Διέξοδος στην τέχνη: Ένα πρωτότυπο εργαστήριο θεάτρου για εφήβους

Δέκα σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου συναντούν τους έφηβους και μοιράζονται μαζί τους μυστικά και γνώσεις για το θέατρο.

Διέξοδος στην τέχνη

Δέκα σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου (Ιόλη Ανδρεάδη, Ελένη Γκίνη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Νικαίτη Κοντούρη, Αντώνης Κούφαλης, Γιάννης Μαργαρίτης, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Ειρήνη Μουντράκη, Τάκης Τζαμαργιάς, Κυριακή Σπανού) συναντούν τους έφηβους και μοιράζονται μαζί τους μυστικά και γνώσεις για το θέατρο, τους φέρνουν σε επαφή με σημαντικά έργα του παγκοσμίου δραματολογίου και δουλεύουν μαζί τους πρακτικά στο εργαστήριο "Διέξοδος στην τέχνη", που πραγματοποιείται από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 18 Μαρτίου. Πρόκειται για μια σειρά δέκα συναντήσεων Αd hoc, σύντομα "μαθήματα" θεωρίας και πράξης που περιλαμβάνουν αναλύσεις, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς, που πραγματοποιούνται με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Τάσο Πυργιέρη, αποσκοπώντας στο να διεγείρουν το ενδιαφέρον των εφήβων για τον κόσμο του θεάτρου.

Πώς φτιάχνουμε μία παράσταση; Πόσο σύγχρονη είναι η Αντιγόνη; Πως μας μιλάνε σήμερα οι μύθοι και οι τραγικοί; Τι ήταν η commedia dell’ arte και τι έπαθε από τον Γκολντόνι; Πως μεταγράφεται ένα λογοτεχνικό κείμενο στη σκηνή; Ποιο είναι το μπρεχτικό βλέμμα; Πως το θέατρο μιλάει για τη βία, την οικογένεια, τον έρωτα, την εφηβεία, την επανάσταση κάθε είδους; Η  δράση της ομάδας Πλάνη και της ομάδας Boiling Point σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης "Καρόλου Κουν", απευθύνεται σε εφήβους 12-17 ετών που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του θεάτρου, κείμενα, ερμηνείες, θεματικές της σύγχρονης θεατρικής δραματουργίας για να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν  επαφή με  την τέχνη της εποχής τους και τη διαχρονική αξία της θεατρικής δημιουργίας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων
14/1/2023: Μαριάννα Κάλμπαρη
21/1/2023: Νικαίτη Κοντούρη
28/1/2023: Ειρήνη Μουντράκη
4/2/2023: Ελένη Γκίνη
11/2/2023: Τάκης Τζαμαργιάς
18/2/2023: Κυριακή Σπανού
25/2/2023: Ιόλη Ανδρεάδη
4/3/2023: Αντώνης Κούφαλης
11/3/2023: Γιάννης Μαργαρίτης
18/3/2023: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Τηλ. 6977772488 (11 π.μ-1 μ.μ), 2103222464 (5 μ.μ-10 μ.μ). | Κόστος συμμετοχής: 80 € | Εγγραφές έως 13 Ιανουαρίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πότε επιστρέφει στην Αττική ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Πότε παίζεται στην Αθήνα η παράσταση "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που υπογράφουν Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2026

5 λόγοι για να μη χάσετε την καθηλωτική "Breath of Light/Πνοή Φωτός" στην Αρχαία Κόρινθο

Η διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη μάς μιλά για τη μυσταγωγική, περιπατητική παράσταση στην Αρχαία Κόρινθο (28 & 29/7), όπου η συγκλονιστική ερμηνευτική παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου, η καθηλωτική φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου, η υποβλητική μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη και τα πρωτότυπα κείμενα του Πάνου Γκιόκα συντονίζονται με την ενέργεια του Ιερού του Απόλλωνα.

Πρώτη ματιά στις "Βάκχες" μετά την Επίδαυρο

Σε ποια θέατρα της Αττικής κάνουν στάση μετά την Επίδαυρο οι "Βάκχες" με τους The Tiger Lillies μετά το πανηγυρικό τους ξεκίνημα στο θέατρο Βράχων;

Τελευταία εισιτήρια για το "Axastoi Live Fest" με Τσουβέλα, Μαλιάτση και Ράπτη

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, το Telekom Center Athens φιλοξενεί το Axastoi Live Fest 2026 με τους Αλέξανδρο Τσουβέλα, Κώστα Μαλιάτση και Νικόλα Ράπτη.

"Άη Λαός": Η Σωτηρία Μπέλλου συναντά τις "Τρωάδες" σε μουσικοθεατρική παράσταση μεγάλης κλίμακας

Σαράντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ιστορικού δίσκου ‘Άη Λαός, το έργο του Δημήτρη Λάγιου συναντά τις ‘Τρωάδες’ σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με 2.000 ανδρικά ρούχα επί σκηνής.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε φέτος στα 52α Αισχύλεια

Τα 52α Αισχύλεια επιστρέφουν στον μεταμορφωμένο βιομηχανικό χώρο του ΙΡΙΣ στην παραλία της Ελευσίνας. Από τον Μπέκετ και τον Ευριπίδη μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, πέντε κορυφαίες παραστάσεις μάς προσκαλούν σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού.

"Νοχαβελάνδη": Το αιχμηρό "γουέστερν δωματίου" των Βουρδαμή και Αποσκίτη

Η "Νοχαβελάνδη", σε σκηνοθεσία Γιώργου Βουρδαμή και κείμενο Γιάννη Αποσκίτη, είναι ένα αιχμηρό "γουέστερν δωματίου" που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών· μια μαύρη πολιτική σάτιρα για την απληστία.