"Θα σε δω στον παράδεισο": Η Άννα Αδριανού και ο Γιώργης Κοντοπόδης πρωταγωνιστούν στο έργο του Νιλ Σάιμον

Από τη νέα θεατρική σεζόν, θα παρασταθεί για πρώτη φορά το τελευταίο έργο του γνωστού Αμερικανού κωμικού δραματουργού, στο θέατρο Αλκμήνη.

Θα σε δω στον παράδεισο

Το τελευταίο θεατρικό έργο του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον, "Rose’s dilemma", θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Αλκμήνη κατά τη θεατρική σεζόν 2023 - 2024 σε μετάφραση - απόδοση της Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον τίτλο "Θα σε δω στον παράδεισο".

Η Ρόουζ Στάινερ είναι μία επιτυχημένη συγγραφέας αποφασισμένη να γράψει την επόμενη μεγάλη της επιτυχία. Έχει, όμως, ένα πρόβλημα: έχει μπλοκάρει και δεν μπορεί να γράψει. Ενόσω τα χρήματά της λιγοστεύουν, η ηρωίδα ονειρεύεται τον νεκρό εραστή της, Ουάλς Μακλάρεν, έναν διάσημο και επιτυχημένο συγγραφέα. Ύστερα από προτροπή του, αποφασίζει να τελειώσει το τελευταίο, ανολοκλήρωτο βιβλίο του, με την βοήθεια ενός νεαρού συγγραφέα, του Γκάβιν Κλάνσι. Η βοηθός και κόρη της Ρόουζ, Αρλίν, που προσπαθεί να την βοήθησει, εμπλέκεται ερωτικά με τον Γκάβιν.

Πρόκειται για μία ρομαντική κωμωδία με απίστευτες στιγμές γέλιου αλλά και
μεγάλης συγκίνησης. Πρωταγωνιστές της, η Άννα Αδριανού στον ρόλο της Ρόουζ
και ο Γιώργης Κοντοπόδης στον ρόλο του Ουάλς. Μαζί τους δύο νέοι ηθοποιοί, η
Δανάη Καλοπήτα και ο Νίκος Καραγιαννίδης. Το σκηνικό της παράστασης επιμελείται ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ενώ τα κοστούμια η Κατερίνα Κοντού. Την πρωτότυπη μουσική για την παράσταση γράφει ο Άγγελος Ανδρεόπουλος ενώ τους φωτισμούς επιμελείται ο Μανώλης Μπράτσης.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στη σκηνή Intermedia του θεάτρου Αλκμήνη από τα
μέσα Οκτωβρίου 2023 και φιλοδοξεί να κατακτήσει τις καρδιές του θεατρόφιλου
κοινού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.