Και εγένετο "Voilà Athènes" στην πλατεία Αβησσυνίας

Μία νέα άφιξη στην ιστορική πλατεία των παλαιοπωλείων υπόσχεται μοναδικές ημέρες και νύχτες.

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Ειρήνη Καραγκούνη ("Sodade", "Noiz", " Μυροβόλος", "Κανέλλα", "Πόρτα"), ο Κώστας Σκουληκαράκης ("Το Λοκάλι", "Circus") και ο Κωνσταντίνος Κασιδιάρης ("Sodade") προφανώς και δεν είναι άγνωστοι στα δρώμενα της πόλης που άπτονται του πεδίου της εστίασης και της διασκέδασης. Οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να γίνουν και συνέταιροι, παρουσιάζοντας ένα νέο all day bar στην πλατεία Αβησσυνίας - το "Voila", που στεγάζεται σε ένα παλιό διώροφο σπίτι της δεκαετίας του '50 και άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη Απριλίου. 

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Voila Athénes" απλώνεται σε δύο επίπεδα που κλιμακωτά συναντάς αμέσως μόλις ανέβεις τη λευκή μαρμάρινη σκάλα της εισόδου. Αρχικά, στον πρώτο όροφο θα αντικρίσεις ένα πολύχρωμο ποπ εσωτερικό που θυμίζει σαλόνι αστικού σπιτιού με επιρροές από τις δεκαετίες του 1960, του 1970 και του 1980 με mix n' match στοιχεία και αθηναϊκές αναφορές. Στον ίδιο ακριβώς χώρο υπάρχει και το stage, που συχνά φιλοξενεί happenings - αυτό το διάστημα και μέχρι τις αρχές Ιουνίου, μπορείς να απολαμβάνεις κάθε Πέμπτη την Idra Kayne και τον Χρήστο Νικολάου.

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το έτερο επίπεδο αφορά τη feelgood βεράντα, όπου συμπλέουν ένα όμορφο μπαρ, αναπαυτικές φερ φορζέ, λουλούδια και μία έξοχη θέα τόσο στα αθηναϊκά ατού -λέγε με Ακρόπολη, Πλάκα, ναός του Ηφαίστου κ.α.- όσο και στο πιο urban κομμάτι της αστικής πραγματικότητας. 

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Θέλαμε γενικότερα να κινηθούμε στο κέντρο και χαρήκαμε όταν προέκυψε το συγκεκριμένο κτίριο. Ταίριαζε απόλυτα στο concept που είχαμε σκεφτεί και πιστεύω πως παρουσιάζουμε μία πρόταση ακριβώς όπως την είχαμε σκεφτεί. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα στέκι για Αθηναίους και όσους βρίσκονται στην πρωτεύουσα, ένα αυθεντικό μέρος που θα μιλά στην καρδιά του επισκέπτη, θα τον κάνει να νιώθει οικεία και όμορφα και θα τον βοηθήσει να γίνει εξωστρεφής, όπως κάποτε" μου λέει σχετικά ο Κώστας Σκουληκαράκης. 

Προς την τελευταία κατεύθυνση βοηθούν σημαντικά και οι ηχητικές επιλογές εδώ: Θα ακούσεις disco, pop, rock, blues, funky και soul μουσικές που απλώνονται χρονικά από τα 60s έως το μιλένιουμ και συνεισφέρουν αρκετά στο κάπου ανάμεσα σε πάρτι και flirty mood.

Τι πίνουμε, τι τρώμε

Η δράση ξεκινά στην ταράτσα από τις 11.00 για καφέ και brunch, με την πλήρη κάρτα του φαγητού να ανοίγει καθημερινά στις 15.00. Οι σεφ Αλέξανδρος Μπαζεγάκης και Πασχάλης Αδαμάκης παρουσιάζουν μία comfort κουζίνα στη λογική του τσιμπήματος (από pinsa και burger μέχρι tacos με γύρο χοιρινό και γεμιστά αραντσίνι), με πιάτα που μπορούν να σταθούν αβίαστα και ταιριαστά και στο πλάι του ποτού ή του κρασιού σου.

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η επιμέλεια των όσων θα πιεις στο "Voila Athénes" φέρει την υπογραφή της Ναταλίας Λιβιτσάνου, με τη λίστα των ποτών να κάνει ξεκάθαρο focus στα κλασικά cocktails. Σύντομα θα προστεθούν και οι signature προτάσεις.  

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τι αίσθηση σου αφήνει τελικά το "Voila"; Δίχως δεύτερη σκέψη πως πρόκειται για ένα χαρούμενο σποτ που υπηρετεί κάθε στιγμή της ημέρας και ένα καλοφτιαγμένο μέρος για να πιεις, να δοκιμάσεις, να χορέψεις, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να δεις παλιούς φίλους και να κάνεις καινούριους. 

Το μπαρ Voila Athénes στο Μοναστηράκι 16
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι
Τηλ. 6976 590904
Καθημερινά από τις 11.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.