Αναβολή παραστάσεων του "ODD – Onassis Dance Days" στη Στέγη

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παραμένει κλειστή λόγω εθνικού πένθους μετά την τραγωδία στα Τέμπη της Λάρισας και όλες οι παραγωγές του καθιερωμένου φεστιβάλ χορού θα παρουσιαστούν το Σαββατοκύριακο.

to be possessed Hara Kotsal

Φεστιβάλ χορού στη Στέγη με γυναικείο στίγμα είναι το "ODD – Onassis Dance Days", το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί 2 με 5 Μαρτίου. Λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη της Λάρισας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος όρισε την διεξαγωγή του φεστιβάλ για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου.

Να σας θυμίσουμε πως το Φεστιβάλ Χορού "ODD – Onassis Dance Days" είναι μια σταθερή δράση,  που εδώ και δέκα χρόνια μας δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούμε πώς εξελίσσεται η σύγχρονη χορευτική δημιουργία, εντός και εκτός συνόρων και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε, φέτος,  τέσσερις νέες Ελληνίδες χορογράφους, την Έλενα Αντωνίου, τη Χαρά Κότσαλη, τη Νεφέλη Αστερίου, την Ξένια Κογχυλάκη και την Αργεντίνα Μαρίνα Οτέρο. "Κοιτάζουν όλες τους κατάματα αυτήν τη νέα εποχή, στην οποία τα σώματα, οι πόθοι και η σεξουαλικότητά τους, αρσενική, θηλυκή ή όποια άλλη, δεν είναι απλώς πεδία μάχης, αλλά επίσης τοπία ενός είδους που επιδεικνύει αναπολόγητα την οντότητά του, όσο παράδοξη κι αν επιθυμεί το ίδιο να είναι. Παράδοξη όσο και το ODD", αναφέρουν οι επιμελητές του ODD, Ιλειάνα Δημάδη, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και Κωνσταντίνος Τζάθας, για τις χορογράφους, καθεμία από τις οποίες αποτυπώνει το παρόν με τον δικό της τρόπο, πυροδοτεί μια συζήτηση για τα σημαντικά που δεν είναι αυτονόητα. 

FUCK ME / LOVE ME MARINA OTERO
Diego Astarita©
"FUCK ME / LOVE ME "

Η Έλενα Αντωνίου στο "Landscape" σχολιάζει περιπαικτικά, ως γυναίκα δημιουργός, την αλληλεπίδραση με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα υπερεκθέτοντας το θηλυκό σώμα και εξαντλώντας το όριο της θεαματικότητας (Κεντρική Σκηνή 4 & 5/3, 6.30 μ.μ.). Η Νεφέλη Αστερίου στο "Bestiaire" καταπιάνεται καυστικά με τη θηλυκότητα και την αρρενωπότητα. Υλικό έμπνευσης για τη δημιουργό υπήρξε και το βιβλίο του φιλοσόφου και επιμελητή τέχνης Paul Β. Preciado "Είμαι το τέρας που σας μιλά", στο οποίο σαρκάζει τη δυαδικότητα του φάσματος των φύλων (Μικρή Σκηνή, 4/3, 4 μ.μ., 5/3, 5.30 μ.μ.). 

BANG ΒANG BODIES
©Mayra Wallraff
"Bang Bang Bodies"

Η Ξένια Κογχυλάκη στο "Bang Bang Bodies" μαζί με δύο ερμηνεύτριες προσκαλεί το κοινό σε ένα χορογραφημένο ταξίδι στο συλλογικό φαντασιακό (Μικρή Σκηνή, 4/3, 5.30 μ.μ., 5/3, 4 μ.μ.)Τέλος, η Χαρά Κότσαλη, χορεύτρια και χορογράφος, με παράλληλες σπουδές θεατρολογίας, ανθρωπολογίας και μουσικής στο σόλο "Το be possessed" αποπειράται να ανιχνεύσει το φαινόμενο της πνευματοκαταληψίας με μια διευρυμένη ανάγνωση. Ξετυλίγει στη σκηνή ένα τελετουργικό για τον εξορκισμό από δαίμονες, του παρελθόντος και του μέλλοντος, προσωπικούς και συλλογικούς (Μικρή Σκηνή, 4 & 5/3, 7.30 μ.μ.). "Γάμα με πρώτα. Κι ύστερα μιλάμε για έρωτα" μας λέει Μαρίνα Οτέρο στο δίπτυχο "Fuck me / love me". Τα δύο έργα που παρουσιάζονται από την Αργεντίνα guest star του φεστιβάλ είναι μέρος του πρότζεκτ "Remember to Live", ενός εν εξελίξει έργου για τη ζωή της, στο οποίο η ίδια αποτελεί το αντικείμενο της έρευνάς της μέχρι την ημέρα που θα πεθάνει (Κεντρική Σκηνή "Fuck me" 4/3, 8.30 μ.μ. και "Love me" 5/3, 8.30 μ.μ.). Παράλληλα με τις παραστάσεις θα γίνουν Masterclasses με τους Moriah Evans (4/3), Christian Rizzo (5/3) και συζήτηση με το κοινό την Κυριακή 5 Μαρτίου, μετά το τέλος των παραστάσεων στη Μικρή Σκηνή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FUCK ME / LOVE ME

  • Χορευτική performance

Η διεθνώς ανερχόμενη χορογράφος από την Αργεντινή και επίσημη προσκεκλημένη του φεστιβάλ χορού Onassis Dance Days, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα δίπτυχο –μέρος του πρότζεκτ «Remember to Live»– στο οποίο «ερωτικοποιεί» τη βιογραφία της, παραθέτοντας τι σημαίνει χορός και ερωτική ζωή για εκείνη.

bestiaire

  • Χορός
  • Διάρκεια: 35 '

Η χορεύτρια μεταμορφώνεται σε γυναίκα-αράχνη, τίγρη, γαζέλα, κ.ά., σε ένα σκηνικό «τερατολόγιο» που διερευνά τους στερεοτυπικούς ζωομορφικούς χαρακτηρισμούς του γυναικείου φύλου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού Onassis Dance Days.

LANDSCAPE

  • Χορός
  • Διάρκεια: 51 '

Η Κύπρια χορεύτρια και χορογράφος παρουσιάζει το πολιτικό σώμα ως βαθιά τραυματισμένο αλλά και ελεύθερο σεξουαλικά, σε ένα σόλο που παραπέμπει σε στριπτίζ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού Onassis Dance Days.

Bang Bang Bodies

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Ένα ντουέτο που επιθυμεί να ταρακουνήσει σχέσεις και ιεραρχίες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού Onassis Dance Days.

to be possessed

  • Χορός
  • Διάρκεια: 40 '

Την κατάληψη του σώματος από πνεύματα και τον εξορκισμό από δαίμονες, προσωπικούς και συλλογικούς, μέσα από μια διευρυμένη ανάγνωση εξερευνά η χορεύτρια και χορογράφος, με παράλληλες σπουδές θεατρολογίας, ανθρωπολογίας και μουσικής. Η σωματική και ηχητική περφόρμανς που δημιουργεί ένα αποδιαρθρωμένο σκηνικό τελετουργικό με άξονα διαφορετικά πολιτισμικά συμφραζόμενα, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του Onassis Dance Days 2023.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".