Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Τις δύο επόμενες Τετάρτες η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μας συστήνει, μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων, πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμά της. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται ζωτικός χώρος σε νέους συγγραφείς και ανοίγει ένας διάλογος μεταξύ νέων δημιουργών, με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη του νεοελληνικού έργου. Τα έργα που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω πρόκειται να δημοσιευθούν σε συλλογική έκδοση της πρώτης σκηνής της χώρας.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Πρόγραμμα θεατρικών αναλογίων

8 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: "Τα μακρινά φώτα χορεύουν για μας” του Μιχάλη Μαλανδράκη, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Με τους: Τίτο Γρηγορόπουλο, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Μαρία Τσιμά.

9.30 μ.μ.: "Το χτύπημα των φτερών” του Σίμου Ρηνιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου. Με τους: Ιωάννη Ραφαήλ Κοραβό, Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, Άννα Συμεωνίδου.

11 μ.μ.: "Δεν έχει όνομα. Δεν είναι τίτλος” της Τέρψης Κονταργύρη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Μπάμπη Γαλιατσάτο, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Δημήτρη Τάσαινα.

15 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα του Suyako [Βασίλης Μαγουλιώτης], σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Με τους: Γιώργο Ζυγούρη, Βασίλη Καραμπούλα, Λαέρτη Μαλκότση, Άρη Μπαλή, Θέμη Πάνου, Μελίνα Πολυζώνη, Μάρθα Φριντζήλα.

10 μ.μ.: To απαγορευτικό της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Νοεμί Βασιλειάδου, Τίτο Γρηγορόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Γιώργο Ζυγούρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Χριστίνα Μπρέκου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μαρία Τσιμά.
 

*Δελτία δωρεάν εισόδου θα διατεθούν τις μέρες των εκδηλώσεων στο ταμείο του θεάτρου Rex, από τις 7.30 μ.μ. το απόγευμα. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε κίνηση: Η Αργυρώ Χιώτη και η Ιώ Βουλγαράκη ανοίγουν μια νέα σελίδα

Η Αργυρώ Χιώτη και η Ιώ Βουλγαράκη μιλούν στο Αθηνόραμα για το όραμά τους για το Εθνικό, για το νέο πρόγραμμα, τους ανθρώπους του οργανισμού και τη σημασία του "μαζί" στη σημερινή δημιουργία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
26/12/2025

Χριστούγεννα με μυστήριο: Τρεις παραστάσεις που κρατούν την αγωνία ζωντανή

Θέλετε να συνδυάσετε τα Χριστούγεννα με σασπένς και θέατρο; Υπάρχουν τρεις παραστάσεις γεμάτες μυστήριο και ανατροπές.

Έπαθες αντι-Christmas; Βρήκαμε τις παραστάσεις που θα δεις

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για παραστάσεις που απομακρύνονται από τη γιορτινή αισθητική. Αντί για στολισμένα χαμόγελα και θαλπωρή, αναδεικνύουν την ένταση, τις αντιφάσεις και την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από την επιφάνεια των Χριστουγέννων.

Η δίκη

Ο Άρης Μπινιάρης προσεγγίζει το έργο του Κάφκα μέσα από τη μουσική φόρμα και προτείνει μια υπαρξιακή ανάγνωση, μετατοπίζοντας το βάρος από το πολιτικό στο υπαρξιακό πεδίο. | Powered by Uber

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.