Ανοιχτό κάλεσμα για την Παραμυθένια Ορχήστρα των "Μορφών Έκφρασης"

Μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές μπορούν να συμμετάσχουν στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι 2023» του θεάτρου.

Παραμυθένια Ορχήστρα Μορφές Έκφρασης

Οι "Μορφές Έκφρασης", στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος "Καλοκαίρι 2023" διοργανώνουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους υπό την διεύθυνση του Θωμά Κινδύνη και της Άννας Τζίμα για τη δημιουργία της Παραμυθένιας Ορχήστρας.

Γι’ αυτόν το λόγο οι "Μορφές Έκφρασης", καλούν νέες και νέους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές (από 18 και άνω) που έχουν έφεση στη μουσική και στο τραγούδι κατόπιν ακροάσεως, για να ενταχθούν στο σχήμα.

Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία παραστάσεων με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ. Οι επιλεχθέντες παράλληλα με τη δημιουργία θεατρικών-μουσικών παραστάσεων θα εκπαιδευτούν μέσα από μία σειρά πλούσιων μαθημάτων στο μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ-ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ, και θα αποτελέσουν μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας.

Οι εκπαιδευτές της "παραμυθένιας ορχήστρας", θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην αγωγή του λόγου και της φωνής, στην εξοικείωση με τον ρυθμό, την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας, υποκριτικής, θεατρικής μάσκας, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, εξοικείωση με μουσικά όργανα που αφορούν το σύστημα κίνηση-λόγος-και ρυθμός (ιδιόφωνα, φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλόφωνα), μουσική ζωγραφική παρτιτούρα και μουσική έκφραση μέσω της κίνησης με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ.

Κύριος στόχος αυτής της δράσης είναι η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών για δημιουργία παραστάσεων τόσο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους όσο και σε σχολεία, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα, φεστιβάλ. Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικότητας έτσι ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική του θέση.

Τα μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεως από επιτροπή που αποτελείται από τον Θωμά Κινδύνη, καλλιτεχνικό διευθυντή της παραμυθένιας ορχήστρας, την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Τζίμα και τη χορογράφο Ζωή Σωτηροπούλου. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν καλή φωνή και εάν είναι δυνατόν, να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, όπως φλογέρα ή άλλο πνευστό, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, κρουστά ή οποιοδήποτε παραδοσιακό όργανο ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν να έχουν την έφεση να μάθουν.

Η συμμετοχή στην παραμυθένια ορχήστρα για την εκπαίδευση ανέρχεται στα 30 € το μήνα.  Για να δηλώσουν οι υποψήφιοι τη συμμετοχή τους στην ακρόαση θα πρέπει να μπουν στο link και να συμπληρώσουν την αναγραφόμενη αίτηση.

Η ακρόαση θα γίνει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στις 24 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι κι αν παίζουν κάποιο όργανο να συνοδέψουν τους εαυτούς τους ή να παίξουν ένα μικρό κομμάτι. Επίσης θα τους ζητηθεί να απαγγείλουν κάποιο μικρό κείμενο, καθώς και να δοκιμαστούν στην κινητική τους έκφραση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3464002 και 210 3464903.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (31/01-01/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (31/1-1/2) και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2026

"Χάσαμε τη θεία στοπ": Ο Χρήστος Τριπόδης μπαίνει στο θίασο

Στην ανανεωμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη στο θέατρο Φιλίπ, ζωντανεύει το αιχμηρό και βαθιά ανθρώπινο ελληνικό σύμπαν του Διαλεγμένου.

Feelgood παραστάσεις που μας θυμίζουν γιατί αγαπάμε το θέατρο

Ψάχνετε για παραστάσεις που φέρνουν μια ανάσα χαράς, μια αίσθηση συναισθηματικής αποφόρτισης, ένα χαμόγελο που μένει και μετά το χειροκρότημα; Πέντε feelgood παραστάσεις από εκρηκτικά μιούζικαλ και σκοτεινά παραμύθια με καρδιά, μέχρι σύγχρονες αφηγήσεις που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα λειτουργούν ως στην καθημερινότητα και ανεβάζουν την διάθεση.

Τον Απρίλιο επιστρέφουμε στο σπίτι των "170 τετραγωνικών"

Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργη Τσουρή επιστρέφει για 7η χρόνια στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου μάς λέει 4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το "Βροχή τα βέλη"

Ο Στράτος Τζώρτζογλου πρωταγωνιστεί στον μονόλογο "Βροχή τα βέλη" του Μηνά Βιντιάδη ένα έργο που μιλά για απώλεια, αγάπη, συγχώρεση και το θάρρος να κοιτάξεις τον εαυτό σου κατάματα και κάνει πρεμιέρα στο Calderon (από 31/1).

Γιατί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν ανήκει στο παρελθόν

Η επιστροφή της αριστουργηματικής performance-installation "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" έγινε αφορμή για να αναρωτηθώ τι είναι τελικά αυτό που καθιστά τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τόσο καθοριστικό για τη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

Mετά τα περσινά sold out, η "Αφηγήτρια Ταινιών" επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων

Η παράσταση μας μεταφέρει από τις 6 Φεβρουαρίου σε ένα χωριό στη Χιλή, όπου οι πάμφτωχοι εργάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον κινηματογράφο.