Το Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 έρχεται για τέταρτη χρονιά!

Ο χώρος 2510 φέρνει και φέτος στου Ψυρρή μία μοναδική διοργάνωση με 120 καλλιτέχνες και 20 παραστάσεις θέατρου, χορού και μουσικής καθώς και ταινίες μικρού μήκους.

4o Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 επιστρέφει  δυναμικά από τις 7 έως τις 13/6, για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή του Ψυρρή. 120 καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην θεατρική σκηνή (Σαχτούρη 4 & Σαρρή), με 20 Παραστάσεις θέατρου και χορού, μουσικής καθώς και ταινίες μικρού μήκους.

Για μια εβδομάδα ανοίγει ένα παράθυρο τέχνης  στο κοινό,  που μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και  ζωγραφικής, bazaar βιβλίου και χειροποίητων ειδών δώρου. Παράλληλα, θα διεξαχθούν και δωρεάν μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού, ραδιοφωνικής παραγωγής και pilates από τους  καθηγητές του χώρου 2510.

Το Φεστιβάλ έχει και Διαγωνιστικό χαρακτήρα προσφέροντας στους τρεις πρώτους νικητές, δωρεάν παραχώρηση θεατρικής σκηνής στο θέατρο 2510 για την θεατρική σεζόν 2023-2024.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Κάθε μέρα στο Ισόγειο και στον Α’ όροφο του Θεάτρου με  ελεύθερη είσοδο:

5 μ.μ. -8 μ.μ.  Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Κάθαρσις" ΙΙ της Θάλειας Καραγκούνη και του Παναγιώτη Λουκόπουλου

Εξιλέωση... με σκοτάδι και φως. ... διʼ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν. Οι φωτογράφοι Θάλεια Καραγκούνη και Παναγιώτης Λουκόπουλος, προσπαθούν με έναν φωτογραφικό διάλογο, να εξαγνίσουν τα παθήματα και τις ενοχές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

5 μ.μ. - 10 μ.μ.  Έκθεση ζωγραφικής

5 μ.μ. - 11 μ.μ.  Βazaar με βιβλία, χειροποίητα είδη δώρων, κοσμήματα

*Κατά την διάρκεια το Φεστιβάλ θα λειτουργεί και bar για την οικονομική ενίσχυση του "Χώρος 2510".

7/6

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

8 μ.μ.:  "Με την ψιλή" Stand Up Comedy

Η  μία κοντεύει τα σαράντα, μεγαλώνει παιδιά και την ίδια στιγμή διαγνώστηκε με  ΔΕΠΥ και αυτισμό, ενώ η άλλη κοντεύει τα 28, θέλει να τα παρατήσει όλα και την απασχολεί που την απασχολούν τα γκομενικά της. Η παράσταση "Με την ψιλή" αποτελεί δυο καταθέσεις ψυχών από δυο ανθρώπους που αν δεν είχαν την κωμωδία θα είχαν ίσως βρει κάτι άλλο να κάνουν.

Παίζουν οι:  Οδέττη Κουγέα, Μελίνα Κόλλια

9.15 μ.μ.:  "Camino real" του Τένεσι Γουΐλιαμς. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Από τα πιο δύσκολα, εάν όχι το πιο δύσκολο, του γνωστού συγγραφέα, που σπάνια ανεβαίνει στη σκηνή. Γραμμένο το 1953 παρουσιάζει έναν συμβολικό κόσμο ονείρου και ιστορίας, με ανθρώπινες σκιές που κινούνται μέσα σε στενά περιθώρια ζωής, χωρίς ελπίδες. Μια επίκαιρη αναφορά πάνω στο κοινωνικό και ψυχικό αδιέξοδο, στη χαμένη αγνότητα, της Δύσης και της Αμερικής της παρακμής, όπου τα όνειρα συντρίβονται και κυριαρχεί ο ευτελισμός των ανθρώπινων αξιών. Υπάρχει ελπίδα μέσα στη σύγχρονη δυστοπία, αναρωτιέται το έργο και ο θεατής καλείται να απαντήσει.

