Μια "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" παρουσιάζεται στο Bios

Η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη φέρνει στη σκηνή τρία κορίτσια που προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο © Κατερίνα Τρίκογλου

Γιατί τόσες ιδέες μένουν ανεκπλήρωτες; Από ποια στάδια θα περάσει κάποιος μέχρι να ολοκληρώσει μια ιδέα; Με τι έρχεται αντιμέτωπος; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Πού κρύβεται η έμπνευση; Τι μπορεί να είναι τελικά ολοκλήρωση; Αυτά τα ερωτήματα έρχεται να προσεγγίσει η παράσταση "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη.

Στη σκηνή του Bios (έως 23/5 και για λίγες παραστάσεις), με αφετηρία έντεκα πρωτότυπα ποιήματα τα οποία ενώθηκαν, μπλέχτηκαν, συνδέθηκαν, τσαλακώθηκαν, ντύθηκαν
με μουσική και βρήκαν ζωή περνώντας από το χαρτί στον λόγο, παρουσιάζεται μια παράσταση σχετικά με την εκπλήρωση των ιδεών, την διαδικασία του γραψίματος, τον φόβο της έκθεσης, την μοναξιά, την έμπνευση, τα γραφεία κάστινγκ και την σημαντικότητα του μαζί. Μέσα από τα έντεκα ποιήματα, τις προσωπικές ιστορίες, ένα κρεβάτι και στιγμιότυπα της ζωής που καταγράφτηκαν σε βίντεο, τρία κορίτσια (Δέσποινα Γραμματικάκη, Ελένη Δημητροπούλου, Μαρία Πολυμεροπούλου) προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο
© Κατερίνα Τρίκογλου

Ένα απόσπασμα της παράστασης αποτυπώνεται στο ποίημα με τίτλο "Όχι στο ανεκπλήρωτο": "Εκείνο που δεν δόθηκε χρωστάς./  Εκείνο που το νιώσαμε και δεν μπορούμε να το πούμε./ Αυτό που μόνο εμείς ξέρουμε χρωστάς./ Παραμελημένο ανεκπλήρωτο απ’ τις ψυχές γυρεύεις σημασία."

Η σκηνογραφία φέρει την υπογραφή του Ζάχου Σιάγκα, τα κοστούμια της σκηνοθέτιδος και της Ελένης Δημητροπούλου, η πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Πολυμεροπούλου και της Ελένης Δημητροπούλου, ενώ τη χορογραφία επιμελήθηκε η Μυρτώ Παγκάλου και τα φώτα ο Σπύρος Δασκαλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.