Hola flamenco festival 2023: Η Αθήνα σε ισπανικούς ρυθμούς

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά σε μια διοργάνωση που συνδυάζει χορό και μουσική και καλωσορίζει το καλοκαίρι στην πόλη.

Hola flamenco festival 2023

Το flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας, του αγώνα και της αλληλεγγύης

Για έκτη χρονιά, μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο πρόκειται να μας εισάγει το "Hola flamenco festival”. Μοναδικοί flamenco καλλιτέχνες, καθώς και μουσικοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώνονται με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή. Στις 4 και 5/6, η Ανδαλουσία έρχεται στο θέατρο "Δόρα Στράτου"!

Rosario La Tremendita - Hola flamenco festival 2023
© Jaime Massieu
Rosario La Tremendita

Η μεγάλη απήχηση που είχε η περσινή διοργάνωση, έκανε το φεστιβάλ να πάει βήματα παραπάνω και να καλέσει φέτος γνωστούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για την τέχνη, αλλά και τη δράση τους. Έτσι φέτος καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είναι η δημοφιλής, προτεινόμενη για Grammy τραγουδίστρια και συνθέτρια Rosario la Tremendita από τη Σεβίλλη, που με το μπάσο της παντρεύει εντυπωσιακά το φλαμένκο με εκρηκτικούς ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα είναι γνωστή διεθνώς για τη δράση της σε θέματα φεμινισμού, ισότητας και έμφυλων ταυτοτήτων.

Διαβάστε Επίσης

Καλεσμένη επίσης είναι η balcan band "Αγία Φανφάρα", που θα συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες φλαμένκο, αναδεικνύοντας έτσι τη διάδρασή του με άλλα είδη μουσικής, αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Επιπλέον, καλεσμένοι είναι ο κιθαρίστας Vicente Jose Santiago, η χορεύτρια Miki Maria Vos και ο τραγουδιστής Juan Peñas, που θα συμπράξουν με τους Έλληνες καλλιτέχνες του φεστιβάλ (χορεύτριες: Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου κ.ά., κιθάρα: Σταύρος Πρέσσης, τραγούδι: Yota Baron).

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ για την πρώτη ημέρα, εδώ για τη δεύτερη και εδώ για το σεμινάριο τραγουδιού flamenco με τη Rosario la Tremendita.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η πλεξούδα": Το παγκόσμιο best seller για πρώτη φορά στο θέατρο

"Η πλεξούδα", θεατρική μεταφορά του παγκόσμιου best seller της Λετισιά Κολομπανί, ένας ύμνος στο θάρρος και τη δύναμη των γυναικών ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού στο Μεταξουργείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Κίτρινο Φεγγάρι": Το έργο που μιλά για την ψυχική υγεία των νέων κάνει θεατρική πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου

Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

"Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες": Μια παράσταση για το ghosting

Ο μονόλογος της Μαργαρίτας Παπαγιάννη για το το ghosting, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, έρχεται τον Φεβρουάριο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

"Η Δύναμη της συνήθειας" vol.2 : Μια σκοτεινή κωμωδία για το τέλος του πολιτισμού

Ο Γιάννος Περλέγκας και οι "κι όμΩς κινείται" ζωντανεύουν το τσίρκο του Τόμας Μπέρνχαρντ στη σκηνή του θεάτρου Ροές.

Ποια παράσταση θα δούμε σύντομα στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τον αναστοχαστικό "Ηλίθιο" στο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου, από 5 Φεβρουαρίου.

"Ακρωτήρι" με τη Μαρία Ναυπλιώτου: Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα

Η παράσταση "Ακρωτήρι" χειροκροτήθηκε από χιλιάδες θεατές στο Θέατρο Ιλίσια και από τις 23 Ιανουαρίου θα παίζεται στο Radio City της Θεσσαλονίκης.

Μια συνέντευξη σε κίνηση: Η Τατιάνα Λύγαρη και το Τρένο το Ρουφ που δεν σταματά ποτέ

Με αφορμή μια συνέντευξη–κατάθεση ψυχής, η δημιουργός του Τρένου στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη, αφηγείται ένα ταξίδι τριών δεκαετιών πάνω σε σκουριασμένες ράγες, όπου η τέχνη, η επιμονή και η μνήμη μεταμορφώνουν βαγόνια σε ζωντανό πολιτισμό.