Παίζουν οι: Άννα Κάργα, Άσπα Κατσίκη, Αναστασία Κυριαζοπούλου, Τζουλιάνο Λάζε, Χαρά Λέτσου, Δημήτρης Μπαλάσκας, Σάντυ Μπλάνα, Ζήνια Μωράκου, Κοροβέση, Ευστράτιος - Ερμής Νικολούδης, Χανάν Νταούντι, Μαρία Παπουτσή, Καίτη Σταθοπούλου

10.15 μ.μ.: "Μαρία Αντουανέτα" Stand Up Comedy, Σκηνοθεσία - Κείμενο: Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Η Μαρία Αντουανέττα επιστρέφει και μας εξηγεί, μέσω μιας εξομολόγησης, το γιατί η Δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από τη Μοναρχία για όσους θέλουν να συνεχίσουν να τρώνε, χωρίς φόβο για τους ξεβράκωτους, το γλυκό τους Παντεσπάνι.

Παίζει η: Αναστασία Χατζηθεοδωρίδου

8/6 

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

8 μ.μ.:  "Κλέψε λιγότερο" του Ντάριο Φο. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Στη μαύρη αυτή, πολιτική κωμωδία, νεκροθάφτες, πόρνες, πολιτικοί, καλόγριες, τρόφιμοι ψυχιατρείου, αστυνομικοί και μαύρες χήρες, μπλέκονται σε ένα εξωφρενικό γαϊτάνάκι παρεξηγήσεων και συμβάντων με σκοπό, στο τέλος, να αποκαλυφθεί ότι ... spoiler δεν κάνουμε.

Παίζουν οι:  Ανθίμου Αλεξία, Ασημακοπούλου Βαρβάρα, Βαρελάς Νικόλαος, Βλαχάκης Σωτήρης, Γαβριηλίδης Παναγιώτης, Κατράμανης Αριστείδης, Κολιού Αγγελική, Κουμπή Μαριαλένα, Κουκουτεγου Γιώτα, Λύκου Δήμητρα, Μαγκούτας Γιώργος, Μαργαρίτης Λευτέρης, Παπαδημητρίου Νάνσυ, Παπακώστας Αλέξανδρος, Παπασωτηρίου Βασιλική, Πολίτη Μυρσίνη, Σιάννος Τομέ-Γιώργος.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

9.15 μ.μ.:  "Αχ αυτά τα φαντάσματα" του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Η κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο μάς μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώοι, ερωτευμένοι και μικροκομπιναδόροι, ήρωες όλοι της φημισμένης κωμωδίας. Μια διαχρονική, κωμική, ματιά σε μια κοινωνία όπου τα "φαντάσματα" είμαστε όλοι και όλες εμείς και όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και το ψέμα, εντός και εκτός μας, συγχέονται.

Παίζουν οι:  Αντωνέλλου Δέσποινα, Αυγέρης Σωτήρης, Γιλντίζ Ντιρεντζάν, Γκέτσου Μαρίαν Μαγδαληνή Ζίνδρου Αλεξάνδρα, Κουτσογιάννη Ειρήνη, Κυριάκη Ναταλία, Ντούτσκα Ετιέν Στέφανος, Παπαμιχαήλ Ειρήνη, Πουσίνη Δέσποινα ,Σακελλαριάδη Ιωάννα, Σουρμελάκη Ειρήνη, Σταυροπούλου Ελευθερία, Τζουρντός Ευάγγελος.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

10.15 μ.μ.: "Sweet dreams… Bitter realities" της Τίνας Βασιλοπούλου (Ομάδα 4 action) 

Ένα καμπαρέ ονείρων. Αναζητήσεων ερωτευμένων με την ύπαρξη. Το ανθρώπινο. Ένα καμπαρέ μεταξύ της αρχής και του τέλους. Εκεί που τα γλυκά όνειρα στενεύονται σε πικρές πραγματικότητες. Ωσότου απελευθερωθούν να επιστρέψουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Στην αρχή...

Παίζουν οι: Αναστασία Βαμβακούση, Τίνα Βασιλοπούλου, Βαλέρια Ζαγάρη, Στεφανία Κωσταρέλου,Εύη Μασιάλα, Ανδριάνα Ντάση, Κατερίνα Σκόρδη, Τσούρα, Πόπη Φραγκουδάκη, Όλγα Φωτίου και ο Κωνσταντίνος Σκούντζος  Σαξόφωνο: Γιάννης Ψειμάδας.

