"Κίνηση ΜΑΤ" κάνουν Ματθίλδη Μαγγίρα και Γιώργος Κοψιδάς

Μια εκρηκτική κωμωδία υπογράφει ο Μιχαήλ Ανθής με τους δύο γνωστούς ηθοποιούς να αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, η σύγκρουση των οποίων θα είναι ολομέτωπη και ξεκαρδιστική.

Κίνηση Ματ Ελληνική Κοινότητα Instagram©

Εκείνη βρίσκεται διαρκώς στους δρόμους ως δηλωμένη αντιεξουσιάστρια κι εκείνος είναι μέλος των ΜΑΤ. Δυο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται στο νέο έργο του βραβευμένου με τέσσερα κρατικά βραβεία Μιχαήλ Άνθη "Κίνηση ΜΑΤ". Μια "εκρηκτική κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων ανάμεσα στην εξουσία και τον πολίτη” που επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο Αθηνών για λίγες παραστάσεις. Σε μεγάλη φόρμα, η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Γιώργος Κοψιδάς, ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μιχάλη Άνθη που επιστρατεύει τη φόρμα της κωμωδίας και του stand up comedy, προσπαθούν μέσα από τους ρόλους τους να δημιουργήσουν ένα διάλογο ανάμεσα σε… ετερώνυμα, αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό όταν εκείνη τον αποκαλεί "μπάτσο" κι εκείνος "αναρχική"; 

Κίνηση Ματ
Ελληνική Κοινότητα Instagram©

Μέσα στα ενενήντα λεπτά της αναγκαστικής συνύπαρξης των δυο ηρώων, θα "συμβούν τα μύρια όσα κωμικά, κι όταν τα μυστικά τους ζαλιστούν απ’ τα δακρυγόνα και αποκαλυφθούν, κανένας δε θα είναι πια αυτός που ήταν". Αυτό το αταίριαστο ζευγάρι τα ζει όλα αυτά σε μια ταράτσα της Αθήνας. Και οι δύο έχουν τους λόγους τους να μη θέλουν να κατέβουν στη διαδήλωση. Η σύγκρουση είναι ολομέτωπη και ξεκαρδιστική.

Κίνηση Ματ
Greek Instagramers Events©

Ο Μιχαήλ Ανθής σημειώνει για την "Κίνηση ΜΑΤ"

"Από παιδί είχα μια άρνηση προς εκείνους που επέμεναν να ορίζουν τις ζωές των άλλων, με το πρόσχημα της τήρησης της τάξης. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πως η ουσία για τους περισσότερους εκ των εκφραστών της εξουσίας παραμένει ίδια: προσωπικά οφέλη και συμπλέγματα. Όχι το κοινό καλό. Το κοινό καλό αποτελεί το παραμύθι που φιλοδοξεί να κάνει καριέρα βολικού άλλοθι. Οι εξουσίες δεν αποτελούνται από τους καλύτερους, γιατί οι πραγματικά καλύτεροι δεν θέλουν να εξουσιάζουν τους άλλους. Ούτε "μασάω" με την ρήση του Μπίσμαρκ ότι "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Αντιπροτείνω το "η πολιτική είναι η τέχνη του πιστευτού". Για μερικούς, αλήθεια είναι οτιδήποτε μπορεί να γίνει πιστευτό. Κι ας είναι το μεγαλύτερο ψέμα.  
Μ’ αυτές τις σκέψεις έγραψα και σκηνοθέτησα την κωμωδία "Κίνηση ΜΑΤ", όπου ένας άντρας των ΜΑΤ και μία αντιεξουσιάστρια συνυπάρχουν αναγκαστικά για ενενήντα ολόκληρα λεπτά σε μια ταράτσα της Αθήνας, κι ενώ από κάτω είναι σε εξέλιξη μια επεισοδιακή διαδήλωση. Η σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο είναι ολομέτωπη, με συνεχείς ανατροπές και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, μέχρι το αναπάντεχο φινάλε.
Επιτρέψτε μου μόνο να εκφράσω την χαρά μου που δύο πολύ ταλαντούχοι ηθοποιοί – η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Γιώργος Κοψιδάς - ενσαρκώνουν τους ρόλους του καταπιεστή και του καταπιεζόμενου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως καταπιεστής είναι μόνο ο μπάτσος και καταπιεζόμενη μόνο η αναρχικιά". 

Κίνηση Ματ
Ελληνική Κοινότητα Instagram©

Η Ροζαμάλια Κυρίου υπογράφει τα σκηνικά, ο M-Paul τα κοστούμια και ο σκηνοθέτης τους φωτισμούς. Η μουσική είναι του Χριστόφορου Γερμενή.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κίνηση ΜΑΤ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα αταίριαστο ζευγάρι, ένας άνδρας των ΜΑΤ και μια αντιεξουσιάστρια βρίσκονται σε μια ταράτσα της πόλης εν ώρα διαδήλωσης, σε μια τυχαία και άτυπη συνάντηση.

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.