Καμπανέλλης για γαλλόφωνους

Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος παρουσιάζεται για γαλλόφωνους το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Αυτός και το παντελόνι του" ("L’Homme et son pantalon") στο Θέατρο της Ημέρας.

Ιάκωβος Καμπανέλλης

Οι ομιλούντες γαλλικά μπορούν να παρακολουθήσουν τον εμβληματικό μονόλογο "Αυτός και το παντελόνι του" του Ιάκωβου Καμπανέλλη με πρωταγωνιστή τον Γάλλο ηθοποιό Antonio Labati, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα ειδικά για την παράσταση αυτή. Στη συνέχεια, η παράσταση  θα ταξιδέψει στη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και αλλού. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και θα παιχτεί στο Θέατρο της Ημέρας την Πέμπτη 16/3 ώρα 8 μ.μ., το Σάββατο 18/ 3 ώρα 6 μ.μ. και την  Κυριακή 19/3 ώρα 12 μ. Στην παράσταση συμμετέχει η Ελιζαμπέτα Σκιαδά. Την σκηνοθεσία-εικαστική επιμέλεια έχει αναλάβει η Ανδρομάχη Μοντζολή. Την  πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης και τη μελέτη φωτισμών έκανε ο Γιώργος Σηφάκης.

Antonio Labati

Ο Antonio Labati είναι Γαλλοϊσπανός ηθοποιός με εικοσαετή σταδιοδρομία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Διευθύνει θεατρικά εργαστήρια στην École des Sciences politiques (Σχολή Πολιτικών Επιστημών) στο Μαντόν και στη Ρεμς και διδάσκει στη Σχολή Κινηματογράφου École de cinéma 3iS της Λυών. Συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους. Είναι επίσης μουσικός, παίζει πιάνο και συνθέτει τραγούδια. "Μέσα από τον θεατρικό μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Αυτός και το παντελόνι του, ανακάλυψα τις πολυποίκιλες αποχρώσεις ενός ανθρώπινου όντος, ένα βάθος όπου εναλλάσσονται το χιούμορ και η τραγωδία. Μέσα στη γραφή υπάρχει η σιωπή. Ως ηθοποιός, την χρησιμοποιώ για να παίζω μαζί της και να της δίνω ρυθμό…"

Με την ευκαιρία των παραστάσεων που θα παρουσιασθούν στο Θέατρο της Ημέρας, θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις: Ημερίδα με θέμα "Γαλλοφωνία & θέατρο στην Ελλάδα του ΧΧΙ αι." στις 2/3 και ώρα 18:00 και βρίσκεται επί του πιεστηρίου η έκδοση έξι εμβληματικών έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη στα γαλλικά, σε μετάφραση Jacqueline Razgonnikoff, από τις εκδόσεις "Ηρόδοτος". Πληροφορίες-κρατήσεις: 2106929090, 2106995777. Προπώληση από viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.