Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η κυρία δεν πενθεί Γιώργος Πανηγυρόπουλος©

Δύο κυρίες του θεάτρου που μετρούν πολλά χρόνια πορείας στη σκηνή και έχουν συνδέσει το όνομά τους με ισάριθμους θεατρικούς χώρους της Αθήνας παρουσιάζουν νέες παραστάσεις αυτή την εβδομάδα.
Στο Θέατρο Πρόβα, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τον σύζυγό της, σκηνοθέτη και ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα, η Μαίρη Ραζή πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή κοινωνική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά "Η κυρία δεν πενθεί" (από 4/2) που καθρεφτίζει την εποχή μας, σαρκάζοντας τις αυταπάτες του Έλληνα.

Διαβάστε Επίσης

ΤΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΒΑΖΟ
Αλέξανδρος Χατζάκης
Μαίρη Ιγγλέση

Στο Θέατρο "Ελεύθερη έκφραση", η Μαίρη Ιγγλέση φέρνει άρωμα νοσταλγίας με τα "Λουκούμια μες στο βάζο" της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη (από 5/2), με αφετηρία τις γλυκές αναμνήσεις μιας γυναίκας από τη Σμύρνη, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ευταξόπουλου και μουσική υπόκρουση από σαντούρι.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα λουκούμια μες στο βάζο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η Μικρασιάτισσα Δέσποινα πρωταγωνιστεί σε αυτό έργο που, με όχημα τη συγκίνηση, το γέλιο και το τραγούδι, μας αποκαλύπτει τις αναμνήσεις της.

Η κυρία δεν πενθεί

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Διαχρονική κοινωνική σάτιρα που διακωμωδεί την αυταπάτη του Νεοέλληνα και τον αστικό τρόπο ζωής.

Ελεύθερη έκφραση

Λέσβου 8 & Απειράνθου

Πρόβα

Ηπείρου 39 & Αχαρνών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Νέα ανακοίνωση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόχος, με επιστολή του ανακοινώνει επισήμως την επανέναρξη των παραστάσεων στην πρώτη σκηνή της χώρας και παίρνει θέση πάνω στο θέμα της κατάληψης και του αγώνα των καλλιτεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

"Βάκχες" σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και οργανώνει ακρόαση

Μια νέα σκηνοθετική άποψη των "Βακχών" του Ευριπίδη θα δούμε το καλοκαίρι από την Έλενα Μαυρίδου, η οποία οργανώνει ακρόαση για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το Χορό.

Το κινηματογραφικό "Τσίου" γίνεται παράσταση

Ο κινηματογραφιστής Μάκης Παπαδημητράτος συγκεντρώνει τον Τσίου και την παρέα του και δίνει θεατρική μορφή στην cult ταινία που τον καθιέρωσε.

Ποιοι είναι οι φιλέλληνες του 21ου αιώνα; Η απάντηση στο Από Μηχανής Θέατρο

Ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου είναι η παράσταση "Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά (Philellines #21ος)" που σκηνοθετεί η Ελένη Μποζά, αντλώντας από το μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, "Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας".

Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ

Ο Φαίδων Καστρής σκηνοθετεί και ερμηνεύει συγκινητικά το μονολογικό έργο του Εμανουέλ Νταρλέ, που εστιάζει στη σχέση μιας τρανς γυναίκας με τον πατέρα της.

Ο Ρέιφ Φάινς σε απευθείας δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο βραβευμένος με BAFTA και Tony Ρέιφ Φάινς πρωταγωνιστεί στο "Straight Line Crazy" του Ντέιβιντ Χέαρ, δίνοντας ένα υποκριτικό ρεσιτάλ.

Ο παγοπώλης έρχεται

Το σπανίως παιζόμενο έργο του Αμερικανού δραματουργού θέτει δραματουργικές προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά στη γοητευτική και ατμοσφαιρική ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση.