Hola flamenco festival 2023: Η Αθήνα σε ισπανικούς ρυθμούς

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά σε μια διοργάνωση που συνδυάζει χορό και μουσική και καλωσορίζει το καλοκαίρι στην πόλη.

Hola flamenco festival 2023

Το flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας, του αγώνα και της αλληλεγγύης

Για έκτη χρονιά, μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο πρόκειται να μας εισάγει το "Hola flamenco festival”. Μοναδικοί flamenco καλλιτέχνες, καθώς και μουσικοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώνονται με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή. Στις 4 και 5/6, η Ανδαλουσία έρχεται στο θέατρο "Δόρα Στράτου"!

Rosario La Tremendita - Hola flamenco festival 2023
© Jaime Massieu
Rosario La Tremendita

Η μεγάλη απήχηση που είχε η περσινή διοργάνωση, έκανε το φεστιβάλ να πάει βήματα παραπάνω και να καλέσει φέτος γνωστούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για την τέχνη, αλλά και τη δράση τους. Έτσι φέτος καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είναι η δημοφιλής, προτεινόμενη για Grammy τραγουδίστρια και συνθέτρια Rosario la Tremendita από τη Σεβίλλη, που με το μπάσο της παντρεύει εντυπωσιακά το φλαμένκο με εκρηκτικούς ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα είναι γνωστή διεθνώς για τη δράση της σε θέματα φεμινισμού, ισότητας και έμφυλων ταυτοτήτων.

Διαβάστε Επίσης

Καλεσμένη επίσης είναι η balcan band "Αγία Φανφάρα", που θα συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες φλαμένκο, αναδεικνύοντας έτσι τη διάδρασή του με άλλα είδη μουσικής, αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Επιπλέον, καλεσμένοι είναι ο κιθαρίστας Vicente Jose Santiago, η χορεύτρια Miki Maria Vos και ο τραγουδιστής Juan Peñas, που θα συμπράξουν με τους Έλληνες καλλιτέχνες του φεστιβάλ (χορεύτριες: Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου κ.ά., κιθάρα: Σταύρος Πρέσσης, τραγούδι: Yota Baron).

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ για την πρώτη ημέρα, εδώ για τη δεύτερη και εδώ για το σεμινάριο τραγουδιού flamenco με τη Rosario la Tremendita.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" στο Θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας"

Το σπουδαίο έργο του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται σε μια μοναδική μουσικό–θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Πεθαίνοντας ξανά και ξανά… με το "Oops" των Nova Melancholia

Στην παράσταση "Ουπς" που επανέρχεται για 6 βραδιές στο Μ54 εγκληματικές αποφάσεις που ομολογούνται με ένα "ουπς το έκανα ξανά" και ξανά, όπως στο τραγούδι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, επανανοηματοδοτούν το ανυπάκουο "βγάλσιμο της γλώσσας" των Nova Melancholia.

Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί και η Μπέττυ Αρβανίτη ενσαρκώνει τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν

Ο Στάθης Λιβαθινός ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν, με τη Μπέττυ Αρβανίτη, σε μια παράσταση όπου η εμμονή, η μοίρα και η ρωσική ψυχολογία συναντούν την ποιητική σκηνοθετική ματιά.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και ερμηνεύει το "1984": Ένα προσωπικό ταξίδι στον κόσμο του Όργουελ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μεταφέρει το "1984", το κλασικό έργο του Τζορτζ Όργουελ, στη σκηνή με έναν ηθοποιό και ζωντανή μουσική, αποκαλύπτοντας τη βία, τον έλεγχο και την ανθρώπινη ευαλωτότητα μέσα σε έναν τερατώδη κόσμο.

"Ολα…λάθος!" για Τσαλταμπάση και Μπουρδούμη

Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται στο κέντρο μιας καλοκουρδισμένης καταστροφής, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα περάσεις ωραία — ακόμα κι αν όλα πάνε… λάθος! Μάθετε περισσότερα.

Ο Θανάσης Σαράντος φέρνει την "Αντιγόνη" στα ’70s

Μετά την επιτυχία του "Οιδίποδα Τυράννου", ο Θανάσης Σαράντος επιστρέφει στον Σοφοκλή και μεταφέρει την "Αντιγόνη" στη δεκαετία του ’70, φωτίζοντας τη σύγκρουση εξουσίας και συνείδησης με σύγχρονη πολιτική ματιά. Η παράσταση έρχεται στις Ροές και ισχύει προσφορά προπώλησης early bird έως 18/1.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (12-16/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 12-16/01 και αξίζουν την προσοχή σου.