Ανοιχτό κάλεσμα για την Παραμυθένια Ορχήστρα των "Μορφών Έκφρασης"

Μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές μπορούν να συμμετάσχουν στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι 2023» του θεάτρου.

Παραμυθένια Ορχήστρα Μορφές Έκφρασης

Οι "Μορφές Έκφρασης", στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος "Καλοκαίρι 2023" διοργανώνουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους υπό την διεύθυνση του Θωμά Κινδύνη και της Άννας Τζίμα για τη δημιουργία της Παραμυθένιας Ορχήστρας.

Γι’ αυτόν το λόγο οι "Μορφές Έκφρασης", καλούν νέες και νέους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές (από 18 και άνω) που έχουν έφεση στη μουσική και στο τραγούδι κατόπιν ακροάσεως, για να ενταχθούν στο σχήμα.

Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία παραστάσεων με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ. Οι επιλεχθέντες παράλληλα με τη δημιουργία θεατρικών-μουσικών παραστάσεων θα εκπαιδευτούν μέσα από μία σειρά πλούσιων μαθημάτων στο μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ-ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ, και θα αποτελέσουν μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας.

Οι εκπαιδευτές της "παραμυθένιας ορχήστρας", θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην αγωγή του λόγου και της φωνής, στην εξοικείωση με τον ρυθμό, την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας, υποκριτικής, θεατρικής μάσκας, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, εξοικείωση με μουσικά όργανα που αφορούν το σύστημα κίνηση-λόγος-και ρυθμός (ιδιόφωνα, φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλόφωνα), μουσική ζωγραφική παρτιτούρα και μουσική έκφραση μέσω της κίνησης με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ.

Κύριος στόχος αυτής της δράσης είναι η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών για δημιουργία παραστάσεων τόσο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους όσο και σε σχολεία, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα, φεστιβάλ. Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικότητας έτσι ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική του θέση.

Τα μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεως από επιτροπή που αποτελείται από τον Θωμά Κινδύνη, καλλιτεχνικό διευθυντή της παραμυθένιας ορχήστρας, την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Τζίμα και τη χορογράφο Ζωή Σωτηροπούλου. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν καλή φωνή και εάν είναι δυνατόν, να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, όπως φλογέρα ή άλλο πνευστό, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, κρουστά ή οποιοδήποτε παραδοσιακό όργανο ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν να έχουν την έφεση να μάθουν.

Η συμμετοχή στην παραμυθένια ορχήστρα για την εκπαίδευση ανέρχεται στα 30 € το μήνα.  Για να δηλώσουν οι υποψήφιοι τη συμμετοχή τους στην ακρόαση θα πρέπει να μπουν στο link και να συμπληρώσουν την αναγραφόμενη αίτηση.

Η ακρόαση θα γίνει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στις 24 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι κι αν παίζουν κάποιο όργανο να συνοδέψουν τους εαυτούς τους ή να παίξουν ένα μικρό κομμάτι. Επίσης θα τους ζητηθεί να απαγγείλουν κάποιο μικρό κείμενο, καθώς και να δοκιμαστούν στην κινητική τους έκφραση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3464002 και 210 3464903.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Χαμένη Άνοιξη" βρίσκει νέα στέγη στο Δίπυλον

Η "Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα επιστρέφει στη σκηνή, φωτίζοντας τα Ιουλιανά του 1965 μέσα από μια καταιγιστική θεατρική ανάγνωση. Ένα πολιτικό έργο μνήμης, όπου το προσωπικό υποχωρεί και η Ιστορία πρωταγωνιστεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2026

Τρίτος χρόνος επιτυχίας για την μουσικοθεατρική παράσταση "Με έλεγαν ΝτελιΜαρίκα…"

Η συγκλονιστική διαδρομή της σπουδαίας τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου 104 από τη Δήμητρα Σκλάβου

Theater Pick: Ο "Ιβάνοφ!" είναι ένα δράμα για το δράμα των μιλένιαλ

Το έργο του Τσέχοφ, στα χέρια του Γιάννη Χουβαρδά, γίνεται μια παράσταση υπαρξιακή, δραματική και κωμικά γκροτέσκα.

Στην πρόβα της πολυαναμενόμενης παράστασης "Λόλα"

Με το που μπαίνεις στην πρόβα της "Λόλας", η νύχτα της Τρούμπας σε καταπίνει αμέσως και η συζήτηση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Σουγάρη και τους πρωταγωνιστές Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου, Γιώργο Γάλλο μάς βάζει βαθιά στον σκοτεινό κόσμο επιθυμίας, βίας και αλήθειας που θα δούμε να ζωντανεύει στο Παλλάς (από 30/1).

Για την Κατερίνα Σκουρλή, οι Υβόννες σήμερα μιλάνε και κοιτούν κατάματα την εξουσία

Μιλήσαμε με την σκηνοθέτρια Κατερίνα Σκουρλή για την παράσταση "Βουργουνδία" που παρουσιάζει στο θέατρο Σφενδόνη, ξαναδιαβάζοντας το έργο "Υβόννη, η πριγκίπισσα της Βουργουνδίας" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς.

Ένα κάποιο κενό

Επτά καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν με προσωπικά αδιέξοδα συνθέτουν το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου, σ’ ένα συγγραφικό και σκηνικό εγχείρημα με ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά άνισο αποτέλεσμα. | Powered by Uber

Γέρμα - Η ανεκπλήρωτη

Προσωπική προσέγγιση του δράματος του Λόρκα, σε μια παράσταση-διασκευή που φωτίζει το ευρύτερο πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο της δραματουργίας του συγγραφέα· καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον, σε σημεία ουσιαστικό αλλά και άνισο, αποτέλεσμα. | Powered by Uber