Ανοιχτό κάλεσμα για την Παραμυθένια Ορχήστρα των "Μορφών Έκφρασης"

Μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές μπορούν να συμμετάσχουν στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι 2023» του θεάτρου.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Παραμυθένια Ορχήστρα Μορφές Έκφρασης

Οι "Μορφές Έκφρασης", στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος "Καλοκαίρι 2023" διοργανώνουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους υπό την διεύθυνση του Θωμά Κινδύνη και της Άννας Τζίμα για τη δημιουργία της Παραμυθένιας Ορχήστρας.

Γι’ αυτόν το λόγο οι "Μορφές Έκφρασης", καλούν νέες και νέους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές (από 18 και άνω) που έχουν έφεση στη μουσική και στο τραγούδι κατόπιν ακροάσεως, για να ενταχθούν στο σχήμα.

Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία παραστάσεων με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ. Οι επιλεχθέντες παράλληλα με τη δημιουργία θεατρικών-μουσικών παραστάσεων θα εκπαιδευτούν μέσα από μία σειρά πλούσιων μαθημάτων στο μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ-ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ, και θα αποτελέσουν μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας.

Οι εκπαιδευτές της "παραμυθένιας ορχήστρας", θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην αγωγή του λόγου και της φωνής, στην εξοικείωση με τον ρυθμό, την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας, υποκριτικής, θεατρικής μάσκας, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, εξοικείωση με μουσικά όργανα που αφορούν το σύστημα κίνηση-λόγος-και ρυθμός (ιδιόφωνα, φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλόφωνα), μουσική ζωγραφική παρτιτούρα και μουσική έκφραση μέσω της κίνησης με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ.

Κύριος στόχος αυτής της δράσης είναι η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών για δημιουργία παραστάσεων τόσο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους όσο και σε σχολεία, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα, φεστιβάλ. Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικότητας έτσι ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική του θέση.

Τα μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεως από επιτροπή που αποτελείται από τον Θωμά Κινδύνη, καλλιτεχνικό διευθυντή της παραμυθένιας ορχήστρας, την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Τζίμα και τη χορογράφο Ζωή Σωτηροπούλου. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν καλή φωνή και εάν είναι δυνατόν, να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, όπως φλογέρα ή άλλο πνευστό, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, κρουστά ή οποιοδήποτε παραδοσιακό όργανο ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν να έχουν την έφεση να μάθουν.

Η συμμετοχή στην παραμυθένια ορχήστρα για την εκπαίδευση ανέρχεται στα 30 € το μήνα.  Για να δηλώσουν οι υποψήφιοι τη συμμετοχή τους στην ακρόαση θα πρέπει να μπουν στο link και να συμπληρώσουν την αναγραφόμενη αίτηση.

Η ακρόαση θα γίνει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στις 24 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι κι αν παίζουν κάποιο όργανο να συνοδέψουν τους εαυτούς τους ή να παίξουν ένα μικρό κομμάτι. Επίσης θα τους ζητηθεί να απαγγείλουν κάποιο μικρό κείμενο, καθώς και να δοκιμαστούν στην κινητική τους έκφραση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3464002 και 210 3464903.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε κίνηση: Η Αργυρώ Χιώτη και η Ιώ Βουλγαράκη ανοίγουν μια νέα σελίδα

Η Αργυρώ Χιώτη και η Ιώ Βουλγαράκη μιλούν στο Αθηνόραμα για το όραμά τους για το Εθνικό, για το νέο πρόγραμμα, τους ανθρώπους του οργανισμού και τη σημασία του "μαζί" στη σημερινή δημιουργία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
26/12/2025

Χριστούγεννα με μυστήριο: Τρεις παραστάσεις που κρατούν την αγωνία ζωντανή

Θέλετε να συνδυάσετε τα Χριστούγεννα με σασπένς και θέατρο; Υπάρχουν τρεις παραστάσεις γεμάτες μυστήριο και ανατροπές.

Έπαθες αντι-Christmas; Βρήκαμε τις παραστάσεις που θα δεις

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για παραστάσεις που απομακρύνονται από τη γιορτινή αισθητική. Αντί για στολισμένα χαμόγελα και θαλπωρή, αναδεικνύουν την ένταση, τις αντιφάσεις και την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από την επιφάνεια των Χριστουγέννων.

Η δίκη

Ο Άρης Μπινιάρης προσεγγίζει το έργο του Κάφκα μέσα από τη μουσική φόρμα και προτείνει μια υπαρξιακή ανάγνωση, μετατοπίζοντας το βάρος από το πολιτικό στο υπαρξιακό πεδίο. | Powered by Uber

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.