11.15 μ.μ. - 11.30 μ.μ.: "Έρωτας"

Μονόλογος με κείμενα από: Crave (Σάρα Κέιν), Ανθρώπινη Φωνή (Ζαν Κοκτώ), Σαλώμη Όσκαρ Γουάιλντ

Παίζει η: Ειρήνη Αφεντούλη

9/6

7 μ.μ.: "Ο θάνατος της νυχτοπεταλούδας"  της Βιρτζίνια Γουλφ. Σκηνοθεσία: Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου 

Η αφηγήτρια παρατηρεί μια νυχτοπεταλούδα την ώρα που πεθαίνει. Περιγράφει το θάνατο της και μας δίνει την κοσμοθεωρία της για τη ζωή και το θάνατο. Στο τέλος η αφηγήτρια που είναι η ίδια η Βιρτζίνια Γουλφ αυτοκτονεί.  Το πιο αυτοβιογραφικό και αλληγορικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ ανεβασμένο για πρώτη φορά.

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

8 μ.μ.: "Αχ αυτά τα φαντάσματα" του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

9.15 μ.μ.:  "Κλέψε λιγότερο" του Ντάριο Φο. Σκηνοθεσία -Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

10.15 μ.μ.:  "Έξοδος" από την χορωδία 2510 & CompArte

Δύο χορωδίες που αποτελούνται από ερασιτέχνες με βαθιά αγάπη στην φωνητική και κοινωνική συνύπαρξη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα, a cappella (χωρίς συνοδεία) αλλά και με συνοδεία πιάνου, από όλο το φάσμα της χορωδιακής μουσικής. Μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του 20ου αιώνα, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική.

11.15 μ.μ.- 11.40 μ.μ.: Προβολή ταινιών μικρού μήκους του Ανδρέα Παύλου 

"Παγωτά"

Η Τζο ζει με το αγόρι της μέχρι που μια νέα γειτόνισσα μετακομίζει στο απέναντι διαμέρισμα. Η ανακάλυψη της queer πλευράς της έρχεται μέσω ενός παγωτού.

"A or B"

Αν απο μια απάντηση κρινόταν όλη σου η ζωή θα τη σκεφτόσουν διπλά (μάλλον). Σηκώνεις το θυροτηλέφωνο και καθορίζεις τη ζωή σου;

*Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Σκηνοθέτη

10/6

5 μ.μ.-6 μ.μ.:  Δωρεάν μαθήματα pilates με την Στέλλα Παπαδήμα

6 μ.μ.-7 μ.μ.:  Δωρεάν μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού με την ηθοποιό Χαρά Νικολάου

(Για την συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης)

7 μ.μ.:  "Αχ αυτά τα φαντάσματα" του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

8.15 μ.μ.: "Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά  ή Κοροναϊός" της  Βασιλείας Βλάχου

Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο απόλυτο δράμα και την απόλυτη κωμωδία.
Σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, δυο γυναίκες μάνα και κόρη, παλεύουν μέσα από την καθημερινότητά τους να παραμείνουν ψύχραιμες και δυνατές, χωρίς να χαθούν αυτές οι λεπτές ισορροπίες που μπορούν εύκολα να τις οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές. Μια παράσταση που φωτίζει τον ισχυρό δεσμό μάνας και κόρης.

Παίζουν οι:  Βασιλεία Βλάχου και Μαριάννα Ντίρου

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

 9.15 μ.μ.  "Ζαν ντ’ Αρκ" του Αλέξανδρου Πενταρά και της Ναταλίας Ηλία 

Πρόκειται για ένα Rock- Hip hop Musical με εντάσεις, προκλήσεις, διαμάχες, διάχυτο χιούμορ και συγκινήσεις. Ένα ιστορικό έργο, μια βιογραφία που καταπιάνεται με τα γεγονότα που συνέβησαν από την στιγμή που ο Κάρολος Ζ' ανέθεσε στην Ιωάννα της Λωραίνης στράτευμα για την απελευθέρωση της Ορλεάνης μέχρι και την δίκη που στήθηκε εις βάρος της και εν τέλει τη θανάτωσή της στην πυρά. Τον πολυμελή θίασο πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Πενταρά.

