Η Ιζαμπέλ Ρεμπό μέσα από τα μάτια της Ευσταθίας και της Βίκυς Βολιώτη

Αδελφή ενός από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού η Ιζαμπέλ Ρεμπό κερνάει τους θεατές λικέρ και αφηγείται τη ζωή της στην παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικό μου Αρθούρος ». Η Ευσταθία και η Βίκυ Βολιώτη μας καλούν να δούμε την παράσταση γιατί….

Ο δικός μου Αρθούρος Μαρίτα Αμοργιανού©

Στο αρχοντικό όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, η Ευσταθία και η Βίκυ Βολιώτη μας καλούν να γνωρίσουμε την Ιζαμπέλ Ρεμπό, την μικρότερη αδερφή του Αρθούρου Ρεμπό, ενός από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού, η οποία τον θαύμαζε και έζησε στη σκιά του. Η περίπτωση της οικογένειας Ρεμπό απασχόλησε την συνθέτρια, στιχουργό και συγγραφέα Ευσταθία και μετά από μελέτη γύρω από τον Γάλλο ποιητή αποφάσισε να ασχοληθεί θεατρικά με ένα πιο αφανές πρόσωπο της ζωής του, την αδελφή του Ιζαμπέλ. Το έργο της "Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος" φωτίζει μια ολόκληρη εποχή, αλλά και την ψυχοσύνθεση μιας ιδιαίτερης γυναίκας. Η Βίκυ Βολιώτη ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης, ενσαρκώνει την Ιζαμπέλα και σύμφωνα με την ίδια αξίζει να δούμε την παράσταση γιατί:
Το έργο που έχει γράψει η Ευσταθία μας συστήνει μια ηρωίδα που ενώ η ζωή της δεν έχει να επιδείξει κάτι το "μυθιστορηματικό" και βαρύγδουπο έχει αφάνταστο ενδιαφέρον και μια συγκινητική τρυφερότητα και  γοητεία. 

Η παράσταση προτείνει έναν πολύ διαφορετικό και εναλλακτικό θεατρικό χώρο και τρόπο.

Ο θεατής δεν θα παρακολουθήσει απλώς μια παράσταση αλλά θα έχει μια βιωματική εμπειρία.

Βλέποντας και ακούγοντας θα πίνει και το κρασάκι του.
 

Ο δικός μου Αρθούρος
Μαρίτα Αμοργιανού©
Βίκυ Βολώτη και Ευσταθία

Η Ευσταθία μας δίνει 5 λόγους για να δούμε την παράσταση:

1. Για να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία γνωρίζοντας από κοντά την Ιζαμπέλ Ρεμπό- αδερφή του μεγάλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό που σε υποδέχεται στο σπίτι της, σε ταρτάρει και σού μιλάει για εκείνην και τον πολύπαθο αδερφό της.

2. Για να απολαύσεις λεπτές και ιδιαίτερες ποιότητες καλλιτεχνικής έκφρασης.

3. Για να ταξιδέψεις σε μια άλλη εποχή.

4. Για να γνωρίσεις καλύτερα αυτόν τον λεγόμενο –καταραμένο ποιητή, τον Αρθούρο Ρεμπό από μια άλλη οπτική ∙μέσα από τα μάτια της αδερφής του. Αυτό ισχύει βέβαια για όσους αγαπούν την ποίησή του.

5. Για να σκεφτείς ότι τελικά δυνατός δεν είναι αυτός που φαίνεται και ότι η δύναμή μας είναι πάντα η αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η μικρή αδελφή του διάσημου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό, Ιζαμπέλ, υπερασπίζεται τον πρόωρα αδικοχαμένο αδερφό της κόντρα στον εκφοβισμό του κόσμου και μιλά για τις ιδιαίτερες πτυχές του σε μια παράσταση που βλέπει τη ζωή του από μια διαφορετική οπτική Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, γνώρισε τον εκφοβισμό του κόσμου εξαιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της κι όμως τον υπερασπίστηκε με πάθος μέχρι το μαρτυρικό του τέλος, δίνοντας μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τον θρησκευτικό φανατισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.