Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις που επαναλαμβάνονται και αξίζουν

Παλαιότερες επιτυχίες και νέες παραστάσεις που περιοδεύουν τις επόμενες μέρες στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής, διατηρώντας το καλοκαιρινό κλίμα.

Ταρτούφος Νταλιάνης Patroklos Skafidas©

"Ταρτούφος"

Διαβάστε Επίσης

Ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου, που ανέβηκε με επιτυχία την προηγούμενη θεατρική σεζόν σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, επανέρχεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς. Στη σκηνή του Ευριπίδειου Θεάτρου Χαλανδρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο το αριστούργημα της κλασικιστικής γαλλικής κωμωδίας, που κριτικάρει την υποκρισία και τη θρησκοληψία. Τον επώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Μάνος Καρατζογιάννης (15/9).

Ραδίκια ανάποδα

"Τα ραδίκια ανάποδα"

Το Κηποθέατρο Παπάγου υποδέχεται τον… αξιομακάριστο Γιώργο Γαλίτη στο one dead man show του "Τα ραδίκια ανάποδα". Σε αυτόν τον υποκριτικό μαραθώνιο, ο ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει δεκατρείς ρόλους (από έναν ηγούμενο μέχρι λυράρη και στρατηγό) και ισάριθμους κωμικούς επικήδειους. Τα κείμενα υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος Γαλίτης, που καθοδηγείται σκηνοθετικά από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη (20/9).

Αντιγόνη

"Αντιγόνη"

Η τελευταία παράσταση της "Αντιγόνης (εκδοχή β΄)" του Σάββα Στρούμπου και της ομάδας Σημείο Μηδέν παρουσιάζεται στο θέατρο Πέτρας, τον τερματικό της προορισμό μετά την επιτυχημένη πορεία της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τις κορυφαίες στιγμές του αρχαίου δράματος, η "Αντιγόνη" είναι μια τραγωδία για τη διεκδίκηση της ζωής, την οποία παρουσιάζει η ομάδα, πιστή στη ματιά του κορυφαίου θεατράνθρωπου Θεόδωρου Τερζόπουλου (14/9).

Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

"Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!"

Το πρώτο θεατρικό πόνημα του Γιώργου Καπουτζίδη φαίνεται ότι ακολουθεί την ίδια πορεία με τις επιτυχίες του στη μικρή οθόνη. Το κοινό έχει αγκαλιάσει τη σπαρταριστή και ανατρεπτική του κωμωδία "Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!", η οποία θα παρουσιαστεί στο Άλσος της Νέας Σμύρνης (18/9).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα ραδίκια ανάποδα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Πρόκειται για μια μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, αστεία και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν. Τους ρόλους (δημόσιος υπάλληλος, μάγειρας, πολιτικός, Ρωμαίος συγκλητικός, ηγούμενος, κλέφτης κ. ά.) έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μια παράσταση που θα ζείτε για να τη θυμόσαστε.

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μετά τις αξέχαστες επιτυχίες του στη μικρή οθόνη, δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο σανίδι. Στην ξεκαρδιστική του κωμωδία συνυπάρχουν ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια, ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα πλημμυρίζει (κυριολεκτικά) συνθέτουν το παζλ μίας έξυπνης και ευαίσθητης κωμωδίας, στην οποία οι ήρωες θα αναγκαστούν, λίγο πριν βουλιάξουν οριστικά, να πουν την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου ερευνητικού εργαστηρίου πάνω στην αρχαία τραγωδία, που αντιμετωπίζει την «Αντιγόνη» ως ένα έργο για την επανεκκίνηση της ζωής μετά τον πόλεμο.

Ταρτούφος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Η σκοτεινή κωμωδία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου για την υποκρισία ανεβαίνει σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από την σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.