 Παίζουν οι: Ναταλία Ηλία, Χρήστος Τσιφτσής, Παναγιώτης Λεονταρίτης, Δημήτρης Μιχελής, Βασίλης Γκιόκας, Ευαγγελία Ντούμα, Ντομένικα Ρέγκου, Άννα Ελεωνόρα Ριέρα  Μουσικοί:  Κιθάρα: Αλέξανδρος Πενταράς, Μπάσο: Απόλλωνας Πετρόπουλος, Πλήκτρα: Νίκος Ζενεμπίσης, Τύμπανα - Κρουστά: Κωνσταντίνος Πλάκας.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

10.15 μ.μ.: "Bonds and bounds (Δεσμός και δεσμά)" της Μαίρης Τσαρέα

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Είναι μια διαδραστική περφόρμανς, όπου με  τεχνικές του Physical Theatre – Creative Dance, ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης και του κοινού,δημιουργήθηκε το ερώτημα  Από ποια δεσμά θελουμε να ξεφύγουμε αλλά και κυρίως τι είδους δεσμό έχουμε αναπτύξει με αυτά ,που μας εμποδίζει να τα σπάσουμε;

Παίζουν οι: Μαίρη Τσαρέα, Ιωάννης Γεωργέας, Χρήστος Αλεξόπουλος, Τάνυα Βασδάρη.

11.15 μ.μ.:  Ζωντανή μουσική – Τμήμα κιθάρας του "Χώρος 2510”

Ο Romanos the Melodian και οι μαθητές του παρουσιάζουν κομμάτια ΄για κλασική κιθάρα και στην συνέχεια τραγούδια σε έντεχνο και ροκ ύφος.

Ερμηνεύουν οι: Βασίλης Ρωμανός, Στέφη Στάμου,Ευαγγελία Μακρή, Ελευθερία Σταυροπούλου, Δέσποινα Παπαδάκη.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

12 μ.μ.:  Ζωντανή μουσική με τον Ζαχαρία Μπασιά

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής με την κιθάρα του θα παίξει τραγούδια από την  δισκογραφία του, μαζί με διασκευές από αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων και ξένων δημιουργών σε ήχους pop, rock και έντεχνου.

11/6

6 μ.μ.- 7 μ.μ.:  Δωρεάν μάθημα ραδιοφωνικής παραγωγής με τον Δημήτρη Μεϊμάρη  (Ραδιοφωνικό παραγωγό του 2510 Radio )

(Για την συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης)

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

7 μ.μ.: "Spectrum. Μια παράσταση Improv" Πρίσμα, 8 αλήθειες, 1 ιστορία που έρχεται στο φως

Σε κάθε παράσταση, οκτώ χαρακτήρες θα συναντηθούν επί σκηνής, έχοντας ως κοινή αφετηρία τη σχέση τους με τον "πρωταγωνιστή-κλειδί" της ιστορίας. Μέσα από τη δική τους ματιά, θα ξεδιπλωθεί μια κοινή πραγματικότητα, όπου κάθε εξέλιξη είναι πιθανή και κάθε αλήθεια βρίσκει τη θέση της…

Παίζουν οι: Στέφανος Βαλαντάσης, Χριστίνα Διαμάντη, Σάντρα Δόμβρου, Ειρήνη Κοκκίνου, Θοδωρής Μαγκαβέτσος, Ακριβή Μπερδεμπέ, Αλέξανδρος Παπακώστας, Μαρία Ρηγοπούλου.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

8.15 μ.μ.: "Οι περιπέτειες μιας Αιθεροσυνοδού" της Μυρσίνης Βουρλιώτη 

Ένας κωμικός μονόλογος με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στην αρχή ήταν ένα όνειρο. Το όνειρο έγινε μια ονειρεμένη καθημερινότητα στους αιθέρες. Οι αιθέρες έγιναν  καθημερινές περιπέτειες.  Όνειρατα, περιπέτειες, αναμνήσεις και απρόοπτα μπήκαν σε μια βαλίτσα κι έγιναν παράσταση.  Mιά παράσταση λίγο πιο πάνω από τα σύννεφα σε μια καμπίνα αεροπλάνου.  

