"Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου": Η νουάρ παράσταση μυστηρίου συνεχίζει να συναρπάζει στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

Το ταλαντούχο δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διασκευάζουν το «Διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά σε μια καλοπαιγμένη παράσταση ατόφιας ψυχαγωγίας.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Με επιτυχία συνεχίζεται η παράσταση που παρουσιάζει αυτή τη σεζόν ο θίασος της Κάτιας Δανδουλάκη, ενθουσιάζοντας τους φαν του είδους της νουάρ λογοτεχνίας και όχι μόνο αυτούς. Το έργο στηρίζεται στο "Διπλό παιχνίδι" του μετρ του είδους, Ρομπέρ Τομά, και τη διασκευή όπως και τη σκηνοθεσία υπογράφει το ταλαντούχο δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Στην υπόθεση παρακολουθούμε μία πάμπλουτη κληρονόμο που επιχειρεί να απαλλαχθεί όσο το δυνατό πιο ανώδυνα από τον σύζυγό της, έναν καταχρεωμένο από τον τζόγο νεαρό άνδρα, ο οποίος εκτός του προικοθηρικού του χαρακτήρα, σχεδιάζει να τη δολοφονήσει.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Φυσικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κι έτσι ο θεατής αποζημιώνεται με μία ιστορία με σασπένς, συνεχείς ανατροπές και ένα ακόμη πιο αναπάντεχο φινάλε που αιφνιδιάζει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους. Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει υπογράψει μία καλοκουρδισμένη παράσταση, που αποτυπώνει με ένταση, σωστό συγχρονισμό και αμείωτο ρυθμό το παιχνίδι της αλήθειας και του ψέμματος όπου εμπλέκονται τα πρόσωπα της ιστορίας, τα οποία κρύβουν μυστικές πλευρές ακόμη και όσον αφορά την ταυτότητά τους.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Αυτούς τους ήρωες ερμηνεύουν πολύ ωραία οι ηθοποιοί του θιάσου, συλλαμβάνοντας τις δραματικές αλλά και τις κωμικές αποχρώσεις που κρύβουν: η Κάτια Δανδουλάκη τη Φρανσουάζ, δηλαδή την πλούσια κληρονόμο που παντρεύτηκε έναν αδίστακτο άνδρα και τώρα πληρώνει το κόστος της επιλογής της. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης τον διπλό ρόλο του Πολ, συζύγου της Φρανσουάζ,  και του δίδυμου αδερφού του, Μπερνάρ, που εμφανίζεται ως "από μηχανής θεός" να τη βοηθήσει στο πολυπόθητο διαζύγιο. Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον ρόλο-κλειδί της Αντέλ, της οικονόμου του σπιτιού, η Κοραλία Καράντη, την κωμική Βαρόνη Σαρντονί, ερωμένη του Πολ, και ο Πάνος Σταθακόπουλος, τον "βλάκα" Υποδιευθυντή της Αστυνομίας, που επισκέπτεται τακτικά την έπαυλη για να διερευνήσει μια μυστηριώδη παρουσία που στοιχειώνει τη Φρανσουάζ.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Μαζί με τις ωραίες ερμηνείες και τη σπιντάτη σκηνοθεσία, τα καλαίσθητα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή και κοστούμια της Έβελιν Σιούπη, που αποτυπώνουν  εύστοχα την ευμάρεια της έπαυλης όπου κινούνται τα πρόσωπα, και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, που ενισχύουν τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ολοκληρώνουν το πολύ καλό αποτέλεσμα της feelgood παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

«Κάτια Δανδουλάκη»

Αγ. Μελετίου 61Α

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.