"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": Σε christmas edition επιστρέφει η μαύρη κωμωδία της Γεωργίας Ανδρέου

Η παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Πολ Βατζλάβικ, ανεβαίνει στο Ρομάντσο για τέσσερις παραστάσεις.

Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου Christmas Edition Ερρίκος Ανδρέου©

Την προκατάληψη ότι όλοι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα επιθυμεί να σπάσει η Γεωργία Ανδρέου με το "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου - Christmas Edition". Τη μαύρη κωμωδία που βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Πολ Βατζλάβικ που παρουσιάζεται για τέσσερις βραδιές, 19, 20, 26 και 27 Δεκεμβρίου, στο Ρομάντσο

Διαβάστε Επίσης

Το θεατρικό "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου", με κύρια συστατικά το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, μας καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας. Ένας ύμνος στη δυστυχία, που ρίχνει ανελέητα τους προβολείς στις δεκάδες παγίδες που βάζουμε καθημερινά στον εαυτό μας, προκαλώντας την ίδια μας τη δυστυχία. Μαγικές σφαίρες, χειρομαντεία, ταρό, ζώδια, καφεμαντεία, μελομακάρονα, κουραμπιέδες… Είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τους μηχανισμούς και τα μυστικά για μια υπέροχα δυστυχισμένη ζωή;  Στο Ρομάντσο θα βρεις όλες τις απαντήσεις μέσα από 13 πρακτικά μαθήματα, πριν το τέλος του χρόνου.

Η Γεωργία Ανδρέου αναφέρει στο σκηνοθετικό της σημείωμα: "Η αναζήτηση της ευτυχίας συχνά οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.  Οι προσταγές της "θετικής ψυχολογίας" μπορεί να ενισχύουν περισσότερο την αγωνία και το άγχος.  Την περίοδο των γιορτών οι προσδοκίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.  Η αίσθηση έλλειψης, ακόμα πιο έντονη.  Πρέπει να περάσεις καλά τα Χριστούγεννα, πρέπει να διασκεδάσεις, πρέπει να είσαι ευτυχισμένη/ος, πρέπει να είσαι αγαπητή/ός, πρέπει να έχεις μια μεγάλη χαρούμενη οικογένεια γύρω από το γιορτινό τραπέζι, πρέπει να απαντήσεις σε αδιάκριτες ερωτήσεις… Αλλά, τα πράγματα δε γίνονται πάντα έτσι.  Και νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη μοναξιά, ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία.  Η παράσταση αυτή είναι για σένα που οι γιορτές δεν είναι πάντα γιορτινές. Τελικά, ίσως η δυστυχία μας να είναι απολύτως στο χέρι μας. Όπως λέμε και στην παράσταση, επαναλαμβάνοντας τον Ντοστογιέφσκι: "Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής. Αυτό είναι όλο".

Παίζουν οι Μάνος Ζούρας, Αλεξάνδρα Ζώη, Πάνος Κορογιαννάκης, Θωμάς Σιέκας, Αντώνης Φλώρος.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου - Christmas Edition

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Θεατρική διασκευή του μπεστ σέλερ του διάσημου ψυχοθεραπευτή Πολ Βατζλάβικ για την έννοια της ευτυχίας και το πώς κατασκευάζουμε τη δυστυχία μας, που αντιτάσσεται στην... υποχρεωτικότητα της αισιοδοξίας των Χριστουγέννων.

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.