Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση “Το γαϊτανάκι της αποκριάς” επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση της ομάδας Μορφές Έκφρασης "Το γαϊτανάκι της αποκριάς” επιστρέφει στον ομώνυμο χώρο κάθε Σάββατο και Κυριακή από τα μέσα Φεβρουαρίου. Εμπνευσμένη από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, η παράσταση μεταφέρει στα παιδιά του σήμερα έναν παραμυθένιο κόσμο μέσα από ιστορίες όπου ζωντανεύουν το Φεγγάρι, η Άνοιξη και ο Χειμώνας. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση με χορό και τραγούδι υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής υπόκρουσης, χαρακτηριστικό της σκηνικής γλώσσας της ομάδας των Μορφών Έκφρασης που φέτος κλείνει 30 χρόνια. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα-Σεβαστή Τζίμα, ενώ επί σκηνής βρίσκονται οι Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου και Ζωή Κουσάνα. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 26 του ίδιου μήνα. 

Μια φορά κι έναν καιρό…

Ο Χειμώνας ξέχασε να φύγει. Ένα παιδί που είναι κλεισμένο στο σπίτι του για πάρα πολύ καιρό, θα παρακαλέσει το Φεγγάρι να φέρει πίσω την Άνοιξη, και τη χαρά της ζωής. Ένα γαϊτανάκι με πολύχρωμες κορδέλες θα ξαναφέρει την άνοιξη κι έναν γάμο διαφορετικό. Ποιος θα είναι άραγε ο γαμπρός και ποια η νύφη; Θα προλάβει ο κουμπάρος να πάει στον γάμο;

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.