"Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων": Από τη μεγάλη οθόνη στην θεατρική σκηνή

Μια αναγνωρισμένη ιαπωνική άνιμε παραγωγή του 2001, φτάνει στο West End του Λονδίνου ως σκηνική διασκευή.

Spirited_Away «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων»

Τον τελευταίο καιρό, το West End μας έχει κακομάθει στις μεταφορές μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών του αιώνα μας οι οποίες όχι μόνο σαρώνουν κριτικά και εισπρακτικά στις θεατρικές αίθουσες, αλλά τυγχάνει να είναι συχνά και παγκόσμια πρώτα ανεβάσματα. Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία της σκηνικής προσαρμογής της "Γειτονιάς του Δάσους: οι Περιπέτειες του Τοτόρο" την προηγούμενη σεζόν, το "Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" γίνεται, στο όχι και τόσο μακρινό 2024, η τελευταία δουλειά του Studio Ghibli που θα μεταβεί στο London Coliseum και θα τρέξει για συνολικά δώδεκα εβδομάδες.

Πριν από είκοσι χρόνια, στις 20 Ιουλίου 2001, η ταινία που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στην Ιαπωνία. Σε σκηνοθεσία Hayao Miyazaki και παραγωγή Studio Ghibli, το "Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" (αγγλικός τίτλος "Spirited Away") άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα κινούμενα σχέδια του 21ου αιώνα και άλλαξε για πάντα τη βιομηχανία. Πρόκειται για το μοναδικό μη αγγλόφωνο φιλμ που αναδείχθηκε στα βραβεία της Ακαδημίας ως η Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων για το 2003 και που η κριτική χαρακτήρισε ως ένα "εκτυφλωτικό, μαγευτικό και υπέροχα ζωγραφισμένο παραμύθι που θα κάνει τους θεατές πιο περίεργους και γοητευμένους από τον κόσμο μας". 

Τώρα, η ιστορία της δεκάχρονης Chihiro (σε διπλή διανομή από τις Kanna Hashimoto και Mone Kamishiraishi), που καταλήγει κατά λάθος να περιπλανιέται σε έναν κόσμο που κυβερνάται από θεούς, μάγισσες και πνεύματα  –έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μετατρέπονται σε θηρία, είναι στα χέρια του σκηνοθέτη John Caird (τον έχουμε δει και στο "Les Misérables" προ δεκαετίας) και του τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μαριονετών Olié. Στην τρίμηνη διαδρομή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το φανταστικό παραμύθι στην αυθεντική του  –ιαπωνική–  γλώσσα, με τη βοήθεια αγγλικών λεζάντων, ενώ μια ζωντανή ορχήστρα και το εντυπωσιακό κουκλοθέατρο προσθέτουν στην εκπληκτική και συχνά ανησυχητική περιπέτεια.

Για μια καλύτερη ιδέα, ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ της πρωτότυπης ιαπωνικής θεατρικής παραγωγής το 2022.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για τον βραβευμένο "Δεσμώτη" στο Olvio

Το βραβευμένο έργο της Νατάσας Σίδερη, που φωτίζει τα αόρατα δεσμά του χρέους παίζεται για λίγο ακόμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο Γιάννης Αποσκίτης στα "Σαλόνια Γλώσσας" του Εθνικού Θέατρου

Τα "Σαλόνια Γλώσσας" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο με τον Γιάννη Αποσκίτη και το έργο "Οι Υπάλληλοι". Μια διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη εργασιακή αλλοτρίωση, την remote απομόνωση και την επέλαση της AI στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (14-15/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (14-10/2) και ξεχωρίζουν.

"Δάκρυ στο Φίδι": Tελευταίες παραστάσεις για το έργο της Hippo Theatre Group

Μια σύγχρονη θεατρική σύνθεση σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, εμπνευσμένη από τον σκοτεινό και ποιητικό κόσμο του Δημοσθένη Βουτυρά, με τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Βασίλη Πέτρου επί σκηνής

Ηλέκτρα εντός

Ο Δημήτρης Τάρλοου επανέρχεται στη σοφόκλεια "Ηλέκτρα" με μια διασκευή κλειστού χώρου που μεταφέρει το αρχαίο δράμα σε ένα μεγαλοαστικόσύμπαν, προτείνοντας μια αισθητικά συνεπή και ερμηνευτικά δυναμική σκηνική ανάγνωση. | Powered by Uber

Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα

Ένα άγνωστο έργο-καθρέφτης της προπολεμικής Ευρώπης μετατρέπεται σε μια αξιοσημείωτη παράσταση, με ισχυρή αισθητική ταυτότητα, κινηματογραφική αισθητική και απολαυστικές ερμηνείες. | Powered by Uber

Η θεατρική παράσταση "Λόλα" στηρίζει το "Μαζί για το Παιδί"

Μέρος των εσόδων της παράστασης της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου, θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού, που κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.