Η Ιζαμπέλ Ρεμπό μέσα από τα μάτια της Ευσταθίας και της Βίκυς Βολιώτη

Αδελφή ενός από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού η Ιζαμπέλ Ρεμπό κερνάει τους θεατές λικέρ και αφηγείται τη ζωή της στην παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικό μου Αρθούρος ». Η Ευσταθία και η Βίκυ Βολιώτη μας καλούν να δούμε την παράσταση γιατί….

Ο δικός μου Αρθούρος Μαρίτα Αμοργιανού©

Στο αρχοντικό όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, η Ευσταθία και η Βίκυ Βολιώτη μας καλούν να γνωρίσουμε την Ιζαμπέλ Ρεμπό, την μικρότερη αδερφή του Αρθούρου Ρεμπό, ενός από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού, η οποία τον θαύμαζε και έζησε στη σκιά του. Η περίπτωση της οικογένειας Ρεμπό απασχόλησε την συνθέτρια, στιχουργό και συγγραφέα Ευσταθία και μετά από μελέτη γύρω από τον Γάλλο ποιητή αποφάσισε να ασχοληθεί θεατρικά με ένα πιο αφανές πρόσωπο της ζωής του, την αδελφή του Ιζαμπέλ. Το έργο της "Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος" φωτίζει μια ολόκληρη εποχή, αλλά και την ψυχοσύνθεση μιας ιδιαίτερης γυναίκας. Η Βίκυ Βολιώτη ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης, ενσαρκώνει την Ιζαμπέλα και σύμφωνα με την ίδια αξίζει να δούμε την παράσταση γιατί:
Το έργο που έχει γράψει η Ευσταθία μας συστήνει μια ηρωίδα που ενώ η ζωή της δεν έχει να επιδείξει κάτι το "μυθιστορηματικό" και βαρύγδουπο έχει αφάνταστο ενδιαφέρον και μια συγκινητική τρυφερότητα και  γοητεία. 

Η παράσταση προτείνει έναν πολύ διαφορετικό και εναλλακτικό θεατρικό χώρο και τρόπο.

Ο θεατής δεν θα παρακολουθήσει απλώς μια παράσταση αλλά θα έχει μια βιωματική εμπειρία.

Βλέποντας και ακούγοντας θα πίνει και το κρασάκι του.
 

Ο δικός μου Αρθούρος
Μαρίτα Αμοργιανού©
Βίκυ Βολώτη και Ευσταθία

Η Ευσταθία μας δίνει 5 λόγους για να δούμε την παράσταση:

1. Για να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία γνωρίζοντας από κοντά την Ιζαμπέλ Ρεμπό- αδερφή του μεγάλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό που σε υποδέχεται στο σπίτι της, σε ταρτάρει και σού μιλάει για εκείνην και τον πολύπαθο αδερφό της.

2. Για να απολαύσεις λεπτές και ιδιαίτερες ποιότητες καλλιτεχνικής έκφρασης.

3. Για να ταξιδέψεις σε μια άλλη εποχή.

4. Για να γνωρίσεις καλύτερα αυτόν τον λεγόμενο –καταραμένο ποιητή, τον Αρθούρο Ρεμπό από μια άλλη οπτική ∙μέσα από τα μάτια της αδερφής του. Αυτό ισχύει βέβαια για όσους αγαπούν την ποίησή του.

5. Για να σκεφτείς ότι τελικά δυνατός δεν είναι αυτός που φαίνεται και ότι η δύναμή μας είναι πάντα η αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η αδελφή του διάσημου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό, Ιζαμπέλ, υπερασπίζεται τον αδερφό της κόντρα στον εκφοβισμό του κόσμου και μιλά για τις ιδιαίτερες πτυχές του.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.