Παίζουν oι: Βουρλιώτη Μυρσίνη, Ελένη Δημητροπούλου

9.15 μ.μ.:  "Camino real" του Τένεσι Γουΐλιαμς. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

10.15 μ.μ.:  "1>3"  Παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα FDA

Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Δεν θα βρεις δύο ολόιδια πλάσματα αλλά κάποιους με τους οποίους σας ενώνει κάτι κοινό. Κοινό. Κοινοτυπία. Κοινότητα. Κοινωνία. Μην κλείνεις τα μάτια όταν ξαφνιάζεσαι. Μπορεί να χάσεις την καλύτερη στιγμή. Τρεις γυναίκες μπορούν να γίνουν μία;

Χορεύουν οι: Μάρα Ξυλά, Μαριάννα Θαμπάτ, Αλμπίνα Σαμσονίδου

10.45 μ.μ. -11 μ.μ.:  Oriental & Belly Dance  από το Τμήμα του "Χώρος 2510”

Ο Χορός Oriental ή Belly Dance έχει τις ρίζες του από τις Αραβικές χώρες έχοντας μία τεράστια ιστορία πίσω του. Στη Μέση Ανατολή ακούγεται ως Raks Sharki που σημαίνει Χορός της Ανατολής, ενώ το Belly Dance που είναι στην ίδια οικογένεια έχει πάρει την ονομασία αυτή από την Δύση με βάση την αμερικανική ερμηνεία. Το τμήμα Οriental της Μαριάντα Αντωνίου παρουσιάζει 3 χορογραφίες.

Χορεύουν οι: Αλεπάκου Εβελίνα, Αντωνίου Μαριάντα, Δρούκα Βίκυ, Καρσλίδου Ναταλία, Παπαγιαννοπούλου Πωλίνα, Τζιλαλή Ηλέκτρα, Χριστοπούλου Δανάη.

12/6

8 μ.μ.:  "Camino real"  του Τένεσι Γουΐλιαμς. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

9.15 μ.μ.   "Ballet  project: class to stage" της χορογράφου Ζωζώς Κυβεριώτη  

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή των χορευτριών μέσα από την υποχρεωτικά καθημερινή εξάσκηση και τις πρόβες μέχρι την ολοκλήρωση ενός χορευτικού κομματιού. Με βάση την εκγύμναση της χορεύτριας στο κλασικό μπαλέτο ξετυλίγουμε χορεύοντας ελεύθερες χορογραφίες και κομμάτια από το Κλασικό Ρεπερτόριο. Ένας αδιάκοπος συνεχόμενος αγώνας δουλειάς, χρόνων, πειθαρχίας, πόνου αλλά και ευχαρίστησης, ικανοποίησης και πληρότητας. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , σ’ αυτούς που γνωρίζουν ή που θέλουν να αποκτήσουν μια εικόνα για το επάγγελμα της χορεύτριας μπαλέτου

Χορεύουν οι: Σοφία Ελευθερίου, Εύα Μιχαηλίδου, Ζωζώ Κυβεριώτη, Σταυρίνα Πολυδώρου, Ζωή Ριγκλέα

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

10.15 μ.μ.   "Κλέψε λιγότερο" του Ντάριο Φο. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

13/6  

8 μ.μ.: "Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο άγνωστος Πρίγκιπας" του Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Μια θεατρική – μουσική παράσταση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον γεμάτο ταλέντο και αυτοκαταστροφικό "Ασυμβίβαστο".  Ο "αιώνιος έφηβος", που ακόμη και σήμερα τα τραγούδια του συντροφεύουν τις νύχτες μας.  Ένας βιωματικός καλλιτέχνης, που έκανε τη ζωή του κραυγή για την αγάπη, ο δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά, θα μας μιλήσει, χωρίς λογοκρισία αυτή τη φορά, για τον "Δαίμονα Εαυτώ" τις σκιές μέσα του και γύρω του, που μετέτρεψε σε νότες και στίχους. (Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από την παράσταση αυτή).

Παίζουν οι: Θανάσης Πεθεριώτης

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

9 μ.μ.: "Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου" του Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Μια θεατρική-μουσική παράσταση για τον "Άγιο των Εξαρχείων", τη ζωή, το έργο του και τις ιδέες του, που δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά. Πρόλαβε όμως να αφήσει μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και τους πιο άγριους και ουσιαστικά κοινωνικούς στίχους της πρόσφατης ελληνικής μουσικής.

