"Οι μέρες πριν τη βροχή": Ένα από τα έργα που ξεχώρισαν στο φεστιβάλ νέων έργων της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος

Μάθαμε αποκλειστικά περισσότερες πληροφορίες για το θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Σειραδάκη που διακρίθηκε στον διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου της Περιφέρειας Αττικής και τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή.

Οι μέρες πριν τη βροχή Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Μια ιστορία που ίσως δεν έχει ειπωθεί ξανά από σκηνής, αυτή τριών μικροπωλητών που στήνουν τους πάγκους τους στο Θησείο και το Μοναστηράκι, επέλεξε να αφηγηθεί ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Σειραδάκης (θα τον δούμε και στο "Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου στο Mega) στο πρώτο του θεατρικό έργο "Οι μέρες πριν τη βροχή", που θα δούμε στις 4 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού" στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ της Περιφέρειας που προσφέρει επιλεγμένες παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.

Οι μέρες πριν τη βροχή
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το νέο έργο διακρίθηκε μέσα από τον διαγωνισμό που έκανε η Περιφέρεια Αττικής με εμπνευστή τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα και την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου (ΦΑΝΘΕ), σε συνεργασία με το περιοδικό "Αθηνόραμα". Πρόκειται για ένα από τα δύο έργα που επιλέχθηκαν να ζωντανέψουν επί σκηνής, μαζί με το θεατρικό του Σπύρου Καρρά "Στις 4 το πρωί", που θα σκηνοθετήσει ο Ένκε Φεζολλάρι (1/8).

Οι μέρες πριν τη βροχή
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Θωμάς, ο Βασίλης, η Ρόζα είναι τρεις μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους στο Θησείο με αντικείμενα που κατασκευάζουν οι ίδιοι. Ο Γιώργος, ένας κινηματογραφιστής θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από αυτούς και την καθημερινότητά τους. Ο Θωμάς, πρώην ηθοποιός, ο Βασίλης, πρώην πωλητής βιβλίων και η Ρόζα, ψυχολόγος, με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ, διηγούνται την προσωπική τους ιστορία, τα τραύματά τους και πώς οδηγήθηκαν σε αυτή τη δουλειά.

Πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Δημήτρης Καραβιώτης, Νικόλας Παπαϊωάννου και Δήμητρα Σύρου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Λαμπρινή Καρδαρά, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση η Μαρία Βουμβάκη και την κίνηση η Αναστασία Γεωργαλά.

Οι μέρες πριν τη βροχή
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το σκηνοθετικό σημείωμα της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου

"Θησείο – Μοναστηράκι. Σε κάθε βόλτα μας βλέπουμε κάποιους στημένους πάγκους, στους οποίους εκτίθενται ιδιαίτερα αντικείμενα, που άλλοτε τα χαζεύουμε, άλλοτε αγοράζουμε, κάποια για προσωπική χρήση και κάποια για δωράκια. Ποια όμως είναι η ιστορία αυτών των χειροτεχνών - μικροπωλητών; Και έρχεται το έργο του Κωνσταντίνου Σειραδάκη, που μας δίνει την ευκαιρία, μέσα από τις ιστορίες των ηρώων του, να γνωρίσουμε τον κόσμο τους, τα τραύματα, τις χαρές και όλα όσα τους οδήγησαν να επιλέξουν τη δουλειά αυτή. Κι όλο αυτό μέσα από την οπτική ενός κινηματογραφιστή, που γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους. Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία ενός σεναρίου και στις αληθινές ιστορίες των ηρώων του”.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων. Πληροφορίες: www.patt.gov.gr.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.