Κλέλια Ανδριολάτου και Πάνος Παπαδόπουλος μαζί στον "Εραστή"

Συνεργασία-έκπληξη επιφυλάσσει η νέα σεζόν για τους δύο ηθοποιούς στο έργο του Χάρολντ Πίντερ.

Εραστής

Συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες του κλασικού πια έργου-ανατομή των σχέσεων, "Ο εραστής" του Χάρολντ Πίντερ, που πρόκειται να ανεβεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η Κλέλια Ανδριολάτου συνεργάστηκε πρώτη φορά πέρυσι με το Θέατρο στις "Πεταλούδες στο στομάχι" του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενώ ο Πάνος Παπαδόπουλος πρωταγωνίστησε επί δύο σεζόν στην επιτυχία "Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα", παράσταση βασισμένη στο έργο του Ρ. Ατάιντε, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Τώρα, ετοιμάζονται να υποδυθούν τον Ρίτσαρντ και τη Σάρα, εξερευνώντας τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση ενός ζευγαριού.

Πεταλούδες στο στομάχι
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Πρόκειται για ένα από τα πιο αινιγματικά, αλλά και πιο πολυπαιγμένα έργα του νομπελίστα συγγραφέα, όπου στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πως η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια. Το μονόπρακτο γράφτηκε το 1962 ως τηλεοπτικό σενάριο, πολύ γρήγορα όμως μεταφέρθηκε στο θέατρο. Ήρωές του είνα ένα τυπικό ζευγάρι Άγγλων ευκατάσταστων μεσοαστών, που ζουν απομονωμένοι στο καλόγουστο σπίτι τους. Όταν η ερωτική τους ζωή εμφανίσει σημάδια κόπωσης, αποφασίζουν από κοινού να βρεθεί ένας εραστής για τη Σάρα. Όμως τα πράγματα στο πιντερικό σύμπαν δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται.

Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα

Η μουσική της παράστασης θα είναι του Παύλου Κόρδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαγδαληνής Αυγερινού και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 23 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο εραστής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Σε ένα από τα πιο αινιγματικά έργα του, ο νομπελίστας συγγραφέας στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πώς η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια. Οι δύο ερμηνευτές εξερευνούν τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση ενός ζευγαριού όπου εμπλέκεται ένα τρίτο πρόσωπο -ή μήπως όχι. Κι όμως ο Ρίτσαρντ και η Σάρα υπήρξαν κάποτε πολύ ερωτευμένοι. Κι όπως όλα τα ζευγάρια που κάποτε ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν «σχεδόν» ευτυχισμένοι. Η λεπτομερής σκιαγράφηση της σχέσης των ηρώων, η αποκάλυψη της φθοράς και η αγωνιώδης προσπάθεια να παραμείνουν «ζωντανοί» μαζί, κατατάσσουν το έργο ανάμεσα στα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.