έργο που διεγείρει τη σκέψη και ανοίγει θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό "Η ράβδος" του Ρέιβενχιλ, παρουσιάζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" με πρωταγωνιστή τον Άρη Λεμπεσόπουλο.

"Taniko"- κρασί στο χέρι, αγγλικοί υπέρτιτλοι στη σκηνή

Το "Taniko" δίνει τις τελευταίες παραστάσεις του με εκλεκτό κρασί και αγγλικούς υπέρτιτλους, προσκαλώντας το κοινό σε μια ιδιαίτερη πρόταση στο Studio Μαυρομιχάλη.

Σε αυτό το τεύχος έχεις όλη τη θεατρική σεζόν στα χέρια σου

Πιστή στο ραντεβού της με το θεατρόφιλο κοινό, η αγαπημένη σας ετήσια έκδοση "Θέατρο" κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 20/11, δωρεάν μαζί με το "αθηνόραμα"!