Ξεκίνησε η προπώληση για τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο δραστήριος Γιώργος Παπαγεωργίου ανεβάζει σε θεατρική μορφή την αυτοβιογραφικών αποχρώσεων νουβέλα «Θάνατος στη Βενετία» του Τόμας Μαν. Η αριστουργηματική νουβέλα έρχεται στο θέατρο Πορεία σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ Πάνος Γιαννακόπουλος

Την ιστορία της ερωτικής έλξης ενός επιτυχημένου, μεσήλικα συγγραφέα για ένα νεαρό αγόρι κατά τις διακοπές του στη Βενετία διασκευάζει ο Στρατής Πασχάλης, μένοντας πιστότερος στο πρωτότυπο αφήγημα παρά στο σενάριο της εμβληματικής ταινίας του Βισκόντι, στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Επιδίωξη του σκηνοθέτη στη θεατρική μεταφορά της νουβέλας "Θάνατος στη Βενετία" του Τόμας Μαν είναι μια παράσταση αισθαντικής ατμόσφαιρας, όπου η "χειροποίητη" φόρμα θα συνομιλήσει με τη μουσική δραματουργία και σύνθεση του Άγγελου Τριανταφύλλου. Στην παράσταση που κάνει πρεμιέρα 28 Φεβρουαρίου, στο Πορεία, τον ενδιαφέρει η υπαρξιακή διαδρομή του ήρωα που είναι έντονη και μπαίνει σε κάποιο απαγορευμένο, κρυφό, σκοτεινό και ταυτόχρονα σπαρακτικό μονοπάτι που είναι η αναζήτηση του έρωτα. Ενός έρωτα που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Χατζόπουλος, ο Γιάννης Λεάκος, οι Ορέστης Χαλκιάς /Δημήτρης Κίτσος, η Γρηγορία Μεθενίτη, ο Γιάννης Μαστρογιάννης. Τον ρόλο του Ορέστη Χαλκιά, από τις 12 Απριλίου, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κίτσος. Προσφορά προπώλησης στη viva.gr: Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 15€ έως την ημέρα της πρεμιέρας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

18 ρόλοι. 1 ηθοποιός: Η Σοφία Καζαντζιάν για την ερμηνευτική πρόκληση της "Κατσαρίδας Κ."

Ως guest editor, η Σοφία Καζαντζιάν μάς εισάγει στον ανατρεπτικό κόσμο της "Κατσαρίδας Κ.", φωτίζοντας ένα ταξίδι ατέλειας, μεταμόρφωσης και ανθρώπινης αλήθειας εμπνευσμένη από το έργο του Κάφκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/11/2025

"8": Μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνέεται από την πυξίδα του Kandinsky

Η ομάδα χορού ΑΝΕΜΑ και η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου παρουσιάζουν ένα νέο έργο στην ΠΛΥΦΑ.

Η "Οικογένεια Τσέντσι" ταξιδεύει στη Ρώμη: η Βεατρίκη επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας

Η διεθνώς αναγνωρισμένη παράσταση "Οικογένεια Τσέντσι" των Ιόλης Ανδρεάδη, Άρη Ασπρούλη παρουσιάζεται στο ιστορικό OFF/OFF THEATRE της Ρώμης, στις 25 Νοεμβρίου, επαναφέροντας στη σκηνή την αληθινή ιστορία της Βεατρίκης Τσέντσι, σύμβολο αντίστασης απέναντι στην εξουσιαστική βία.

Οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα Δευτέρα και Τρίτη, 24 & 25/11

Οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς και η θεατρική σεζόν ανεβάζει στροφές! Νέες πρεμιέρες και αγαπημένες επαναλήψεις διεκδικούν δυναμικά την προσοχή μας.

Η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, το MIRfestival 2025 και όσα "μας καίνε"

Από 21 Νοεμβρίου το διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών MIRfestival απογειώνεται διεκδικώντας χώρο στην πόλη, σε γειτονιές της Αθήνας που δεν είχαμε φανταστεί. Εμείς μιλήσαμε με τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου και αναμεταδίδουμε.

Για τον Γιάννη Μπέζο, το θέατρο είναι ο τόπος όπου ξαναβρίσκεις τον άνθρωπο

Ο Γιάννης Μπέζος διανύει μια ιδιαίτερα δραστήρια θεατρική χρονιά. Μας μιλά με σεβασμό για το θέατρο ως χώρο παιδείας και ανθρωπιάς, επιμένει στη σημασία της εκπαίδευσης, της τιμιότητας και της καλοσύνης, και κρατά πάντα την πίστη του στη νεολαία και στην αλήθεια της σκηνής.

"Ένα Κουκλόσπιτο" σε ανθρώπινη κίνηση – Η Loxodox ξαναγράφει τον Ίψεν

Η ομάδα Loxodox παρουσιάζει στην Σκηνή Μπέκετ το αριστούργημα του Ίψεν, "Ένα Κουκλόσπιτο", σε μια δική της ανάγνωση με σκηνοθέτη τον Αλκίνοο Δωρή, όπου η Νόρα γίνεται ζωντανός πυρήνας σχέσεων και εσωτερικής αφύπνισης.