Αναβολή παράστασης λόγω εθνικού πένθους στην Εθνική Πινακοθήκη

Η περφόρμανς του Γιώργου Κουτλή για τον Κωνσταντίνο Παρθένη με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη θα παρουσιαστεί σε νέες ημερομηνίες σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη της Λάρισας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΡΤΕΚΗΣ

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη της Λάρισας, η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μεταθέτει τις προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο παραστάσεις της περφόρμανς "Κωνσταντίνος Παρθένης - Νικόλαος Γιοκαρίνης. Εξομολόγηση - Θεατρικό Δρώμενο” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Κωνσταντίνος Παρθένης, η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του" στον χώρο "Αντώνης Κομνηνός", όπου φιλοξενείται και η έκθεση.
Πιο συγκεκριμένα οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4/3, την Κυριακή 5/3 και τη Δευτέρα 6/3, ώρες 7.30 μ.μ. και 9.30 μ.μ.
Οι θεατές που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στις νέες ημερομηνίες παραστάσεων παρακαλούνται να προσέλθουν με τα εισιτήριά τους στα ταμεία της Εθνικής Πινακοθήκης προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Κωνσταντίνος Παρθένης - Νικόλαος Γιοκαρίνης. Εξομολόγηση - Θεατρικό Δρώμενο
Στιγμιότυπα από την προετοιμασία της παράστασης

Με ανάθεση της Εθνικής Πινακοθήκης δημιουργήθηκε η παράσταση με μοναδικό ερμηνευτή τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη, που επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα, το μεγαλείο, την πνευματικότητα, τον δημιουργικό οίστρο και το έργο του καλλιτέχνη που αμφισβητήθηκε και εξυμνήθηκε όσο λίγοι. "Αι Εξομολογήσεις των: με τον κ. Κωνσταντίνον Παρθένην διά την παλαιάν και τη νέαν τέχνην": Το ιστορικό κείμενο του δημοσιογράφου και διανοούμενου Νικόλαου Γιοκαρίνη που γράφτηκε το 1930, που αποτέλεσε το βασικό δραματουργικό υλικό της παράστασης, στιγμάτιζε αρνητικά τον καλλιτέχνη για τις καινοτομίες του στη ζωγραφική τον μείωνε στα μάτια των ομοτέχνων του και του κοινού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κωνσταντίνος Παρθένης - Νικόλαος Γιοκαρίνης. Εξομολόγηση - Θεατρικό Δρώμενο

  • Performance
  • Διάρκεια: 40 '

Με ανάθεση της Εθνικής Πινακοθήκης δημιουργήθηκε η παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του», η οποία επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο του καλλιτέχνη που αμφισβητήθηκε και εξυμνήθηκε όσο λίγοι.

Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου

Βασ. Κωνσταντίνου 50, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.