Παπαθανασίου - Ρέππας με νέο έργο και μια μεγάλη επιτυχία τη νέα σεζόν 2023-2024

Μια νέα κωμωδία καταστάσεων με φόντο τη δεκαετία του ‘40 και μια μεγάλη θεατρική επιτυχία παρουσιάζουν το χειμώνα σε δικό τους κείμενο και σκηνοθεσία ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας στο “Πειραιώς 131” και στο “Αλίκη”.

Για μια Ζωή Ρέππας Παπαθανασίου Γιώργος Καλφαμανώλης©

Βραβευμένοι και ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ελληνικό κοινό όπως αποδεικνύουν οι αμέτρητες επιτυχίες τους στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως συγγραφικό αλλά και σκηνοθετικό δίδυμο, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας έχουν την ικανότητα να δημιουργούν έργα-καθρέφτες της κοινωνίας με ιδιαίτερο χιούμορ και διαχρονικά στοιχεία. Ετοιμάζονται ήδη για τη νέα θεατρική σεζόν 2023-24 συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με τα Αθηναϊκά Θέατρα, όπου εκτός από την άκρως επιτυχημένη κωμωδία "Μπαμπάδες με ρούμι" που θα απολαύσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο "Αλίκη”, θα δούμε και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου με την υπογραφή τους μετά από καιρό, την κωμωδία "Για μια Ζωή" που παρουσιάζουν στο θέατρο Πειραιώς 131, τη θεατρική στέγη μεγάλων τους επιτυχιών. 

Ποια είναι η νέα κωμωδία εποχής των Παπαθανασίου - Ρέππα;

Στη δεκαετία του ‘40 μας μεταφέρει η κωμική ιστορία "Για μια Ζωή" και συγκεκριμένα στο Αίγιο του 1943. Εκεί συναντάμε τη Ζωή (Δανάη Παππά). Τρία χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Γιάννη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), ο οποίος χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο (Μιχάλης Μιχαλακίδης), έναν νεαρό χωροφύλακα. Οι δυό τους είναι τρελά ερωτευμένοι. Η Μαρίκα (Σάρα Γανωτή) μητέρα της Ζωής, μένει μαζί της στο σπίτι του Γεράσιμου, του πεθερού της (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) και πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη. Παρότι είναι "ξινός και ανάποδος" (κατά τα λεγόμενα της Μαρίκας), έχει προσκαλέσει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει στο σπίτι του. Συχνά στο σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα Γαρυφαλλιά Ζάρλα (Μαρία Αντουλινάκη) που είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο, ενώ η κόρη της η Βούλα (Χριστίνα Μαθιουλάκη) είναι η πιο καλή φίλη της Ζωής. Ενώ όλα κυλούν αρμονικά προς τον επερχόμενο γάμο, μια νύχτα επιστρέφει ο Γιάννης κι από εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα. Το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία θα το μάθουμε επί σκηνής. Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Έβελυν Σιούπη και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου. 

Μπαμπάδες με ρούμι
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Οι πιο φονικοί "Μπαμπάδες με ρούμι"!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανεβαίνουν στο θέατρο "Αλίκη” οι "Μπαμπάδες με ρούμι" μετά τα αλλεπάλληλα sold out της προηγούμενης σεζόν. Η αιχμηρή νεοελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1996, σατιρίζει την ελληνική κοινωνία, που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, "πιο μικρή" στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια "έκλεισαν", αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους.  Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος "κρίση συνείδησης". Εμεινε σκέτη η "κρίση". 

Η ιστορία των πέντε ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν "στην κουζίνα τους".

Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα; Σερβίρουν κάτι υπέροχους "Μπαμπάδες με ρούμι" με μια δόση δηλητήριο και… όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης. 

Οι Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και Τζόυς Ευείδη επιστρέφουν στους ρόλους τους από 4 Οκτωβρίου. 

 

Προπώληση μέσω viva.gr: "Για μια Ζωή" & "Μπαμπάδες με ρούμι"
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ αγαπώ;": Ένας ανατρεπτικός έρωτας στη σκηνή

Από 8 Ιουλίου, η απολαυστική ρομαντική κωμωδία του Ζωρζ Μπέρναρ Σο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα δροσερό παιχνίδι γεμάτο χιούμορ, έξυπνες ατάκες και απρόβλεπτα συναισθήματα που θα σας γοητεύσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/06/2026

"Swan": Το μπαλέτο συναντά τα ακροβατικά

Ετοιμαστείτε για το "Swan", ένα κινεζικό ακροβατικό θέαμα που κόβει την ανάσα! Μια πανέμορφη, τρυφερή ιστορία επιμονής και αναγέννησης, γεμάτη συναίσθημα, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Από ανατρεπτική "Συγκατοίκηση" στο 'Πειραιώς 131' στους θριαμβευτικούς "Μπαμπάδες με ρούμι" του 'Αλίκη'

Οκτώ αγαπημένοι ηθοποιοί σε δύο κωμωδίες που δεν χάνονται: 'Μπαμπάδες με ρούμι' για 5η χρονιά και η εκρηκτική 'Συγκάτοικος' σε ελληνική πρεμιέρα τη σεζόν 2026-27.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τίμησε τον σπουδαίο Γιώργο Λούκο.

Είναι σημαντικό να τιμώνται οι άνθρωποι που άλλαξαν τον πολιτιστικό μας χάρτη. Στην Πειραιώς 260 πραγματοποιήθηκε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αφιερωμένη στον ανατρεπτικό καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Λούκο, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.

Στοά Culture: Η πρώτη θεατρική παράσταση στο αίθριο της Στοάς Αρσακείου είναι γεγονός

Η Στοά Culture εγκαινιάζει μια νέα, σημαντική συνεργασία με το ιστορικό Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στη Στοά Αρσακείου μέσα από την παράσταση 'Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom'.

Ανέβα για ξαφνικό stand up comedy στο Λόφο Φιλοπάππου

Αγαπημένοι εκπρόσωποι του stand up comedy μάς προσκαλούν στο θέατρο "Δόρα Στράτου" στου Φιλοπάππου τον Ιούνιο 2026 σε μια ξεχωριστή βραδιά κωμωδίας.

"Κάθε Τρίτη με τον Μόρι" με Βαλτινό και Σαρακατσάνη

Στο Ιλίσια έρχεται μια τρυφερή καλλιτεχνική συνάντηση γεμάτη αμεσότητα και οικειότητα, που μετουσιώνει τη φιλία σε ένα καθηλωτικό μάθημα ζωής, μέσα από τις ερμηνείες δύο σπουδαίων πρωταγωνιστών που ξανασυναντιούνται στο ίδιο έργο.