"The Doctor": Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί το θεατρικό φαινόμενο στο Αμφι-Θέατρο

Ένα ιδιοφυές νοητικό πείραμα για την αποτυχία της πολιτικής ταυτοτήτων θα επιχειρήσει να ανεβάσει στη θεατρική σκηνή η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

THE DOCTOR - κατερινα ευαγγελατου

Το αριστούργημα του Robert Icke, που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, έρχεται στην Ελλάδα από τις 8 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Νίκος Χατζόπουλος ενώ τον εξαιρετικό θίασο συμπληρώνουν οι Αλίκη Ανδριωμένου, Μαριάννα Δημητρίου, Σταύρος Καλλιγάς, Aurora Marion, Αμαλία Νίνου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ζωή Ρηγοπούλου και Νίκη Σερέτη.

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, τηςθρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας. Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA).

Η ιστορία 

Μετά από μία αυτοσχέδια απόπειρα έκτρωσης στο σπίτι, ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρεται ετοιμοθάνατο στο Ινστιτούτο Elizabeth. Όταν φτάνει εκεί, είναι πια πολύ αργά για να την σώσουν. Αλλά όταν η Ρουθ Γουλφ, η Διευθύντρια και επικεφαλής γιατρός του Ινστιτούτου, αρνείται να αφήσει έναν ιερέα να επισκεφτεί το κορίτσι για την τελευταία μετάληψη, επειδή θα της προκαλούσε "έναν ανήσυχο θάνατο", ένα σκάνδαλο ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετατρέπει μια ιατρική απόφαση σε ανθρωποφάγα δίνη. Σύντομα τα σόσιαλ μήντια λένε ότι η Γουλφ επιτέθηκε στον ιερέα και σκότωσε το κορίτσι.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αμφι-Θέατρο

Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Αδριανού 111, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.