Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Τις δύο επόμενες Τετάρτες η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μας συστήνει, μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων, πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμά της. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται ζωτικός χώρος σε νέους συγγραφείς και ανοίγει ένας διάλογος μεταξύ νέων δημιουργών, με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη του νεοελληνικού έργου. Τα έργα που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω πρόκειται να δημοσιευθούν σε συλλογική έκδοση της πρώτης σκηνής της χώρας.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Πρόγραμμα θεατρικών αναλογίων

8 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: "Τα μακρινά φώτα χορεύουν για μας” του Μιχάλη Μαλανδράκη, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Με τους: Τίτο Γρηγορόπουλο, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Μαρία Τσιμά.

9.30 μ.μ.: "Το χτύπημα των φτερών” του Σίμου Ρηνιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου. Με τους: Ιωάννη Ραφαήλ Κοραβό, Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, Άννα Συμεωνίδου.

11 μ.μ.: "Δεν έχει όνομα. Δεν είναι τίτλος” της Τέρψης Κονταργύρη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Μπάμπη Γαλιατσάτο, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Δημήτρη Τάσαινα.

15 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα του Suyako [Βασίλης Μαγουλιώτης], σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Με τους: Γιώργο Ζυγούρη, Βασίλη Καραμπούλα, Λαέρτη Μαλκότση, Άρη Μπαλή, Θέμη Πάνου, Μελίνα Πολυζώνη, Μάρθα Φριντζήλα.

10 μ.μ.: To απαγορευτικό της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Νοεμί Βασιλειάδου, Τίτο Γρηγορόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Γιώργο Ζυγούρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Χριστίνα Μπρέκου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μαρία Τσιμά.
 

*Δελτία δωρεάν εισόδου θα διατεθούν τις μέρες των εκδηλώσεων στο ταμείο του θεάτρου Rex, από τις 7.30 μ.μ. το απόγευμα. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ιβάνοφ" και "Φονιάς βάζουν τον Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών επιλογών

Ο "Ιβάνοφ" και ο "Φονιάς, έγκλημα και αθώωση" έχουν ήδη μετατρέψει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σημείο αναφοράς της φετινής θεατρικής σεζόν, με αλλεπάλληλες sold out παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Ο Οδυσσέας Σταμούλης και η μεταμόρφωσή του σε "Φιάκα", στον πιο αξιαγάπητο απατεώνα του ελληνικού θεάτρου

Με αφορμή την ελληνική κωμωδία που έχουν ήδη χειροκροτήσει 10.000 θεατές, ο Οδυσσέας Σταμούλης μιλά για τον δικό του "Φιάκα". Μια συζήτηση για το γέλιο, τη μουσική παράδοση και το καθημερινό πολιτιστικό γλέντι που στήνεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Φεβρουαρίου

Πληθωρική και ασυγκράτητη από πρεμιέρες, η φετινή σεζόν συνεχίζει δυναμικά τον Φεβρουάριο με ξένη δραματουργία, σύγχρονα ελληνικά έργα και stand-up σε πρώτες παρουσιάσεις. Αυτές είναι οι νέες γραφές, οι τολμηρές διασκευές και οι ιδιαίτερες σκηνικές αναγνώσεις που θα δούμε.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και το Φιλοσοφικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο του Θεοδόση Πελεγρίνη "Το Φιλοσοφικό Θέατρο" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, φωτίζοντας τη ζωντανή συνάντηση φιλοσοφίας και θεάτρου.

Θεατρική παράσταση από τον Γιώργο Αλκαίο;

Ο Γιώργος Αλκαίος σκηνοθετεί την πρωτότυπη κωμωδία-φάρσα ‘Ο Ημιυπαίθριος’, που έγραψε με τον Στράτο Αγιοστρατίτη, όπου χάος, σουρεαλισμός και κοινωνική σάτιρα μπλέκονται, στη σκηνή του Coronet.

Επίδαυρος 2026: Οι παραστάσεις που θα δούμε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στο νέο κύκλο που ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με επικεφαλή τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, έρχονται στην Επίδαυρο μια ριζοσπαστική "Αντιγόνη" από τη Νορβηγία και βαριές εγχώριες σκηνοθετικές υπογραφές, σύγχρονες δραματουργίες και νέες προσεγγίσεις του αρχαίου δράματος.

"Χορεύοντας στη Λούνασα":Το αριστούργημα του Φρίελ δια χειρός Νίκου Δαφνή

Ο Νίκος Δαφνής σκηνοθετεί το τρυφερό έργο "Χορεύοντας στη Λούνασα", που μιλά για την ανάγκη της αγάπης, της ελευθερίας και της επιθυμίας να ζήσουμε έστω και για λίγο κόντρα στους περιορισμούς της ζωής.