"Τιτάνες": Έξτρα παράσταση και νέο trailer για την παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Μια ακόμα ευκαιρία να δούμε την πολυταξιδεμένη παράσταση του δημιουργού που έχει κλέψει τις εντυπώσεις διεθνώς, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τιτάνες Ελίνα Γιουνανλή©

Ο αντισυμβατικός Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με τους "Τιτάνες”, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, 8, 9 και 10 Ιουνίου, ενώ προστέθηκε και μία έξτρα παράσταση λόγω μεγάλης ζήτησης για το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουνίου. Έχοντας ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ και το Μόντρεαλ και από την "Biennale de la Danse” της Λυών μέχρι το "TanzimAugust” του Βερολίνου, οι "Τιτάνες” απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές. Πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2017, αποτίοντας φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια του ανθρώπου, την ανθρώπινη ευθραυστότητα αλλά και την θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί στις ρωγμές. 

Τιτάνες Λασκαρίδης
Julian Mommert

Μέσα από την πρωτότυπη και ανένταχτη σκηνική του γλώσσα, ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία και παράδοξη ποιητικότητα ένα σύμπαν όπου δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Κι όμως, ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών. Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, που έχει χαρακτηριστεί από την "Liberation” ως "το κακό κι ευφάνταστο παιδί της ελληνικής χορογραφίας", μοιράζεται τη σκηνή στους "Τιτάνες” με τον Δημήτρη Ματσούκα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τιτάνες

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 50 '

Ο αντισυμβατικός δημιουργός επιστρέφει στην παράσταση που πρωτοπαρουσίασε το 2017, αποτίοντας φόρο τιμής στην ανθρώπινη αποτυχία και ευθραυστότητα αλλά και την θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί ανάμεσα στις ρωγμές. Από τότε οι “Τιτάνες” έχουν ταξιδέψει από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ και το Μόντρεαλ έως το Βερολίνο λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και κλέβοντας τις εντυπώσεις. Μέσα από την πρωτότυπη και ανένταχτη σκηνική του γλώσσα, ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία και παράδοξη ποιητικότητα ένα σύμπαν όπου δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, αισθήματα και σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έφυγε από τη ζωή η Μέλπω Ζαρόκωστα

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική πορεία στο ελληνικό και ομογενειακό θέατρο, με θεατρικούς ρόλους, τηλεοπτικές εμφανίσεις και διεθνείς σπουδές στην υποκριτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Η κωμική όπερα Φάλσταφ επιστρέφει για έξι παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στις 15, 18, 21, 26 Φεβρουαρίου και στις 1, 5 Μαρτίου αναβιώνει το κύκνειο άσμα του Βέρντι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1893.

Ο Sidi Larbi Cherkaoui έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής να χορέψει ενάντια στη βία και τη λήθη

Ένα συγκλονιστικό έργο μνήμης και συμφιλίωσης από τον Sidi Larbi Cherkaoui θα δούμε στο Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Ο χορός, η ζωντανή μουσική και η εικαστική δύναμη ενώνονται σε μια τελετουργία ταυτότητας, απώλειας και ανθρωπιάς.

"Ο Γιάννης το βούδι": Η αθέατη ιστορία ενός παιδιού ζωντανεύει στο Ίδρυμα 'Μιχάλης Κακογιάννης'

Το συνταρακτικό έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή 'Ο Γιάννης το βούδι' επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις για να μας θυμίσει πόσο βαθιά μέσα μας ριζωμένα είναι τα αγκάθια της "μικρής" μας κοινωνίας.

"Μάκβεθ" από την Κατερίνα Ευαγγελάτου με Γάλλο και Καραμπέτη

Μετά από μια καθοριστική και ουσιαστική πορεία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς τόπος δημιουργίας, αλλά κομμάτι της θεατρικής της μνήμης. Το Αμφι-Θέατρο ανοίγει ξανά έναν κύκλο συνέχειας, με σεβασμό στην ιστορία του και βλέμμα στραμμένο στο παρόν.

Οι παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (17-18/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα το σαββατοκύριακο (17-18/01) και αξίζουν την προσοχή σου.

Δημήτρης Χορν: Ο ηθοποιός που έγινε Φως

Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου 1998, η ελληνική σκηνή έχασε μια από τις πιο λαμπρές φιγούρες της.