H Idra Kayne και ο Χρήστος Νικολάου φέρνουν το καλοκαίρι στο νεότευκτο "Voilà"

Είδαμε την feelgood, μουσικοθεατρική παράσταση "Καλά θα πάει αυτό!?" και μιλήσαμε με τους συντελεστές της.

Idra Kayne Χρήστος Νικολάου

Μιλήσαμε με την Idra Kayne και τον Χρήστο Νικολάου, που υποδέχονται το καλοκαίρι με το "Καλά θα πάει αυτό!? #boreikaioxi”, τη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζουν στο "Voilà Athènes" για ακόμα μία μόνο Πέμπτη (1/6).

Εκείνη τραγουδίστρια που παίζει. Εκείνος ηθοποιός που τραγουδά. Και οι δύο μαζί, ένα εκρηκτικό δίδυμο,που τα σπάει στη σκηνή. Το "α” μίλησε με την Idra Kayne και τον Χρήστο Νικολάου με αφορμή την παράστασή τους "Καλά θα πάει αυτό!?” #boreikaioxi”, που κάνει ποδαρικό στο νεοσύστατο "Voilà Athènes" και δίνει μια πρόγευση του καλοκαιριού που μόλις ξεκινά. Για μία τελευταία παράσταση, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, οι δύο καλλιτέχνες και φίλοι μάς καλούν να… κουνήσουμε γοφό στο μπαρ της πλατείας Αβησσυνίας, "σε ρυθμούς ντίσκο, 80’s, 90’s, 00’s” όπως μάς λέει ο Νικολάου, με την Kayne να παραδέχεται ότι "είναι ένα πρόγραμμα με "guilty pleasures”, με τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε ακόμα και αυτοί που δεν το παραδέχονται”, μουσική, χορό, θέατρο, παγιέτες, μέχρι και… "ζογκλέρ, φωτιές, ακροβάτες, τίγρεις και λιοντάρια!”. 

Διαβάστε Επίσης

Τι ήταν, όμως, αυτό που εξαρχής οδήγησε στη συνεργασία αυτή; "Μας έφερε κοντά το θέατρο. Δουλέψαμε μαζί σε μια παράσταση το ‘19, αν και είχαμε ρίξει και κάποιες κλεφτές ματιές σε μια οντισιόν πριν πολλά πολλά χρόνια. Μετά ήρθε ο Covid κι επειδή μένουμε πολύ κοντά περάσαμε πολλές ώρες μαζί εκείνη την περίοδο”, σχολιάζει η Idra Kayne, ενώ ο Χρήστος Νικολάου συμπληρώνει: "Πάντα σκεφτόμουν κι έλεγα στην Idra: "Έλα να κάνουμε κάτι μαζί”. Μέχρι που ήρθε τελικά η στιγμή αυτό να συμβεί”. Φαίνεται ότι η παράσταση, πίσω από τους ύμνους "It’s raining men”, "Του Αιγαίου τα μπλουζ", "Hot Stuff" και "Είναι φάση το αγόρι”, έχει στον πυρήνα της τη σχέση και το χιούμορ των ερμηνευτών. Άλλωστε, και οι δύο παραδέχονται ότι οι χαρακτήρες τους στη σκηνή είναι βασισμένοι στους ίδιους και καθώς είναι και οι δύο… "γελοίοι τύποι”.

Το ντουέτο χαρίζει άφθονο γέλιο στο κοινό: "Νομίζω ότι τρώμε αρκετή μαυρίλα από τις ειδήσεις, γι’ αυτό θελήσαμε να κάνουμε κάτι μέσα στο οποίο να περνά ο κόσμος καλά όσο πίνει το ποτό του”. Τόσο στην πρόζα όσο και στα μουσικά μέρη, η αλληλεπίδραση με τους θαμώνες του "Voilà” αποδεικνύεται το μυστικό συστατικό αυτής της βραδιάς: "Αυτό που θεωρώ ότι πήγε καλά και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση είναι η συμμετοχή του κοινού στην παράσταση. Είτε είναι πολύς ο κόσμος είτε είναι μόνο μια παρέα, είναι πάντα πάρα πολύ μέσα σε αυτό", ομολογεί ο Νικολάου.

Το "Καλά θα πάει αυτό!?” #boreikaioxi” κλείνει το μάτι στη σάτιρα, με παράλληλες αναφορές στην πολιτική πραγματικότητα, το body shaming, "και όλα αυτά τα καλούπια που μας επιβάλλει η κοινωνία”. Και μιας και ήρθε η κουβέντα στα πολιτικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε: "Εθνικές εκλογές vol. 2. Καλά θα πάει αυτό;”. "Η κατάσταση δεν πάει καλά σίγουρα, εδώ και πολλά χρόνια! Αλλά δεν θα πάει και καλά από τον καναπέ” μάς απαντά ο Χρήστος, με την Idra να συμφωνεί, θεωρώντας ότι η δυσαρέσκεια χρειάζεται να διοχετευτεί σε μία ψήφο, ακομά και αν και αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην υπάρχει κάποια επιλογή που να εκπροσωπεί κάποιον απόλυτα. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καλά θα πάει αυτό! #ti_theloun_pali_aftoi

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 140 '

Ο “αφρικανικός γατόπαρδος” Idra Kayne και ο “μπλέκομαι παντού” Χρήστος Νικολάου σας υποδέχονται σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο και παρουσιάζουν μια φανταστική μουσική περφόρμανς. Εκείνη τραγουδίστρια που παίζει…Εκείνος ηθοποιός που τραγουδά… Και οι δύο μαζί ένα μοναδικό δίδυμο που κάνει έκρηξη στη σκηνή! Μας καλούν να κουνήσουμε γοφό σε ρυθμούς disco, 80’s, 90’s, 00’s σε ένα πρόγραμμα με ένοχες ηδονές, τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, ακόμα και όσοι δεν το παραδεχόμαστε. Μουσική, Χορός, θέατρο, παγιέτες, ιερές μυήσεις, sex , νυφικά και καλοκαιρινές διακοπές... δεν ξέρουμε αν είναι για πάντα...αλλά σίγουρα θα είναι για 4 Παρασκευές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber