Το ξέφρενο "Μίξερ" της Ζέτης Φίτσιου έρχεται στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ένα μιούζικαλ εκρηκτικό, με ανατρεπτική μουσική και χιούμορ έρχεται να λειτουργήσει εξιλεωτικά στα τραύματα που μας προκαλεί ο σαρωτικός, σύγχρονος κόσμος.

Μίξερ Ζέτη Φίτσιου Διονύσης Κούτσης©

Η βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022, Ζέτη Φίτσιου, παρουσιάζει ένα εκρηκτικό ολοκαίνουριο "Μίξερ" -το νέο της έργο σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Οικονόμου-  από τις 24 Νοεμβρίου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια. 

Ο Κώστας Σιλβέστρος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, ο Αλέξανδρος Σιάτρας και η Έλενα Χαραλαμπούδη (γνωστή και ως 5 minute mum) ερμηνεύουν τους δύο βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, με τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη να τους συνοδεύει μουσικά επί σκηνής. 

Μίξερ
Διονύσης Κούτσης©

​​​Με όχημα τον δεκαπεντασύλλαβο στίχο και την ανατρεπτική μουσική, το αποτέλεσμα του "Μίξερ" είναι πραγματικά εκρηκτικό, καθώς καταστάσεις και συναισθήματα εναλλάσσονται με τρόπο χιουμοριστικό, γρήγορο και πρωτότυπο. 

Λίγα λόγια για το "Μίξερ"

Μίξερ
Διονύσης Κούτσης©

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου. 

Η παράσταση ξεκινά και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά. Σ’ αυτή την ξέφρενη πορεία "ανέλιξής" του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του χαρακτήρες που είτε θα του βάλουν εμπόδια είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος αναφέρει χαρακτηριστικά για το Μίξερ: "Μέσα σε έναν φρενήρη κόσμο αλλεπάλληλων και απροσδόκητων αναταράξεων, το αιχμηρό χιούμορ της Ζέτης Φίτσιου μας οδήγησε στο στήσιμο ενός ξέφρενου γλεντιού επί σκηνής. Η υπόθεση του "Μίξερ", γεμάτη ευτράπελες καταστάσεις, αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Ο συνδυασμός της ξεκαρδιστικής δεκαπεντασύλλαβης γραφής και της ανατρεπτικής μουσικής του Θοδωρή Οικονόμου μας χαρίζουν ένα σύγχρονο μιούζικαλ τσέπης – ξόρκι για την εποχή που ζούμε. Στόχος όλων μας είναι η παράσταση αυτή να λειτουργήσει καθαρτικά και όσο το δυνατόν πιο εξιλεωτικά στα τραύματα που μας προκαλεί ο σαρωτικός, σύγχρονος κόσμος".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μίξερ

  • Μιούζικαλ τσέπης
  • Διάρκεια: 75 '

Στο εκρηκτικό έργο της διακεκριμένης με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέως για το 2022, με όχημα τον δεκαπεντασύλλαβο στίχο και την ανατρεπτική μουσική εξελίσσεται η ιστορία ενός νέου φέρελπι καλλιτέχνη, που θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου. Ο Βαγγέλης από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του διαλυμένου και ανοργάνωτου κράτους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Λάμπρος Φισφής σε περιοδεία: Εσύ που θα τον δεις τον Σεπτέμβριο;

Στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής κάνει περιοδεία ο Λάμπρος Φισφής τον Σεπτέμβριο 2026 με την τελευταία του stand up comedy παράσταση "Πολύ καλύτερα τώρα…".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2026

Ένοχος ή αθώος; Στο "The Jury Experience" η ετυμηγορία είναι δική σου

Στον κινηματογράφο Δαναό μπορείς να γίνεις ένας από τους ενόρκους που θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου στην διαδραστική παράσταση - εμπειρία "The Jury Experience".

Πρόλαβε εισιτήρια για τη Νένα Μεντή και το "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας"

Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Πέτρου Ζούλια "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με ερμηνεύτρια την Νένα Μεντή συνεχίζει την περιοδεία του στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

4 σκηνοθέτες αποκαλύπτουν τη "στιγμή-κλειδί" των παραστάσεων που έρχονται από τους Φιλίππους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενώνουν δυνάμεις. Τέσσερις σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων αποκαλύπτουν τις στιγμές-κλειδιά των παραστάσεών τους, όπου ο μύθος, η όπερα και το θέατρο σκιών συναντούν το σήμερα.

"Για τρία ψυγεία και ένα πλυντήριο": Έλλη Τρίγγου και Γιάννης Κουκουράκης σε μια συγκλονιστική παράσταση

Για την ιστορία περισσότερων από 4.000 Ελληνόπουλων που δόθηκαν για υιοθεσία μιλά η παράσταση που έρχεται στην Αθήνα τη νέα σεζόν 2026-27.

"Τερματικός Σταθμός: Circus City": Η εμπειρία της μετανάστευσης συναντά το θέατρο και τη ραπ μουσική

Σε έναν σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης εκτυλίσσεται το έργου του/της/του Ουίτσι που περιμένουμε το 2027 στο Θέατρο "Μπέλλος", το οποίο μετατρέπει την πόλη σε ένα σύγχρονο τσίρκο επιβίωσης.

Open call από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για το πρόγραμμα του 2027

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ετοιμάζεται για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2027 και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων.