Η "Πανσέληνος" ανατέλλει στο Μέγαρο Μουσικής

Πανσέληνος

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970, σε μια περίοδο διάχυτων πολιτικοοικονομικών αναταραχών σε Ευρώπη και Αμερική εκτυλίσσεται το έργο "Πανσέληνος", σε κείμενο-σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή, το οποίο παρακολουθεί Έλληνες και λατινοαμερικάνους εμιγκρέδες κατά τις συναντήσεις τους σε ένα καλλιτεχνικό ατελιέ. Η "Πανσέληνος", που αποτελεί το τρίτο μέρος της παρισινής τριλογίας του, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου. Ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής τιμήθηκε φέτος από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής με το βραβείο "Κάρολος Κουν" 2020-2021 για το "Το κάλεσμα του Προμηθέα", αλλά και για το σύνολο του έργου του. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Τάκαλου (Βεατρίκη) Νικόλας Μακρής (Ξάνθος), Μαρία Παπαφωτίου (Μαρίνα), Χρήστος Σπανός (Μάριος), Δημήτρης Μαύρος (Χοσέ), και Αποστόλης Τότσικας (Λάζαρος). Τους πλαισιώνουν μουσικά επί σκηνής η Σοφία Καρακούτα (φωνή), ο Παναγιώτης Σκύφτας (σαξόφωνο) και ο Νίκος Ξανθούλης (πιάνο). Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Ξανθούλης. Η χορογραφία είναι της Έρσης Πήττα, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και τα κοστούμια της Εριέττας Βορδώνη. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Βαγγέλης Κουλούρης. 

Περισσότερες πληροφορίες

Πανσέληνος

  • Δράμα

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970 εκτυλίσσεται το έργο που παρακολουθεί Έλληνες και Λατινοαμερικάνους εμιγκρέδες κατά τις συναντήσεις τους σε ένα καλλιτεχνικό ατελιέ, σε μια εποχή πολιτικοοικονομικών αναταραχών.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.