Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Κάτια Γέρου σε ένα σατιρικό θρίλερ στο Μικρό Άνεσις

Πώς συνδέονται οι σχέσεις εργασίας με τις ερωτικές σχέσεις; Το “Contractions” του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ απαντά μέσα από το εξαιρετικό υποκριτικό ντουέτο που καθοδηγεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Contractions Πάτροκλος Σκαφίδας©

Σε ένα δυνατό υποκριτικό ντουέτο ανεβαίνουν στη σκηνή η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και η Κάτια Γέρου υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ο λόγος για το "Contractions” του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ που ανεβαίνει στο Μικρό Άνεσις από 4 Φεβρουαρίου, σε συμπαραγωγή των Λυκόφως και Zero Gravity. Οι δύο εξαιρετικές ηθοποιοί συναντιούνται στο σατιρικό θρίλερ που προσεγγίζει τη σύνδεση ανάμεσα στις σχέσεις εργασίας και τις ερωτικές σχέσεις. 
Στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας δυο γυναίκες συνομιλούν. Διαπραγματεύονται τον όρο ενός συμβολαίου· εκείνον που απαγορεύει την ερωτική σχέση μεταξύ των υπαλλήλων. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο έρωτας οδηγεί δύο συνεργάτες να αθετήσουν αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό τους; Σε μια σύμβαση μπορεί κάποιος να θέσει τις προϋποθέσεις οι οποίες τακτοποιούν υποχρεώσεις και δικαιώματα, ο έρωτας όμως είναι εκ φύσεως μια αχαλίνωτη δύναμη. Είναι ο αστάθμητος παράγοντας αυτής της συνάρτησης που δεν ελέγχεται. Κάτω από ένα πέπλο ευγένειας και καθωσπρεπισμού η διαπραγμάτευση γίνεται όλο και πιο σκληρή. 

Contractions
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, το οποίο ίσως να μην απέχει ιδιαίτερα από το παρόν,  μέσα σε ένα κλίμα ανταγωνισμού και φόβου που είθισται να καλλιεργούν οι πολυεθνικές στους εργαζομένους τους, με βασικό κίνητρο το χρήμα και την ανέλιξη, ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες, στα ψιλά γράμματα ενός συμβολαίου. Η εργασία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του ατόμου. Τι είναι άραγε κανείς διατεθειμένος να θυσιάσει στο βωμό της επαγγελματικής του καριέρας; Τα όρια μεταξύ συνειδητής επιλογής και χειραγώγησης θολώνουν. Μπορεί τελικά ο άνθρωπος να αντισταθεί και να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του ή είναι καταδικασμένος να χάσει τον εαυτό του μέσα σ' αυτό το καφκικό περιβάλλον; Όλα αυτά τα ερωτήματα θέτει και καλείται να απαντήσει το έργο.

Contractions
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η μετάφραση είναι της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, η μουσική σύνθεση του Γιώργου Φουντούκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου.

Από τις 25 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου ισχύει προσφορά προπώλησης μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.