Παίζει ο Βαγγέλης Παπαχρήστος

10 μ.μ.: "Μικρές ιστορίες χωρισμών" από την Ομάδα ReAct (Θέατρο Των Αλλαγών)

Μικρές ή μεγάλες εξομολογήσεις σε καθημερινές ή λιγότερο καθημερινές ιστορίες μπλέκονται σε έναν παράλογο χορό παρεξηγήσεων, τόσο παράλογο όσο και οι ανθρώπινες σχέσεις. Μια σπονδυλωτή παράσταση εμπνευσμένη, μεταξύ άλλων, από τα έργα "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." της Λένας Κιτσοπούλου, "Όνειρο θερινής νυκτός" του Ουΐλιαμ Σαίξπηρ, "Εκπαιδεύοντας την Ρίτα" του Ουίλι Ράσελ, "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Σάμιουελ Μπέκετ και "Εφτά λογικές απαντήσεις" του Λεωνίδα Προυσαλίδη.

Παίζουν οι: Δημήτρης Βουτσής, Χριστίνα Ηλία, Κωνσταντίνος Κατσούγκρης, Κλέλια Μαμουνάκη

Στόχος του Φεστιβάλ Θέατρου 2510, είναι να προσφέρει  ένα χώρο έκφρασης σε καλλιτέχνες, να ενώσει διαφορετικά είδη τέχνης, και ταυτόχρονα να ενισχύσει την συνεργασία και την αλληλεγγύη των καλλιτεχνών, σε μια εποχή που η Τέχνη έχει άμεση ανάγκη την στήριξη μας και εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα  μέσον για αφύπνιση, δημιουργία, και εξέλιξη. Το θέατρο 2510, με αγάπη και πάθος για την τέχνη του θεάτρου, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και στεγάζεται στην καλλιτεχνική γειτονιά των Εξαρχείων. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

  • Φεστιβάλ

Ο φεστιβαλικός θεσμός του πολιτιστικού χώρου των Εξαρχείων προσκαλεί φέτος 120 καλλιτέχνες με 20 παραστάσεις θεάτρου, χορού, stand up comedy, ταινίες μικρού μήκους, και πολλές ακόμα δράσεις, όπως μπαζάρ βιβλίου και χειροποίητων ειδών, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με ελεύθερη είσοδο, δωρεάν μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού κ.ά. Επιπλέον, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και οι τρεις παραστάσεις που θα διακριθούν επιλέγονται με ψηφοφορία του κοινού. Στόχος του Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 είναι να ενώσει διαφορετικά είδη τέχνης και να προσφέρει ένα χώρο έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσά τους, σε μια εποχή που οφείλουμε να στηρίξουμε την Τέχνη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί ως μέσο αφύπνισης, δημιουργίας, και εξέλιξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη ανεβαίνουν στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό του έργο, που βάζει την "αγία ελληνική οικογένεια" στο μικροσκόπιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

"Δον Κιχώτης": Ουκρανικό μπαλέτο με σπανιόλικο πάθος στο Ηρώδειο

Η Εθνική Όπερα της Οδησσού μάς προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά κλασικού χορού όπου η ορχήστρα και οι καταξιωμένοι χορευτές της ζωντανεύουν το διάσημο έργο για μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους, που εμπνέεται από το ομότιτλο έργο του Θερβάντες.

"Ζάχαρη": Η μαύρη κωμωδία των Elephas Tiliensis επιστρέφει

Το πρώτο έργο του Δημήτρη Αγαρτζίδη αποκαλύπτει και ξεδιαλύνει τα μπερδεμένα νήματα των οικογενειακών μυστικών.

"Τα κατασκευασμένα συμφέροντα": Η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν

Η κλασική, επίκαιρη κωμωδία του Χαθίντο Μπεναβέντε ανεβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή με αμιγώς γυναικείο καστ.

Οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι την εβδομάδα 28/9-4/10

Είκοσι τέσσερις παραστάσεις για όλα τα γούστα επανέρχονται στις σκηνές της Αθήνας, έπειτα από την πετυχημένη πορεία που είχαν την προηγούμενη σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να τις παρακολουθήσει ξανά ή για πρώτη φορά.

"Felicità": Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στο έργο της Σεμίνας Διγενή

Στο Θέατρο Αλκυονίς παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά του τρίτου μυθιστορήματος της γνωστής συγγραφέα και δημοσιογράφου, όπου παίζεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

"Μίνιμαλ": Η Ήρα Κατσούδα μάς χαρίζει στιγμές γέλιου για δεύτερη χρονιά

Η κωμική παράσταση, μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία, επιστρέφει για τη χειμερινή σεζόν 2023-24.