"Το μπαλκόνι": Μια ακραία προκλητική πολιτική σάτιρα

Η ομάδα Θεατρίνων Θεατές θα παρουσιαστεί στο Studio Κυψέλης ένα αυστηρά ακατάλληλο παραμύθι ενηλίκων του Ζαν Ζενέ, με 16 μελή θίασο και ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Το μπαλκόνι Γιώργος Λιβανός©

"Το μπαλκόνι" του Ζαν Ζενέ,  πρωτοποριακό ακόμα και στις μέρες μας, αναδημιουργείται από την Λεία Βιτάλη και μεταφέρεται στην σκηνή του Studio Κυψέλης (από 2/3), την οποία για τις ανάγκες της παράστασης η Δέσποινα Βολίδη μεταμορφώνει σε έναν υπερπολυτελή οίκο ψευδαισθήσεων. Την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Χαρά Μπακονικόλα, η χορογραφία είναι του Άγγελου Χατζή και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σολδάτου. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Το μπαλκόνι

Το έργο και η παράσταση

Το πολυτελές "Μπορντέλο των Ψευδαισθήσεων" της Μαντάμ Ίρμα, ανοίγει και υποδέχεται τους θαμώνες του σε νύχτες λαγνείας, που ζουν σα να μην υπάρχει αύριο. ‘Έξω μια επανάσταση καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα …! Τι θα γίνει όταν οι ήρωες κληθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Άραγε μετά θα υπάρξει η επιστροφή; Ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα; Μια νύχτα που θα καθορίσει τη ζωή των ηρώων που θα  κληθούν να ζήσουν  αυτό που μια ζωή ονειρευόντουσαν...  Μήπως όμως το όνειρο καταλήξει σε εφιάλτη;

Το μπαλκόνι
Γιώργος Λιβανός©

"Η παράσταση επικεντρώνεται στο παιχνίδι των πολλαπλών ειδώλων από καθρέφτες - κάτοπτρα που φανερώνουν την πολλαπλότητα του εγώ, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Genet είχε ορίσει για τους ήρωες του.  Ο Γιώργος Λιβανός δούλεψε σκληρά με το εξασκημένο δυναμικό του με την τεχνική του γραμμικού συμβολισμού που αυτός πρεσβεύει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την δική του συγκλονιστική εκδοχή στην σκηνή του Studio Κυψέλης". Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλου, Ιουλία Φάλλια, Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Χαριτίνη Καρόλου. Στο ρόλο του Ζαν Ζενέ εμφανίζεται σε βίντεο o Νίκος Γιάννακας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.