Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Κάτια Γέρου σε ένα σατιρικό θρίλερ στο Μικρό Άνεσις

Πώς συνδέονται οι σχέσεις εργασίας με τις ερωτικές σχέσεις; Το “Contractions” του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ απαντά μέσα από το εξαιρετικό υποκριτικό ντουέτο που καθοδηγεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Contractions Πάτροκλος Σκαφίδας©

Σε ένα δυνατό υποκριτικό ντουέτο ανεβαίνουν στη σκηνή η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και η Κάτια Γέρου υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ο λόγος για το "Contractions” του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ που ανεβαίνει στο Μικρό Άνεσις από 4 Φεβρουαρίου, σε συμπαραγωγή των Λυκόφως και Zero Gravity. Οι δύο εξαιρετικές ηθοποιοί συναντιούνται στο σατιρικό θρίλερ που προσεγγίζει τη σύνδεση ανάμεσα στις σχέσεις εργασίας και τις ερωτικές σχέσεις. 
Στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας δυο γυναίκες συνομιλούν. Διαπραγματεύονται τον όρο ενός συμβολαίου· εκείνον που απαγορεύει την ερωτική σχέση μεταξύ των υπαλλήλων. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο έρωτας οδηγεί δύο συνεργάτες να αθετήσουν αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό τους; Σε μια σύμβαση μπορεί κάποιος να θέσει τις προϋποθέσεις οι οποίες τακτοποιούν υποχρεώσεις και δικαιώματα, ο έρωτας όμως είναι εκ φύσεως μια αχαλίνωτη δύναμη. Είναι ο αστάθμητος παράγοντας αυτής της συνάρτησης που δεν ελέγχεται. Κάτω από ένα πέπλο ευγένειας και καθωσπρεπισμού η διαπραγμάτευση γίνεται όλο και πιο σκληρή. 

Contractions
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, το οποίο ίσως να μην απέχει ιδιαίτερα από το παρόν,  μέσα σε ένα κλίμα ανταγωνισμού και φόβου που είθισται να καλλιεργούν οι πολυεθνικές στους εργαζομένους τους, με βασικό κίνητρο το χρήμα και την ανέλιξη, ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες, στα ψιλά γράμματα ενός συμβολαίου. Η εργασία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του ατόμου. Τι είναι άραγε κανείς διατεθειμένος να θυσιάσει στο βωμό της επαγγελματικής του καριέρας; Τα όρια μεταξύ συνειδητής επιλογής και χειραγώγησης θολώνουν. Μπορεί τελικά ο άνθρωπος να αντισταθεί και να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του ή είναι καταδικασμένος να χάσει τον εαυτό του μέσα σ' αυτό το καφκικό περιβάλλον; Όλα αυτά τα ερωτήματα θέτει και καλείται να απαντήσει το έργο.

Contractions
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η μετάφραση είναι της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, η μουσική σύνθεση του Γιώργου Φουντούκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου.

Από τις 25 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου ισχύει προσφορά προπώλησης μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρό Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.