"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

Macbeth Σοφία Χιλλ Κωνσταντίνος Χατζής Άγγελος Χιλλ©

Από τη Μάνη θα ξεκινήσει το ταξίδι της, ανήμερα του Πάσχα, η πρωτότυπη περφόρμανς που συνσκηνοθετούν ο Κωνσταντίνος Χατζής και η Σοφία Χιλλ, σε ερμηνεία της δεύτερης. Οι δύο καλλιτέχνες καταπιάνονται με τη σπουδαία τραγωδία του "Μάκμπεθ" και την ανεβάζουν στην πρωτότυπη σαιξπηρική γλώσσα (με ελληνικούς υπέρτιτλους) σε έναν ιδιαίτερο χώρο και συγκεκριμένα σε ένα Manez (αλώνι που χρησιμοποιείται ως χώρος εκπαίδευσης αλόγων) στη Δρυόπη, στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Η παράσταση θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 5 Μαΐου, στις 06.30, κι έπειτα θα δοθούν δέκα έξι ακόμη παράστάσεις, ως και τις 27 Μαΐου, δύο φορές την ημέρα: μία στις 06.30 το ξημέρωμα και μία στις 20.00 το σούρουπο.

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα, ενώ οι πρώτες παραστάσεις θα κινηματογραφηθούν και θα χρησιμοποιηθούν στις παραστάσεις της Αθήνας. Η σκηνοθεσία και η συρραφή κειμένων είναι της Σοφίας Χιλλ και του Κωνσταντίνου Χατζή, τα κοστούμια της Νίκης Θεόκα, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Δημήτρη Χιλλ, η κινηματογράφηση του Άγγελου Χιλλ και ο σχεδιασμός ήχου του Βασίλη Δρούγκα.

Διαβάστε Επίσης

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η ιστορία του ανθρώπου, η αέναη δίψα του για εξουσία, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου, με όχημα κείμενα από τον "Μάκμπεθ" στην αυθεντική γλώσσα του Σαίξπηρ. Μια μελέτη πάνω στον εφιάλτη και τo όνειρο, στο φως και το σκοτάδι. Οι παραστάσεις θα γίνονται με την Ανατολή και την Δύση του ήλιου. Χάραμα και σούρουπο. Ο Μάκμπεθ σκότωσε τον ύπνο και δεν μπορεί πια να κοιμηθεί. Η τάση για κυριαρχία και επιβολή στον αδύναμο, στην φύση, στον πλανήτη γυρίζει μπούμερανγκ. Ο σύγχρονος άνθρωπος σκότωσε τον ύπνο. Απανθρωπίστηκε. Καταστρέφει και καταστρέφεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.