Σμαράγδα Καρύδη, "Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη";

Είναι η δεύτερη φορά που η γνωστή ηθοποιός θα βρεθεί στο τιμόνι της σκηνοθεσίας μιας θεατρικής παράστασης αλλά και στο πλευρό ενός ξεχωριστού θιάσου που ζωντανεύει επί σκηνής την ανατρεπτική κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη Ελίνα Γιουνανλή©

Η κωμικοτραγική πραγματικότητά μας αποτυπώνεται στο προκλητικό και ξεκαρδιστικό διαχρονικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε "Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη", που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Σμαράγδα Καρύδη για τη νέα σεζόν στο Θέατρο Ήβη, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί στο πλευρό ενός ξεχωριστού θιάσου που ενώνει διαφορετικές γενιές ηθοποιών. Η ίδια ερμηνεύει το ρόλο της μαμάς, μαζί με τον Τάκη Παπαματθαίου στο ρόλο του παππού, τον Γιώργο Νούση στο ρόλο του γιου, τον Χάρη Χιώτη στο ρόλο του ανιψιού και τους Τάσο Ροδοβίτη, Διαμαντή Αδαμαντίδη και Ιωάννα Λέκκα.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Όπως και σε άλλα έργα του νομπελίστα Ντάριο Φο, υπάρχει κι εδώ ένα ανεπανάληπτο μείγμα σάτιρας, ευφυΐας και κοινωνικής κριτικής, με αποτέλεσμα μία περίτεχνη φάρσα με στοιχεία ρεαλισμού και ταυτόχρονα υπερβολής, μέσα από την οποία μπορούμε να επανεξετάσουμε την αντίληψή μας για τον κόσμο. Το έργο βυθίζει το κοινό σε έναν σουρεαλιστικό και ποιητικό κόσμο. Ο Λουίτζι, χρήστης χασίς, μαριχουάνας και LSD, μετά από μακρά απουσία από το σπίτι του λόγω ενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει προς έκπληξή του, ότι η μητέρα του και ο παππούς του καπνίζουν χασίς και μαριχουάνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει επίσης ότι, όχι μόνο καλλιεργούν παράνομα φυτά μαριχουάνας στην αυλή τους, αλλά γίνονται και λαθρέμποροι. Στο γαϊτανάκι των ανατροπών μπαίνουν: Η Καμέλια, που πάντα ψάχνει για γαμπρό, ο φίλος του Λουίτζι, το πρεζόνι, που πάντα ψάχνει για τη δόση του, και ο Αντόνιο, ο ανιψιός της μαμάς, που είναι μέλος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών. Φυσικά, δεν μπορεί να λείπει ο παπάς, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους, ηγείται ενός ταραχώδους παιχνιδιού καταστάσεων.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Η Σμαράγδα Καρύδη, στη δεύτερη σκηνοθεσία της - λίγα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης "Του Κουτρούλη ο γάμος" - συμπράττει με μια σπουδαία ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών. Ο Μίνως Μάτσας συνθέτει την πρωτότυπη μουσική του έργου, που ακούγεται ζωντανά επί σκηνής, μελοποιώντας τους στίχους της Σοφίας Καψούρου. Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Ευδόκιμος Τσολακίδης. Τα σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Μαρία Κοντοδήμα, το video art ο Παντελής Μάκκας και τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Δημήτρης Κουτάς.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Λουίτζι, χρήστης μαριχουάνας που απουσίαζε χρόνια από το σπίτι του λόγω ενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει ότι η μητέρα του και ο παππούς του καπνίζουν μαριχουάνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει επίσης ότι, όχι μόνο καλλιεργούν παράνομα φυτά μαριχουάνας στην αυλή τους, αλλά γίνονται και λαθρέμποροι. Στο γαϊτανάκι των ανατροπών μπαίνουν: Η Καμέλια, που πάντα ψάχνει για γαμπρό, ο φίλος του Λουίτζι, που πάντα ψάχνει για τη δόση του, ο Αντόνιο, ο ανιψιός της μαμάς, που είναι μέλος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών και ένας παπάς, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους, ηγείται ενός ταραχώδους παιχνιδιού καταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.