Νέες παραστάσεις για το "Ο αδελφός μου ο Αμαντέους"

Νέες παραστάσεις φέρνει η μεγάλη επιτυχία του έργου του Μηνά Βιντιάδη που παίζεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Πέμη Ζούνη.

Ο αδελφός μου ο Αμαντέους Γιώτα Εφρεμίδου©

Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την ερμηνεία της Πέμης Ζούνη στην παράσταση "Ο αδελφός μου ο Αμαντέους" στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής όπου ενσαρκώνει τη Νάνερλ Μότσαρτ, μαζί με τον ταλαντούχο Φοίβο Έλιο Μπέικο και τον πιανίστα Διονύση Μαλλούχο, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, εκτός από τις 18/3, θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν επίσης στις 26/3 (7 μ.μ) και το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου σε διπλές παραστάσεις, στις 6 μ.μ. και στις 9 μ.μ.

Ο αδελφός μου ο Αμαντέους
Γιώτα Εφρεμίδου©

"Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα". Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως "παιδιά θαύματα". Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο…

Διαβάστε Επίσης

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής. Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το "ταλέντο" και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Ο αδελφός μου ο Αμαντέους
Γιώτα Εφρεμίδου©

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η "αόρατη" Νάνερλ Μότσαρτ, μας παρουσιάζει τον αληθινό Αμαντέους.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο αδελφός μου ο Αμαντέους

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Β. Α. Μότσαρτ, Νάνερλ, δίνει την αφορμή για μια συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας τότε και τώρα. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια και μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της ήταν η Νάνερλ. Έχει αποδειχθεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ο αδελφός της, ενώ και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση, μέχρι εκείνη να κλείσει τα δεκαοκτώ της χρόνια, οπότε σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι πέρασε στο περιθώριο. Αυτά τα γεγονότα αφηγείται το βαθιά ανθρώπινο έργο για τις ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.