Εσείς πήρατε μέρος στην έρευνα κοινού παραστάσεων αρχαίου δράματος;

Έρευνα κοινού διεξάγει το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε συνεργασία με θιάσους και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πώς βλέπουμε παραστάσεις αρχαίου δράματος; Με τι κριτήρια επιλέγουμε την παράσταση που θα δούμε; Ποιες βεβαιότητες και ποιες προσδοκίες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας ως θεατών; Πώς η στάση μας απέναντι στις παραστάσεις συναρτάται με την ευρύτερη αντίληψή μας για την Αρχαιότητα; Και τέλος: πώς προσδιορίζεται και πώς επιμερίζεται το ‘εμείς’ μέσα σε όλα αυτά; 

Πρόκειται για ερωτήματα που συχνά συζητούμε (και απαντούμε), χωρίς όμως κάποια επιστημονική τεκμηρίωση. Αυτήν, ακριβώς, την τεκμηρίωση επιδιώκει η έρευνα κοινού που διεξάγει το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε συνεργασία με θιάσους και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. 

Δείτε και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη!


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το ταξίδι μου" του Γιάννη Ψυχάρη, θεμελιωτή της δημοτικής, στη σκηνή

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ψυχάρη "Το ταξίδι μου", σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια παρουσιάζεται σε μια παράσταση με λόγο, μουσική και χιούμορ, αφιερωμένη στον θεμελιωτή της δημοτικής γλώσσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Το Θέατρο Πορεία έρχεται με "Ηλέκτρα εντός", "Prima facie", "Ντόριαν Γκρέι"

Η σεζόν 2025-26 στο θέατρο του Δημήτρη Τάρλοου ανοίγει με αναπάντεχες σκηνικές προτάσεις, σαρωτικές επαναλήψεις, συγκλονιστικές ερμηνείες, ενδιαφέρουσες συμπαραγωγές και πολλά ακόμη.

Η "Ζιζέλ" στο Ηρώδειο από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

H προπώληση ξεκίνησε για τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ που παρουσιάζει η Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε μια μεγαλειώδη παραγωγή στη σκιά της Ακρόπολης.

Λυκόφως 2025-2026: Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος

9 νέες παραγωγές, 7 επαναλήψεις- Μια νέα εποχή για το ελληνικό θέατρο. Η εταιρία Λυκόφως γιορτάζει τα 20+1 χρόνια της και εγκαινιάζει τη νέα εικοσαετία με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει κλασικά έργα, διεθνείς επιτυχίες και νέες ελληνικές δημιουργίες, με ισχυρές συνεργασίες και προσβασιμότητα για το κοινό.

Είδατε το πολυσυζητημένο "Relic" του Λασκαρίδη; Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Πτι Παλαί

Η παράσταση "Relic" του Λασκαρίδη ανεβαίνει για πέντε μόνο ημέρες στο Πτι Παλαί. Ένα ταξίδι μνήμης, επιθυμιών και παρελθόντος, που συγκινεί και προκαλεί τον θεατή να αναλογιστεί τις δικές του ρίζες.

"Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Η παράσταση για τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη επιστρέφει

Για τέταρτη χρονιά η παράσταση που αφηγείται τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, επιχειρεί ένα ψυχολογικό ταξίδι που εμπνέει και συγκινεί.

Ο "Φιάκας" επιστρέφει με τον Γιώργο Γαλίτη

Με προσφορά προπώλησης εισιτηρίων λίγο πριν την πρεμιέρα έρχεται η κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου.